Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανάλγητοι ή ανίκανοι;


Θα μπορούσε το έργο η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων να λέγεται η Άννα στην Χώρα των Θαυμάτων; Μα φυσικά! Γιατί η Ελλάδα αφ’ ενός μεν είναι η χώρα των «θαυμάτων», αφ’ ετέρου δε στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη υπουργός που ονομάζεται Άννα Διαμαντοπούλου. Για να καταλάβουμε για άλλη μία φορά, για να εμπεδώσουμε όλοι μας, μην ξεχνάμε η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως, ποιοι μας κυβερνούν τόσα χρόνια, ποιοι θέλουν ή καλύτερα έχουν το θράσος ακόμη και σήμερα όχι απλά να επανεκλεγούν αλλά να γίνουν και αρχηγοί κόμματος, σας μεταφέρουμε εδώ τι διαβάσαμε σήμερα. Δύο εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν συνολικά στους δήμους της χώρας για να καλυφθούν τα έξοδα για τις φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων!!!

Το θέμα γνωστό, αλλά ας υπενθυμίσουμε τα γεγονότα που προηγήθηκαν και την αναλγησία, το θράσος, την αναισθησία των πολιτικών που εκλεκτό δείγμα αποτελεί η κυρία Διαμαντοπούλου. Στην αρχή τα σχολεία έμειναν από βιβλία… Μετά έπρεπε να βρεθεί ο ένοχος, γιατί ένας πολιτικός δεν κάνει λάθη, δεν σφάλει, δεν εξυπηρετεί ημετέρους και άλλα πολλά. Ο «ένοχος» ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κύριος Αγγελάρας που καθυστέρησε να εκδώσει την απόφαση του ΕΣ. Τι δεν άκουσε ο άνθρωπος… Ας μην σχολιάσουμε δε την ενέργεια του κυρίου Καρχιμάκη που ζήτησε την δήλωση του Πόθεν Έσχες του εν λόγω ανώτατου δικαστικού. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσε να μην επέμβει και ο αδέκαστος κύριος Παπαϊωάννου, ο Υπουργός της Δικαιοσύνης, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ε.Σ. κύριο Ι.Καραβοκύρη τις υποθέσεις που χειριζόταν ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ. για να προχωρήσει ή όχι σε άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του. Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό; Μήπως την περίπτωση με τους Οικονομικούς Εισαγγελείς όπου δεν ζήτησε απλά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης ο κύριος Παπαϊωάννου αλλά έγραψε και ολόκληρο «πόνημα» για αυτούς….

Αυτή ήταν η πλευρά των πολιτικών… Η ουσία όμως ποια είναι; Πρώτον, η προμήθεια του χάρτου ακυρώθηκε δύο φορές ως ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και ουδείς πολιτικός ασχολήθηκε με αυτό. Δεύτερον, ουδείς απάντησε στα ερωτήματα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ που ερωτούσε αν αληθεύει ότι αγοράστηκε ακριβότερο χαρτί από αυτό που θα μπορούσε να αγοραστεί με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο με 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Ότι αγόρασε ο ΟΕΔΒ διπλάσια ποσότητα από αυτή που χρειαζόταν ενώ είναι υπό κατάργηση και ότι έγιναν και άλλα γραφειοκρατικά τεχνάσματα για να φθάσουν τον διαγωνισμό εκεί που ήθελαν να τον φθάσουν!!! Και αν αμφιβάλει κάποιος για το εάν ίσχυαν οι καταγγελίες της εφημερίδας αυτό μάλλον αποδεικνύεται από μόνο του. Και πως; Μα όταν τελικά κάποτε αγοράστηκε το χαρτί για τα βιβλία ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίων εξέδωσε ανακοίνωση που ήταν ένα ράπισμα για όλη την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα οι εκδότες βιβλίων κατήγγειλαν ότι, «Ενώ η Ελλάδα βυθίζεται οικονομικά και ο Έλληνας πολίτης έχει πλέον εξαθλιωθεί οι κρατούντες στο Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις και να ενεργού σα να μην έχουν υπάρξει δραματικές αλλαγές στη χώρας μας. Εξακολουθούν να στηρίζουν και να εξυπηρετούν ημέτερους, να συντηρούν την πελατειακή σχέση μοιράζοντας επιλεκτικά χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς καμία σκέψη για μείωσης των δαπανών, οικονομία και χρηστή διαχείριση»… Παράλληλα έδωσαν και πολύ ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία για την προμήθεια αυτή!! Και σήμερα ήρθε και το κερασάκι των 2.000.000 ευρώ για τις φωτοτυπίες!!!

