Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαμαράς και η Ελλάδα της υποτέλειας


Δυστυχώς και ο Σαμαράς προστίθεται σε μία ακόμη λίστα Ελλήνων ηγετών που δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν την ελληνική υποτέλεια, όσο και αν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξομοιωθεί, πάντως, με τον ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ είναι αυτός ο οποίος συνειδητά πρόδωσε την πατρίδα του υποσκάπτοντας την πιστοληπτική της ικανότητα και δι’ αυτής την οικονομική και εθνική της ανεξαρτησία.

Η θέση του είναι στο ικρίωμα της πλατείας Συντάγματος. Τηρουμένων των αναλογιών, ο ΓΑΠ ειναι ο Ιωαννίδης, ο οποίος άνοιξε την κερκόπορτα της προδοσίας στην Κύπρο το 1974. Με τη διαφορά ότι ο Ιωαννίδης, όπως όλες οι ιστορικές εκτιμήσεις δείχνουν, ενήργησε έτσι λόγω βλακείας και λόγω τυφλής εμπιστοσύνης στον αμερικανικό παράγοντας. Βγήκαν και κάποια τελευταία για το ρόλο του διαχρονικού Λαμπράκη και τη σύσκεψη στη βίλα του στον Πόρο λίγο πριν από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου… Τέτοια μεθοδική ενέργεια εις βάρος της χώρας, η ελληνική ιστορία έχει να δει από τη βυζαντινή περίοδο, την περίοδο ίσως του Μαντζικέρτ και της τέταρτης Σταυροφορίας. Δεν νομίζω να υπάρχει ιστορικό αντίστοιχο του ΓΑΠ στην νεώτερη περίοδο (με πιθανή εξαίρεση του Μαυροκορδάτου στην επαναστατική περίοδο).

Ο Σαμαράς αυτή τη στιγμή αναδεικνύεται σε ένα αντίστοιχο του Καραμανλή του 1974 που δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να ηγηθεί των προσπαθειών της Ελλάδας να αντισταθεί στις ξένες επιβουλές εις βάρος της. Δεν είναι αντίστοιχος του ΓΑΠ, είναι όμως αντίστοιχος όλης της σειράς των μεταπολιτευτικών ή, ορθότερα, μεταπολεμικών ηγετών της υποτέλειας. Η διαφορά του με όλους τους υπόλοιπους είναι ότι αυτός, κατά τη στιγμή της εκλογής του και λόγω του αγώνα για την εκλογή του, εξέφρασε μια ελπίδα ενάντια στο μεταπολιτευτικό κατεστημένο, προσωποποιώντας το εκείνη τη στιγμή στους Μητσοτάκηδες, και τέθηκε, “λες και μια εθνική ειμαρμένη τον είχε διατηρήσει εφεδρεία” (Προφήτης), άθελά του ίσως, επικεφαλής ενός ολόκληρου κινήματος που ήλπισε σε κάτι διαφορετικό. Σήμερα, όλο εκείνο το κίνημα που έδιωξε στο προσωπο των Μητσοτάκηδων, το σύνολο του φαύλου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, νιώθει προδομένο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αλήθεια, ποια η διαφορά του Σαμαρά σήμερα με τη Ντόρα του Μαίου του 2010; Και εκείνη δεν ψήφισε το Μνημόνιο “για να μην χρεωκοπήσει η χώρα”; Τι διαφορετικό μας λέει σήμερα ο Σαμαράς; Και γιατί να αποτελεί ελπίδα αυτό που μας λέει; Ασχέτως του τι θα ψηφίσουμε στις εκλογές, το ερώτημα είναι, τι εκπροσωπεί σήμερα ο Σαμαράς, ώστε να αποτελεί ελπίδα; Αφού στον επόμενο εκβιασμό “για να μην χρεωκοπήσει η χώρα” και πάλι θα υποκύψει. Το ξέρουμε το είδαμε, είχαμε μια ελπίδα να μην είναι έτσι μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά τώρα δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία.

Η κυβερνητική πρόκληση για τον Σαμαρά ήταν να δώσει ρεαλιστική εναλλακτική στον εκβιασμό “κάντε αυτό κι εκείνο για να μην χρεωκοπήσει η χώρα σας”. Δεν ανταποκρίθηκε. Έχει τελειώσει πολιτικά, ασχέτως του ποσοστού που θα πάρει στις εκλογές (ακόμη και εάν τον ψηφίσουμε όλοι μας και γίνει κυβέρνηση) και το ερώτημα είναι αν το γνωρίζει ή αν νομίζει ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι “έσωσε τη χώρα” και αυτός και άρα αξίζει να του πούμε και μπράβο.

