Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέφραγο αμπέλι η χώρα – μεγάλη κλοπή στο Μουσείο Ολυμπίας


Διεθνείς διαστάσεις αποκτά η υπόθεση της κλοπής αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο της Ολυμπίας που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι τα μουσεία της χώρας είναι ξέφραγο αμπέλι.

Η δήθεν παραίτηση του κ. Γερουλάνου δεν έχει γίνει αποδεκτή ακόμη από τον Παπαδήμο και πιθανώς ούτε και θα γίνει, ωστόσο, η ξεφτίλα που νιώθουν όλοι οι Έλληνες δε μπορεί να ξεπλυθεί ούτε με παραιτήσεις. Άλλωστε, ο κ. Γερουλάνος δε θα έπρεπε να θέσει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, αλλά να επιμείνει, έτσι για να δείξει ότι υπάρχει μια σχετική ευθιξία σ’ αυτό τον τόπο.

Μέσα σε ένα μήνα η Ελλάδα γίνεται περίγελος του πλανήτη, μετά την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Και έχουν δίκιο οι ξένοι να μας λοιδορούν τελικά όταν δε μπορούμε να φυλάξουμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.

Αν δε είναι σωστές οι πληροφορίες ότι το μουσείο είχε μείνει αφύλακτο λόγω περικοπών τότε η ξεφτίλα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Όπως αναφέρουν πηγές στις 4 Νοεμβρίου του 2011 η προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ, Γεωργία Χατζή με επιστολή προς το υπουργείο τόνιζε πως «λόγω των πολλών αφυπηρετήσεων υπαλλήλων μας και των παραιτήσεων που γίνονται λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, έχουμε αποχωρήσεις υπαλλήλων. Στις 31 Οκτωβρίου αποχώρησε και το εποχικό προσωπικό που μας είχε ενισχύσει και είχαμε δυνατότητα να έχουμε ανοιχτά όλα τα μουσεία και τον χώρο».

Το θέμα της κλοπής έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα του κόσμου και είναι βέβαιο ότι η χώρα γίνεται για ακόμη μια φορά περίγελος.

Και να θυμίσουμε απλά μια φράση του Μακρυγιάννη: «Γι’ αυτά τα μάρμαρα επολεμήσαμε».

Η Ελλάδα της διάλυσης σε όλο της το θλιβερό μεγαλείο...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Kαι μόνο το γεγονός ότι το άρθρο για τον Βορίδη έχει αποσπάσει 7 σχόλια μέχρι στιγμής, αλλά κανείς δεν έχει τίποτε να πει για αυτό το γεγονός, που έχει αφήσει άφωνο τον κόσμο, δείχνει το πόσο προχωρημένη είναι η σήψη αυτής της κοινωνίας.

    Σε όποιο μουσείο του εξωτερικού και αν πάτε, μεγάλο ή μικρό, με 30 ελληνικά εκθέματα ή με τρία, θα τα βρείτε το καθένα στο κέντρο της αίθουσας, όπου περιμένεις υπομονετικά στην ουρά να τα δεις. Υπάρχει μια αίσθηση συγκίνησης καθώς τα κοιτάζεις, και την αίσθηση αυτή δεν την έχουν σε μικρότερο βαθμό οι ξένοι που γνωρίζουν αρκετά για εμάς.

    Το ότι αυτή τη στιγμή ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ στους δέκα Έλληνες δημοσιογράφους δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα της τεράστιας αυτής απώλειας, που δεν περιορίζεται στην απώλεια αυτών καθεαυτών των εκθεμάτων, αλλά σε μια πολύ σοβαρότερη απώλεια, είναι απλά ενδεικτικό της σήψης που μας διακρίνει.

    Μας άγγιξε κάποτε το φως του Απόλλωνα και μεγαλουργήσαμε. Αργότερα μας άγγιξε το φως του Ιησού και συνέβη το ίδιο. Σήμερα δεν μας αγγίζει δυστυχώς τίποτε πέρα από ο,τιδήποτε το επιφανειακό.

    Ο Κάλβος είπε: "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία". Εμείς σήμερα δεν διαθέτουμε ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο. Γιαυτό μας έχουν αρπάξει τα πάντα. Δυστυχώς, δεν μπορεί κανείς παρά να δώσει δίκιο στον Γιανναρά για τις διαπιστώσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγώ τα είπα φίλε και φώναξα "πού είναι αυτή η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ επιτέλους" να μπεί μπροστά για να φράξουμε το δρόμο ενάντια σε αυτούς τους βορίδηδες, το αγαπητό ιστολόγιο εδώ με ...έκραξε γιατί...ετόλμησα να το φωνάξω! Εδώ μας αρπάζουν τους θησαυρούς μας μέσα απ τα μάτια μας, εδώ η σήψη έχει φτάσει μέχρι τό κόκκαλο κι αυτοί με βρίζουν...βαλτό!!! Εχεις δίκιο λοιπόν που κμι εσύ με τη σειρά σου μας κράζεις, γιατί ήμασταν, είμαστε και ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ πάντα ένα Εθνος ανάδελφον, που έλεγε κι ο Χάρρυ Κλύνν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Ανώνυμο 6:24 ΑΜ προς Ανώνυμο 7:29 ΑΜ.

      Είσαι εντελώς εκτός, και απ' ό,τι διαπιστώνω, έχεις έρθει εδώ με κάποιο σκοπό. Δεν κατανοώ πού κολλάει η Νέα Ελλάδα στο άρθρο και στο σχόλιό μου. Αν έχεις κάτι να πεις για τη λυπηρή κατάντια της Παιδείας σε αυτή τη χώρα, που μας οδήγησε σε αυτή την κατάντια, σε αυτή την απώλεια αξιών, προσανατολισμού και ταυτότητας, πες το. Ο,τιδήποτε άλλο είναι άσχετο και μάλλον εξυπηρετεί σκοπιμότητες, που προσωπικά δεν τις κατανοώ.

      Διαγραφή
    2. Όχι φίλε, δεν έχει έρθει με κάποιο σκοπό. Έχει έρθει με ειδικό σκοπό. Ίσως να θέλει να γίνει σύμβουλος εξ αποστάσεως, με 1000 ευρώ μηνιαίως

      Διαγραφή
  3. πολυ σωστα, στο τελος θα σηκωσουν και τον Ερμη του Πραξιτελους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Feb 18, 2012 07:29 AM
    Πού σε έκραξε το ιστολόγιο αγαπητέ; Μην γράφεις πράγματα που ΔΕΝ υφίστανται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]