Οι ανίκανοι, για να μην χρησιμοποιήσουμε βαρύτερες εκφράσεις, αλλά θα έρθει και η ώρα και για αυτές, σε ένα απλούστατο θέμα, όπως της προμήθειας των σχολικών βιβλίων έγινε ο κακός χαμός, πετάχτηκαν χρήματα που δεν υπάρχουν, και δεν τρέχει τίποτα!!!! Δηλαδή με μια μεγαλύτερη προμήθεια, πχ εξοπλισμών τι γίνεται; Και αν αυτά γίνονται σήμερα, μπορεί άνετα να καταλάβουμε όλοι μας τι παιχνίδια, και όχι μόνον, γινόντουσαν με τις προμήθειες όλα αυτά τα χρόνια. Και βέβαια οι πολιτικοί αυτοί που μας οδήγησαν στην εξαθλίωση για να καλύψουν την πλατούλα τους στο συγκεκριμένο θέμα αλλά, δεν δίστασαν και να ρίξουν λάσπη σε δικαστικό, και να τον «απειλήσουν», και να γράψουν τους πάντες στα παλιά τους τα παπούτσια και τελικά να πάρουν το χαρτί από εκεί που γούσταραν.. Γιατί άραγε; Φανταζόμαστε όλοι για το καλό του ελληνικού λαού!!!! Έτσι βλέπουν τον λαό οι πολιτικοί, έτσι συμπεριφέρονται προς τους ιθαγενείς τους. Δηλαδή τι θέλαμε; Αντί οι κυβερνώντες να κόβουν συντάξεις, μισθούς, επιδόματα, να κάνουν απολύσεις και να εξαθλιώνουν ένα λαό, να έκαναν οικονομία στις δαπάνες του δημοσίου; Να μην κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα; Γίνονται αυτά τα πράγματα;

Αλλά την μεγίστη ευθύνη την έχουμε εμείς, ο λαός. Γιατί όταν θα γίνουν οι εκλογές τους ίδιους θα ψηφίσουμε… Αντί να τους δώσουμε και εμείς το πασαπόρτι τους… Να πάνε κάπου έξω από εδώ και να μην γυρίσουν. Και αυτό αφορά όλα τα κόμματα. Γιατί ναι μεν το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα αυτά, αλλά και η Νέα Δημοκρατία τι έκανε; Έκανε τον κόσμο άνω κάτω ακόμη και για αυτό το θέμα που είναι τόσο πασιφανές; Έκανε αντιπολίτευση; Όχι, εκλογές ζητούσε. Έχει κολλήσει ο δίσκος και για αυτό έχει γίνει η ΝΔ εξ ίσου ανυπόληπτη με το ΠΑΣΟΚ, και αναγκαστικά πια η ηγεσίας της άγεται και φέρεται. Αλήθεια μήπως και εδώ θα έπρεπε να επέμβει η δικαιοσύνη; Και ας έχουν ασυλία οι πολιτικοί.. Ας στραφεί η δικαιοσύνη προς όλους τους άλλους, προς αυτούς που υλοποιούν τα σχέδια των πολιτικών ώστε από τις διώξεις και την τιμωρία να μείνουν οι πολιτικοί χωρίς ανθρώπους δίπλα τους, χωρίς τους δικούς τους… Είναι και αυτό μια λύση!




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]