Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανησυχεί για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται σοβαρή ανησυχία για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία. Πρόκειται ουσιαστικά για πρωτοφανή κίνηση της Συνέλευσης της ΕΕ ως προς μια χώρα – μέλος της Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι βουλευτές ανησυχούν σχετικά με το πώς η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αντιμετωπίζει τους κανόνες της δημοκρατίας, την πρωτοκαθεδρία του νόμου, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα και την ισότητα των πολιτών.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι οι θεμελιώδεις νόμοι, οι οποίοι υιοθετήθηκαν ως εφαρμοστικοί του νέου ουγγρικού Συντάγματος, προκαλούν αμφιβολίες ως προς την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, της κεντρικής τράπεζας και των οργάνων προστασίας δεδομένων, καθώς και ως προς τις συνθήκες του πολιτικού ανταγωνισμού.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για την δημοκρατια στην Ελλαδα δεν ανυσηχουν ;
    Αλλα απο προσωπικης πειρας , ξερω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , οτι οι δυτικοι βαρβαροι γνωριζουν περι ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ , οσο και οι εξ'Ανατολων .

    Ειμαι απο εκεινους τους γραφικους που απο την εποχη του Εθνοπροδοτη Κ . Καραμανλη , πιστευα ακραδαντα οτι η Ευρωπη δεν ειναι τιποτα περισσοτερο η λιγοτερο , απο μια φιδοφωλια βαρβαρων .
    Η καταντια μας , μου το επιβεβαιωνει , δυστυχως .
    Εκαναν ομως ΔΥΟ τραγικα λαθοι.
    Α) Μας ζητησαν ΓΗ και ΥΔΩΡ , οι δυστυχεις ...
    Β) Ειδαμε πεινασμενα τα αγγελουδια μας , το μελλον μας , την ψυχη μας , ουτε ψυλλος στον κορφο τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]