Το τελευταίο ερώτημα είναι: Τι μέλλει γενέσθαι;

Κάποτε είχα γράψει το κείμενο “Αντινεοταξική αυτοσυνειδησία“. Η λύση περνάει μέσα από την ιδεολογική αφύπνιση όσο περισσότερων Ελλήνων γίνεται και τη συγκροτηση ενός ευρέος ανιδιοτελούς κινήματος αληθινής εθνικής ανεξαρτησίας.

Ατυχώς, τα κινήματα χρειάζονται μπροστάρηδες και ο μπροστάρης πια, δεν υπάρχει για το κίνημα αυτό, που τόσο χρειαζόταν η πατρίδα μας. Επέλεξε να υποταχθεί στους απέναντι.

Η ιδεολογική συγκρότηση και ζύμωση, όμως, του κινήματος αντινεοταξικής αυτοσυνειδησίας και αληθινής εθνικής ανεξαρτησίας είναι πιο επείγουσα παρά ποτέ. Και μας θέλει, έστω και βίαια φτωχοποιημένους, στον τόπο μας, προκειμένου να μπορέσουμε να τον ξαναπάρουμε μια μέρα στα χέρια μας.

Ακόμη και το να πούμε όχι στην προσωπική οικονομική ευημερία που θα μας φέρει η μετανάστευση, είναι μια σημαντική μορφή αντίστασης.

Δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτε, όσο αναπνέει ο τελευταίος Έλληνας.

Ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν“.

Οι ήρωες του σήμερα θα ξεπηδήσουν από μέσα μας. Ο Θεός βοηθός.

Επώνυμος





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Ο ΓΑΠ είναι αυτός ο οποίος συνειδητά πρόδωσε την πατρίδα του. Σωστά!

    Ενώ ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς δεν κάνουν τίποτα συνειδητά. Όταν σας έλεγα πως Σαμαράς = ΓΑΠ και ΝΔ = ΠαΣοΚ δεν με πιστεύατε.

    Να που όμως τώρα έχω και αποδεικτικά στοιχεία. ΝΔ = ΠαΣοΚ (ΟΕΔ).

    Αυτό είναι το πρόβλημα. Η λύση όμως ποιά είναι ελληνικέ μας κόσμε;

    Μήπως ήρθε η ωραία ώρα να πάρουμε στα σοβαρά τις θέσεις του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, Δρ. Γιώργου Κοντογιώργη; Αναπόφευκτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Σήμερα, όλο εκείνο το κίνημα που έδιωξε στο προσωπο των Μητσοτάκηδων, το σύνολο του φαύλου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, νιώθει προδομένο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.''
    Εγω ξερω πανω απο 10000 ατομα που ψηφισαν Σαμαρα και σημερα παλι το ιδιο θα καναν.
    Αρα ολο εκεινο το κινημα δεν νιωθει προδομενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω οτι εχεις αδικο σε οσα γραφεις .
    Αφου ειναι πλεον γνωστο , οτι το ιδιο αφεντικο υπακουουν και οι τρεις που αναφερεις .
    Τα γεγονοτα μιλουν .
    Αλλα το γεγονος αποδειξη ειναι , οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν σταθηκε ουτε ενα δευτερο στο μεγαλυτερο κακο , λεγοντας Ναι.
    Την ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΑΣ . Και την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του Εθνους .
    Διοτι ειναι γνωστο οτι αν καταφερουν και κανουν αυτα που υποσχονται , σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει Ελληνικο Εθνος .

    Εμεις οι Ελληνες ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ , ειναι σαν να διαβαζουμε εφημεριδα για το τι αληθεια συμβαινει και τι ακομη θα συμβη .
    Οι απιστοι , αλλα και οι ολιγοπιστοι , βολοδερνουν με κενου περιεχομενου αναλυσεις . Στα τυφλα που λεμε . Ετσι , θα τους βρη το τσουναμι που μας ετοιμασαν , χωρις σχεδιο και ανικανους να αντισταθουν στο τερας που ΟΛΟΙ οι σκυλοβουλευτες Εφιαλτες υπηρετουν .
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΑΙΔΟΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΘΕΤΕΤΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ...ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γράψεις, αλλά προσπάθησε να μην βρίσεις. Κι αυτό επειδή μπορεί να το πάρουν ως άλλοθι για να κλείσουν το ιστολόγιο

