Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα γίνει κάτι με την λαθρομετανάστευση;


Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.


Ως που θα πάει αυτή η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες; Μέχρι πότε θα μπαίνουν ανεμπόδιστα στην Ελλάδα; Γιατί η Ελλάδα πρέπει να υφίσταται αυτή την κατάσταση και την οικονομική αιμορραγία και οι «εταίροι» μας να το παίζουν αδιάφοροι;

Επανέρχομαι στο θέμα της λαθρομετανάστευσης με τον κίνδυνο να χαρακτηρισθώ ως ρατσιστής, αλλά το αντιπαρέρχομαι, η λαθρομετανάστευση και η οικονομική κρίση, είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα. Χρόνια τώρα ακούμε πολλά λόγια από υπουργούς διαφόρων κυβερνήσεων, σχετικά με την αντιμετώπιση της. Αλλά επί του πρακτέου τίποτα. Μας λένε ότι θα ληφθούν μέτρα ανακοπής του κύματος των λαθρομεταναστών, αλλά όλα αυτά είναι στο μυαλό τους, δεν έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα.

Κανένας δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς βρίσκονται εδώ, μήπως η απογραφή του 2011 έδειξε κάτι; Θα μάθουμε; Όλες οι πόλεις της Ελλάδας, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα, κυρίως Έβρος, Πάτρα, Ηγουμενίτσα κλπ. Το κέντρο της Αθήνας, είναι βυθισμένο στη θλίψη, ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει, εκατοντάδες λαθρομετανάστες, παντού απλωμένα σεντόνια με λαθραία πράγματα προς πώληση. Οι ωραιότερες και αριστοκρατικότερες συνοικίες της Αθήνας, όπως η πλατεία Βικτωρίας, Αγ. Παντελεήμονας κλπ, βρίσκονται σε εγκατάλειψη και έχουν αφεθεί από την πολιτεία, στις διαθέσεις των λαθρομεταναστών και των υπολοίπων κακοποιών στοιχείων με αποτέλεσμα την αύξηση, της εγκληματικότητας, του λαθρεμπορίου και την δημιουργία γκέτο. Οι λίγοι Έλληνες πολίτες που έχουν απομείνει σ’ αυτές τις περιοχές βρίσκονται υπό πολιορκία.

Τώρα τελευταία, τα πράγματα οδηγούνται από το κακό στο χειρότερο, η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Να θυμηθούμε τα δυο τελευταία επεισόδια (μέρα μεσημέρι) στην οδό Πατησίων, την εκδίωξη μιας διμοιρίας ΜΑΤ, που πήγε να κατασχέσει παράνομα εμπορεύματα από λαθρομετανάστες και τους προστάτες τους, με παλέτες και πέτρες (21-12-11) και την επίθεση από ομάδα 30 ατόμων (που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ) σε μεικτό κλιμάκιο ελέγχου του παραεμπορίου (12-01-12). Τα παραπάνω επεισόδια δείχνουν την εικόνα μιας χώρας τριτοκοσμικής μια πρωτεύουσα που θυμίζει περισσότερο Κάιρο, Αμμάν και Μογκαντίσου, παρά Ευρωπαϊκή πόλη και η Αστυνομία δεν αντιδρά φεύγει, αν ήταν όμως καμιά διαδήλωση εργαζομένων ή συνταξιούχων, θα είχε γίνει το έλα να δεις.

Αλήθεια ο τελευταίος νόμος για την ανώτατη παιδεία, για τον οποίο υπερηφανεύεται η κ. Διαμαντοπούλου ότι ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από τη Βουλή, δεν καταργεί το άσυλο; πως είναι δυνατόν τα Πανεπιστήμια να χρησιμοποιούνται ακόμα ως χώροι δράσης αλητών, κακοποιών στοιχείων και ασύλου για τους λαθρομετανάστες;

