Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η απάτη του Γερμανού Επιτρόπου!


  • Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης
Οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε στην Δημοκρατική Ευρώπη η πληροφορία ότι η Μέρκελ σκεφτόταν να προτείνει Γερμανό Επίτροπο για την παρακολούθηση των προϋπολογισμών στην Ελλάδα, την ανάγκασαν να δείξει ως εμπνευστή της ιδέας του Επιτρόπου τον συνεργάτη της υπουργό των Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, προκειμένου να μη χρεωθεί η ίδια μια τέτοια αντιδημοκρατική πρόταση. Μέχρι και το φιλαράκι της ο Σαρκοζύ της την είπε..

Ο Σόιμπλε, βλέποντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, όπου τα ποσοστά των αντιμνημονιακών κομμάτων αθροιζόμενα υπερβαίνουν εκείνα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, θεώρησε σκόπιμο να προσθέσει, στις αθλιότητες του προγράμματος ψυχολογικού πολέμου και χειραγώγησης της σκέψης που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα από την τρόικα και το δικό του παιχνιδάκι αντιπερισπασμού. Με στόχο να φύγει η προσοχή μας από τα νέα τερατώδη μέτρα που πάνε να περάσουν για την διάλυση της Ελληνικής Κοινωνίας και την υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας μας.

Εντάσσεται κι αυτό στα απίστευτα κόλπα που έκαναν, τα οποία δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε, ποιο σκοπό εξυπηρετούσαν: Βλέπαμε π.χ. τα μέτρα λιτότητας που μας επέβαλαν να αποτυγχάνουν ένα προς ένα, την ύφεση να θεριεύει, την ανεργία να καλπάζει κι αναρωτιόμασταν οι αφελείς: Μα καλά, δεν βλέπουν πόσο αναποτελεσματικά είναι; Γιατί επιμένουν σ´ αυτά ακόμη και τώρα;

Χαρακτηρίζαμε ηλίθιες τις συνταγές της τρόικας και απορούσαμε πώς είναι δυνατόν να φτωχοποιείται και να εξαθλιώνεται μια χώρα της κραταιάς Ε.Ε. και οι Γερμανοί βουλευτές να χειροκροτούν, πριν λίγο καιρό στο Κοινοβούλιο τους, στα λόγια της Μέρκελ για τις θυσίες του Ελληνικού λαού! Όμοια με τους πατεράδες τους, που χειροκροτούσαν τον τότε Φύρερ, ενώ αυτοί δεν ήξεραν τίποτε για τα κρεματόρια..

Πριν λίγες μέρες η Μέρκελ παραδέχθηκε, ότι οι συνταγές της τρόικας ήταν λάθος. Ε, και λοιπόν; Αμέσως μετά, αντί να ζητήσει από την τρόικα να αναστείλει όλα τα μέτρα λιτότητας, έρχεται η τρόικα και ζητάει περικοπή 13ου και 14ου μισθών, περικοπή που από μόνη της χειροτερεύει κατά 2% την ύφεση! Και για να μας αποτρελάνει, αποφαίνεται ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να συμμαζέψει τα δημοσιονομικά της και γιαυτό πρέπει να της διορίσουν Γερμανό Επίτροπο που να ελέγχει τους Προϋπολογισμούς της!

Το θέατρο αυτό του παραλόγου που ζούμε, από τότε που ο ΓΑΠ και η παρέα του μας παρέδωσε στα νύχια της τρόικας, δεν έχει τελειωμό:
Πώς να χωνέψει ο δόλιος ο συνταξιούχος ότι με τα λεφτά της σύνταξης που του κλέβει η τρόικα, η χώρα γίνεται πιο.. ανταγωνιστική;
Πώς να καταλάβει η αγορά γιατί, ενώ η μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αναζωογόνησε τον ημιθανή ξενοδοχειακό κλάδο, η τρόικα αύξησε από το 13% στο 23% τον ΦΠΑ στην εστίαση; Με αποτέλεσμα να κλείνουν εστιατόρια ακόμη και γρήγορου φαγητού εξόχως ανταγωνιστικά, μιας και δεν μπόρεσαν να τα ανταγωνιστούν στον τόπο μας, τεράστιου κύρους διεθνείς αλυσίδες γρήγορου φαγητού, όπως οι Mac Donalds, Wendy’s, Humbo κ.λπ.
Εμ, αυτή η τρέλα πάλι για την περικοπή των 13ου και 14ου μισθών, όπως είπαμε και πιο πάνω, καθώς και την μείωση του κατώτερου μισθού;
Μας λέει η τρόικα ότι η μείωση των απολαβών των εργαζομένων, θα αυξήσει, την ανταγωνιστικότητα!
Όμως το World Economic Forum, το οποίο κατέταξε πρόσφατα την Ελλάδα στην 90η θέση μεταξύ 142 χωρών ως προς την ανταγωνιστικότητα, λαμβάνοντας υπ' όψιν του 113 παραμέτρους όπως το θεσμικό πλαίσιο για το επιχειρείν, τις υποδομές, μέχρι και το ιντερνετ υψηλής ταχύτητας. Πουθενά σ´ αυτή την αξιολόγηση του δεν έλαβε υπ’ όψιν του, ως παράμετρο, τις απολαβές των εργαζομένων!
Καλά να μην θέλουν να ακούσουν τι τους λέει η ΓΣΕΕ, όλες σχεδόν οι εργοδοτικές μας οργανώσεις, έγκριτοι εργατολόγοι όπως ο καθηγητής Αλ. Μητρόπουλος, ότι οι απολαβές των εργαζομένων είναι αμελητέο κριτήριο ανταγωνιστικότητας, αλλά να τους το λέει το W.E.Forum και οι τροϊκανοί να κάνουν πως δεν ακούνε;
Να συνεχίζουν να ζητούν πάλι πράγματα που εξαθλιώνουν τους Έλληνες πολίτες και του ιδιωτικού τομέα, που στερούν ρευστότητα από την αγορά και οδηγούν κι αυτά μαζί με τα υπόλοιπα παράλογα μέτρα, την Οικονομία στην ύφεση και την καταστροφή;

