Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πετρελαϊκό εμπάργκο σε Ελλάδα και άλλες 5 χώρες της ΕΕ επέβαλε το Ιράν!


Σε αντίποινα του εμπάργκο που αποφάσισαν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ στην Τεχεράνη.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, η κυβέρνηση της Τεχεράνης σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου σε έξι ευρωπαϊκές χώρες εκ των οποίων και η Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι το Ιράν ήταν η μόνη χώρα που δάνειζε στις χώρες της Μεσογείου επί πιστώσει και μάλιστα, οι τρεις χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία) είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στις εισαγωγές πετρελαίου της ΕΕ.

Η λίστα με τις χώρες:

  • Ελλάδα
  • Ιταλία
  • Ισπανία
  • Πορτογαλία
  • Γαλλία
  • Ολλανδία
Το Ιράν διέψευσε τις φήμες που έφεραν την Τεχεράνη να διακόπτει τις εξαγωγές πετρελαίου προς έξι ευρωπαϊκές χώρες.

«Διαψεύδουμε το δημοσίευμα… Εάν ληφθεί τέτοια απόφαση, θα ανακοινωθεί από το ανώτατο συμβούλιο ασφαλείας του Ιράν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Reuters.

Νωρίτερα, το αγγλόφωνο, κρατικό δίκτυο Press TV ανακοίνωσε ότι το Ιράν σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, μια εκ των οποίων και η Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι η απόφαση ήλθε ως αντίποινα των κυρώσεων που επέβαλε η Ε.Ε. στην Τεχεράνη. Το πάγωμα των εξαγωγών πετρελαίου αφορούσε επίσης Ολλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα Ελληνικά Πετρέλαια δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση γι' αυτήν την εξέλιξη. Διαβεβαιώνουν πάντως ότι οι ανάγκες καυσίμων θα καλυφθούν από εναλλακτικές πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει άμεση αναταραχή εξαιτίας της διακοπής του ιρανικού πετρελαίου, προσδιορίζοντας ότι διαθέτει επάρκεια προσφοράς 120 ημερών.

Η τιμή του πετρελαίου αντιδρά ανοδικά και αυτή την ώρα το συμβόλαιο Μαρτίου κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 6 μηνών, με άνοδο 1,35% στα 102,09 δολάρια ανά βαρέλι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]