Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Που ποντάρει ο Γιώργος Παπανδρέου;


Είναι προφανές ότι δεν είναι στις προθέσεις του κ. Παπανδρέου να αποχωρήσει από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Για αυτό και έβαλε τα εξαπτέρυγά του να κρατούν ζωντανό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του.

Που προσβλέπει, όμως, ο κ. Παπανδρέου;

Πρώτον, να κερδίσει χρόνο. Όσο παραμένει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να …παρατείνει την παραμονή του. Για αυτό και οι χρονοβόρες διαδικασίες.

Δεύτερον, στην …απαξίωση των υποψηφίων διαδόχων του. Όσο οι δελφίνοι αλληλοσπαράζονται και εκτίθενται στα μάτια της κοινής γνώμης και του κομματικού ακροατηρίου, τόσο περισσότερο ο κ. Παπανδρέου θα φαντάζει ως ο «ενωτικός υποψήφιος» που θα κρατήσει το «κίνημα ενωμένο».

Τρίτον, στην επιτυχία του κ. Παπαδήμου! Αν ο πρωθυπουργός φέρει, με επιτυχία σε πέρας την αποστολή του, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει λόγους να παραιτηθεί! Θα τον προτείνει για υποψήφιο πρωθυπουργό και ο ίδιος θα παραμείνει Πρόεδρος του Κινήματος. Αν στις εκλογές χάσει ο Παπαδήμος, έχασε αυτός! Αν κερδίσει, όλο και κάποιο ρόλο μπορεί να διεκδικήσει και ο κ. Παπανδρέου ως Πρόεδρος του Κινήματος.

Τέταρτον, στη πτώχευση της χώρας! Αυτό είναι μάλλον το ισχυρό του χαρτί! Τότε είναι που δεν τον …κουνάει κανένας! Ο κ. Παπανδρέου θα λέει ότι έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία και ο ….διάδοχος του τη χρεοκόπησε!

Απλώς υπενθυμίζω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ήθελε τον κ. Παπαδήμο. Είχε ανακοινώσει… θεσμική λύση, φωτογραφίζοντας τον κ. Πετσάλνικο! Αν ο κ. Παπαδήμος αποτύχει, θα μας το θυμίζει!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πονταρει στον ραγια .
    Πονταρει στην αγνοια των προβατων .
    Πονταρει στην ΝΤΠ.
    Αλλα κυριως πονταρει στους αλλους εφιαλτες του σκυλοβουλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]