Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνομιλίες Μοσάντ-CIA, για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν


Προετοιμάζονται οι μυστικές υπηρεσίες κατά του Ιράν

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, της Μοσάντ, Ταμίρ Πάρντο, είναι από την Κυριακή στην αμερικανική πρωτεύουσα, διαβουλευόμενος περί των υφιστάμενων πιθανοτήτων, να εξαπολυθεί μια ισραηλινή μονομερής επίθεση, με στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, αναφέρουν σήμερα οι ισραηλινές εφημερίδες.

Από την πλευρά του, το μεγαλύτερο ισραηλινό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο απέδωσε τη δημοσιοποίηση της επίσκεψης στην Ουάσινγκτον του Πάρντο στο ότι, "κατά λάθος;", η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Κρατική Ασφάλεια, η Νταϊάν Φαϊνστάιν (των Δημοκρατικών), έκανε τη σχετική "διαρροή" σε μία δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής αυτής που καλυπτόταν τηλεοπτικά.

Ήδη έγινε η πρώτη συνάντηση του Πάρντο με τον επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, προσθέτουν οι ισραηλινές εφημερίδες.

Το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο εστίασε στο ότι αντικείμενο της διαβούλευσης αυτής ήταν η ισραηλινή μονομερής επίθεση κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Σχετικώς, στις δηλώσεις της η πολιτική ηγεσία στο Ισραήλ ενίοτε είναι σαφώς υπέρ της επίθεσης, ενώ άλλοτε "θολώνει" τη γενική εικόνα.

Την ίδια ώρα, πιθανολογείται ότι από την πλευρά τους η στρατιωτική ηγεσία και οι μυστικές υπηρεσίες εναντιώνονται στην ανάληψη μονομερούς στρατιωτικής δράσης κατά της Τεχεράνης.

Μόλις σήμερα, πάντως, ο πρόεδρος Σίμον Πέρες "δεν απέκλεισε καμία επιλογή, στην περίπτωση που το Ιράν θα αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής". "Το καθεστώς των Αγιατολάχ είναι το πλέον διεφθαρμένο στον πλανήτη, από την ηθική σκοπιά", υπογράμμισε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]