Όταν δεν ξέρεις τον λόγο που γίνονται κάποια πράγματα εναντίον σου, όταν δεν ξέρεις ποιος είναι ο σκοπός που γίνονται κι όταν διατηρείς κάποια ελπίδα ότι αυτός που θεσμικά είναι φίλος σου, δεν μπορεί, κάπου θα θέλει το καλό σου για να σου δίνει το ένα πικρό φάρμακο μετά το άλλο, κι εν τούτοις, πας από το κακό στο χειρότερο, αρχίζεις να αισθάνεσαι κάπως.
Όση καλοπιστία όμως κι αν έχεις, όσο και να μη θέλεις να μπεις σε σκέψεις συνομωσιολογίας, όλα αυτά τα παράλογα που γίνονται σε βάρος σου καταλήγουν στο ότι οι δανειστές με την τρόικα που εκπροσωπεί δύο τράπεζες (ΔΝΤ και ΕΚΤ) σε συνεργασία με μια ανύπαρκτη πολιτικά Ε.Ε., πάνε να αγοράσουν την χώρα σου για ένα κομμάτι ψωμί. Κι αυτό πια δεν αντέχεται…
Πολύ περισσότερο όταν συνειδητοποιείς ότι εξακολουθούν να σε «κυβερνούν» και να παίρνουν αποφάσεις, που αφορούν στην τύχη την δική σου και των παιδιών σου, ανεύθυνοι πολιτικοί, που ανενδοίαστα ομολογούν ότι ενέκριναν με την ψήφο τους τις τερατώδεις δανειακές συμβάσεις χωρίς να τις διαβάσουν!

Η 90η θέση της χώρας σου ως προς την ανταγωνιστικότητα είναι αναπόφευκτη όταν το θεσμικό πλαίσιο της ευνοεί την γραφειοκρατία και την διαφθορά, δεν έχει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και κυρίως, όπως έχουμε αναπτύξει πολλές φορές στο παρελθόν, δεν έχει ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη που να λαμβάνει υπ´ όψιν του τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Τα δύο κόμματα εξουσίας επέτρεψαν την αποβιομηχάνιση της χώρας, την διάλυση των γεωργικών συνεταιρισμών και την δημοσιουπαλληλοποίηση του αγροτικού κόσμου, τον ευτελισμό και τις τεράστιες ελλείψεις υποδομών του τουρισμού, την απομάκρυνση της Ναυτιλίας και τη νέκρωση των ναυπηγοεπισκευαστικών μας ζωνών.

Η υλοποίηση ενός μέρους του 1ου Μνημονίου, αυτού που ταίριαζε με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, μπορούσε να αφαιρέσει τα προσχήματα για την λεηλασία της χώρας από τους δανειστές. Ούτε αυτό στάθηκαν ικανοί να κάνουν. Μόνο στο να μας κλέβουν συντάξεις και μισθούς, για λογαριασμό των δανειστών, αποδείχθηκαν ικανοί!

Γι αυτό πρέπει ο τόπος το ταχύτερο δυνατόν να απαλλαγεί από αυτούς!
Πρώτα από όλα όμως χρειάζεται πανεθνική κινητοποίηση για να μην εγκριθούν από την Βουλή όσα συμφωνηθούν από τον Παπαδήμο για το PSI και την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο. Μετά το κακό, που θα έχει γίνει, θα μπορεί α διορθωθεί μόνο με επανάσταση!

ΤΩΡΑ πρέπει να αντιδράσουμε ειρηνικά και με γιγαντιαίες διαδηλώσεις εκατομμυρίων πολιτών να τους εξαναγκάσουμε σε παραίτηση και προκήρυξη εκλογών, ούτως ώστε αποφάσεις τέτοιας σημασίας για τον τόπο να παρθούν από νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση κι όχι από αυτόν τον εσμό των «προθύμων», αναξιόπιστων κυβερνητών.
Πιστεύω πως ένας επαρκής αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ θα συνειδητοποιήσουν, πλέον, τις βαρύτατες ποινικές ευθύνες τους και θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση του εγκάθετου τραπεζίτη πρωθυπουργού!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]