Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρίσεις: Σύγκρουση Παπαδήμου-Παπουτσή για την αναβολή;


  • Μήπως ο Παπουτσής προετοιμάζει την ηρωική του έξοδο;
Περίεργο κλίμα σύγκρουσης ανάμεσα στον Χρήστο Παπουτσή και την κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει δημιουργηθεί, αναφορικά με τις αναβολές στις ετήσιες τακτικές κρίσεις, εξ αιτίας των εθνικών εκλογών που πλησιάζουν.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με εισήγηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, και μετά τη σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή για δύο μήνες των τακτικών κρίσεων των αξιωματικών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι, οι τακτικές κρίσεις, αντί να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα γίνουν στο διάστημα Μαΐου – Ιουνίου, δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη η κατάσταση φαίνεται αρκετά διαφορετική, καθώς πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες φέρουν τον υπουργό, Χρήστο Παπουτσή, να διεξάγει… αντάρτικο εναντίον της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι υπηρετεί! Ο Παπουτσής φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει κανονικά στις ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών του σώματος στις αρχές Μαρτίου, παρά την περί του αντιθέτου συμφωνία μεταξύ Παπαδήμου και Σαμαρά για αναβολή τους, μετά από τηλεφωνική συνομιλία την περασμένη Πέμπτη, όπως δηλαδή έγινε το 2000 και το 2005 με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, λόγω της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου και της σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμονής νέας κυβέρνησης.

Στη Νέα Δημοκρατία εμφανίζονται εξοργισμένοι με τον Χρ. Παπουτσή στον οποίο χρεώνουν προσπάθεια να ελεγχθούν οι ηγεσίες των σωμάτων ασφαλείας, δεσμεύοντας έτσι την κυβέρνηση υπό τη Νέα Δημοκρατία (αυτό προσδοκά τουλάχιστον η Συγγρού). Στον Παπουτσή φαίνεται ότι καταλογίζεται από τη ΝΔ η αιφνιδιαστική διενέργεια κρίσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, με στελέχη του κόμματος να εμπλέκουν σε συζητήσεις τους ακόμα και τον ίδιο τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη!

Τροφή στα σενάρια έδωσε η διαφοροποίηση και ενόχληση που διαφάνηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Χρήστος Παπουτσής: «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εποπτεύει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων του κράτους, όπως ψηφίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων. Η διαδικασία των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ορίζεται επακριβώς από την κείμενη νομοθεσία, πραγματοποιείται από τα θεσμοθετημένα Συμβούλια Κρίσεων και αποτελεί υπόθεση εσωτερικής λειτουργίας των δύο Σωμάτων».

Το πρόβλημα βέβαια για τον Παπουτσή είναι ότι για να γίνουν κρίσεις, πρέπει να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ, το οποίο όμως συγκαλείται μετά από πρωθυπουργική εντολή! Η κόντρα Παπαδήμου – Παπουτσή αναμένεται ενδιαφέρουσα…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]