Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Ιερό πόλεμο" ορκίζεται να κηρύξει η Β. Κορέα λόγω ασκήσεων ΗΠΑ -Ν. Κορέας


Ιστοσελίδα βρετανικής εφημερίδας The Telegraph

25 Φεβρουαρίου

Η Β. Κορέα απείλησε να κηρύξει "ιερό πόλεμο" με αφορμή τις κοινές ναυτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ν. Κορέας που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα και αποκήρυξε την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως "σιωπηλή κήρυξη πολέμου".

Η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Β. Κορέας περιέγραψε τις επικείμενες ασκήσεις ως "ασυγχώρητες πράξεις πολεμικής υστερίας" και δήλωσε ότι ο στρατός και ο λαός της χώρας θα "εξουδετερώσουν" τις πολεμικές πρωτοβουλίες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας "με έναν ιερό πόλεμο που θα φέρει το δικό μας στίγμα".

Η απειλή αυτή από την πλευρά της Πιονγκγιάνγκ αποτελεί την πιο πρόσφατη εκδήλωση εχθρικής στάσης προς την Σεούλ από τότε που τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο Kim Jong-un, ο νεότερος γιος του πρώην ηγέτη Kim Jong-il, μετά το θάνατο του τελευταίου, στις 17 Δεκεμβρίου 2011.

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια ορκίστηκε "ανελέητα αντίποινα", εάν εκτοξευθούν βλήματα μέσα στη θαλάσσια περιοχή που διεκδίκησε η Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια κάποιων άλλων ασκήσεων, που έγιναν με πραγματικά πυρά πυροβολικού κοντά στα σύνορα, στην επίμαχη περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας.

Αλλά σε εκείνη τη φάση δεν προχώρησε σε στρατιωτική δράση ως απάντηση στην άσκηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα προετοιμάζονται τώρα για δύο μεγάλες ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, από τις οποίες η πρώτη προγραμματίστηκε για την ερχόμενη εβδομάδα και η δεύτερη για το Μάρτιο.

Η άσκηση με την κωδική ονομασία "Key Resolve" θα είναι μια άσκηση ελιγμών με τη βοήθεια ηλεκτρονικού χειρισμού. Θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 9 Μαρτίου. Εκτός από αυτήν, θα γίνουν κοινές ασκήσεις αεροπορίας, πεζικού και ναυτικού, με την κωδική ονομασία "Foal Eagle", από 1 Μαρτίου έως 30 Απριλίου.

Στην ανακοίνωσή της, η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Β. Κορέας αναφέρει: "Οι ασκήσεις Key Resolve και Foal Eagle είναι ασυγχώρητες πράξεις πολεμικής υστερίας, που επινόησε ένα τσούρμο από αλήτες για να βεβηλώσει το πένθος μας. Πρόκειται για μια ασυγχώρητη προσβολή της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειάς μας".

"Ο στρατός και ο λαός μας θα εξουδετερώσει τις κινήσεις της ομάδας των δωσίλογων του έθνους και των πολεμοκάπηλων που βρίσκονται μέσα σε αυτή τη χώρα και στο εξωτερικό, οι οποίοι σχεδιάζουν έναν νέο πόλεμο", συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Άμυνας, αναφέροντας ότι θα οργανώσει και εκείνη στρατιωτικές ασκήσεις.

"Οι πολεμικοί ελιγμοί (...) αποτελούν στην πραγματικότητα μια σιωπηλή κήρυξη πολέμου. Και αυτή την κήρυξη πολέμου είναι βέβαιο ότι θα τη διαδεχθεί μια σειρά από αντίποινα".

Και η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας καταλήγει: "Τώρα που έχει κηρυχθεί πόλεμος εναντίον μας, ο στρατός και ο λαός μας είναι σταθερά αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε χτύπημα εναντίον μας με έναν ιερό πόλεμο που θα φέρει το δικό μας στίγμα, προκειμένου να προστατεύσουμε την ασφάλεια του έθνους και την ειρήνη της χώρας".


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Oι "βαριά πενθούντες" εδώ και δύο μήνες για τον χαμό του ισόβιου commandante δικτάτορά τους είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα επειδή ίσως πέσει κάποιο αμερικάνικο βλήμα στα χωρικά τους ύδατα.

    Εδώ πέρα κοντεύουν να βάλουν τη χώρα μας μέσα σε φέρετρο και εμείς ακόμα είμαστε στα σπίτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]