      Διαγραφή
  5. ενορια των προθυμων της μεσογειου,
    εξαρχια των σαμαραδων των εθνων,
    δολαριακη εκκλησια του εως φθορου.
    moon,o πρακτο.
    ο καναρης, καναρινι...
    γελιο τρελο,μπυρα κρυα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί φίλοι, μόνον λάβετε σας παρακαλώ υπόψη σας στην κριτική σας έναντι της ανάρτησης, ότι αυτή γράφτηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και ότι από εκείνη την ημέρα συνέβησαν πολλά ακόμη, τα οποία διαφοροποίησαν και άλλο προς το χειρότερο τη στάση του Σαμαρά. Σε αυτό εδώ το ιστολόγιο αναρτήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, πέντε μέρες μετά δηλαδή, που είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ για τα δεδομένα της Μνημονιακής Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ,ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΥΜΟΣ!ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΡΧΗΣ.ΜΟΝΟ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΓΝΟΙΑ.ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΝΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ.ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΔΕΝ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ,ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΕΥΚΟΛΩΣ!Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ,ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ,ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σημασια εχει ποτε γραφτηκε το κειμενο ;
    Τωρα εγινε Ιουδας ; Πριν δεν ηταν ;
    Κατα τυχη εγιναν ολα ;Απο ανικανοτητα ; Δεν ΝΟΜΙΖΩ .
    Μια φορα προδοτης , ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΑΙΔΟΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ" Μου αρέσει και με εκφράζει το συγκεκριμέο ιστολόγιο, αλλά κάποιες τοποθετήσεις τις θεωρώ απαράδεκτες. Ο Ελληνας ιστορικά πάντοτε είχε ως γνώρισμα το μέτρο, την αντικειμενικότητα, τη λογική σκέψη και όχι τη μεταφυσική, η οποία χαρακτήριζε τους ανατολίτες. Από πότε βάζουμε στον ίδιο σάκο τους ουρημένους που ψήφισαν ΝΑΙ με αυτούς που είχαν το σθένος του ΟΧΙ; Γιατί τέτοια ισοπέδωση; Ας μη ξεχνάμε ότι εάν όλοι οι βουλευτές είχαν τη μαγκιά να πουν ΟΧΙ, σήμερα θα είχαμε ως έθνος μία τεράστια νίκη, όπως είχαν οι Κύπριοι όταν απέρριψαν το σχέδιο Ανάν. Θα πρέπει να μάθουμε κάποτε να αποδίδουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" και να είμαστε ακριβοδίκαιοι, εάν θέλουμε και η ελληνική κοινωνία ομοίως να γίνει ακριβής και δίκαιη. Ομως είναι δύσκολο για κάποιον να βγει από το εγώ του, να παραδεχτεί ότι μία ζωή ήταν τυφλός και στήριζε με την ψήφο του τα προδοτικά συμφέροντα και τους εκάστοτε βρώμικους θιασώτες του συστήματος. Οπως, λοιπόν, πηγαίνετε στον ιερέα για εξομολόγηση (πράξη που θεωρώ θετική)έτσι έχετε χρέος να εξομολογηθείτε και απέναντι στην πατρίδα σας και να σηκώσετε το βάρος του "ναι έφταιξα". Και μη μου πείτε ότι δεν είναι έτσι, καθώς τώρα είναι πολυ της μόδας όλοι να λένε "εγώ ποτέ"!. Επειδή, λόγω επαγγέλματος, εγώ είμαι που ανοίγω κάθε φορά την κάλπη και μπορώ να δω τις δύο τεράστιες ντάνες με ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ! Εκτός εάν νομίζετε ότι αυτή η ισοπέδωση αύριο θα σας προσφέρει άλλοθι να πείτε "τι ναι τι όχι, όλοι το ίδιο είναι μωρέ, ψηφίζω Σαμαρά, τι άλλο να κάνω";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πρωδοσια εγινε απο 1993 το κανει εφεδρια τον ειχαν εμεις δεν το βλεπαμε τα τελευτεα 2 χρονια και ειχαμε ελπιδες τι κοροιδα ειμαστν τρεχουμε τωρα οπου φυγε φυγε το ιδιο αφεντικο εχουν μπορα μητσοτακη γαπ και ο νεροκολοκυθας της καλαματας η μπορα το ηξερε απο πιο νορης το σκυνικο και να φενετε αξιοπυστη εγινε μημονιακη νορης για να κανει το μνημοσηνο του λαου γρηγορα τον νεροκολοκηθα τον ενημερωσαν αργοτερα τον αφησαν να ξευτεληστη πρωτα και μετα εκανε το παιχνιδακιτους την πρωδοσια συνενοχει ολοιτους τωρα θα ενωθουν ολοι για να πανε παρακατω στο καδρο ολοι τους και ντου της 25 του μαρτη το αρμοζει η μερα 199 καθαρματα αυτοι ειναι οι οχτρημας δεν ειναι ολοι το ιδιο το οχι ειναι οχι και παντα η ελλαδα τα πηγενε καλα με το οχι και προχωραγαμε μπροστα με ψυλα το κεφαλι πχ οχι αναν πηγαν μπροστα τα αδελφιαμας οχι 1940 πηγαμε μπροστα το ναι ειναι ναι στημενοι στα τεσερα πως ειναι το ιδιο δεν θα παμε μπροστα μπουσολοντας θαψτετους τους 199 εφιαλτες γουσιδες και ιουδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]