Να θυμηθούμε επίσης, την πορεία «αγανακτισμένων» λαθρομεταναστών και λοιπών μεταναστών προς τη Βουλή το 2009, διαμαρτυρόμενοι τάχα για το σκίσιμο του κορανίου από έναν αστυνομικό, προξένησαν δε κατά τη διάρκεια της πορείας φθορές σ’ ότι βρήκαν μπροστά τους, σε αυτοκίνητα και σε καταστήματα, ή την περίφημη κάθοδο 300 λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα (2011) όπου κατέλαβαν Δημόσιο κτίριο (Νομική Σχολή), χωρίς πρόβλημα και χωρίς να εμποδιστούν από κανέναν και ένα κράτος άβουλο, ανίκανο, ανενεργό και φοβισμένο καθόταν και συζήταγε με κάποιον Αμπντούλ. Την ίδια περίοδο που στην Κερατέα, οι κάτοικοι, αγωνιζόμενοι για την μη υποβάθμιση της περιοχής τους, υπέφεραν από την βίαιη καταστολή της Αστυνομίας. Σε ποιο κράτος μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά και να μην συγκινείται κανένας; Είπαμε για να επιβιώσεις στην Ελλάδα πρέπει να είσαι λαθρομετανάστης, κάνεις ότι θέλεις και δεν πληρώνεις και φόρους.

Ο φράκτης στον Έβρο, που σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα έλυνε το πρόβλημα είναι ακόμα υπό μελέτη. Μέχρι να κατασκευασθεί ο φράχτης (αν κατασκευαστεί ποτέ) θα πάρει κανένα μέτρο αυτή η εγκάθετη κυβέρνηση ώστε, να ανακοπεί η είσοδος; Έχει ανατεθεί η προστασία της χώρας, σε συνοριοφύλακες και στελέχη της FRONTEX που δουλειά τους στην ουσία είναι, η καταγραφή των εισερχόμενων.

Ρωτώ για άλλη μια φορά, γιατί δε χρησιμοποιείται ο Στρατός για την φύλαξη των χερσαίων συνόρων και των νησιών και το Πολεμικό Ναυτικό στα θαλάσσια σύνορα; Γιατί ένας τέτοιος αποτρεπτικός μηχανισμός δε χρησιμοποιείται; Αυτό δεν είναι απειλή για την εθνική μας κυριαρχία; Τι μας εμποδίζει προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας όταν όλη η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα; Είναι δουλειά της Αστυνομίας και του Λιμενικού η προστασία των συνόρων; Ποιος είναι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων; Δε μπορεί να υπάρξει συνεργασία των φορέων που μπορούν να βοηθήσουν; Γιατί δεχτήκαμε την κατάργηση των ναρκοπεδίων (περιφραγμένα και προειδοποιητικές πινακίδες); Απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις, τις οποίες δυστυχώς δε μπορεί να πάρει ούτε αυτή η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», η οποία διορίστηκε για να «σώσει» την Ελλάδα από την κρίση.

Κατά τη διάρκεια του 2011 μπήκαν στην Ελλάδα περίπου 128.000 λαθρομετανάστες, (μια πόλη περίπου σαν την Πάτρα). Τον Οκτώβριο μόνο, μπήκαν από τον Έβρο 9.700 λαθρομετανάστες. Αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό, σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειονότητα στη χώρα μας. Που θα πάει αυτό;

Η Τουρκία παίζει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή τη κατάσταση αφού το 90% των λαθρομεταναστών μπαίνει από τα μεταξύ μας χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αλλά παρόλα αυτά δεν την καταγγέλλουμε στους διεθνείς οργανισμούς, Να υπενθυμίσω και την ρήση του Οζάλ (πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας): «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»! Την ξεχασαμε;

Αλλά παρά τα παραπάνω, το μόνο που ξέρουν να κάνουν οι πολιτικοί μας είναι να πηγαίνουν στα σύνορα και να επισκέπτονται τα τούρκικα φυλάκια από αβροφροσύνη και οπωσδήποτε να συνεχίζονται οι ανταλλαγές επισκέψεων πολιτικών και στρατιωτικών, τάχα για την εμπέδωση του κλίματος συνεργασίας και ειρήνης, προσπαθούμε και για την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι κυβερνήσεις τελικά τι κάνουν; Oι εξαγγελίες είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση; Τι πρέπει να γίνει ώστε να αποφασίσουν να πάρουν μέτρα; Δε μπορούν να μπουν κανόνες; Δε θα πρέπει όλα τα κράτη της ΕΕ να βοηθήσουν για τη λύση του προβλήματος; Ένα κράτος μέλος της ΕΕ βρισκόμενο σε τέτοια οικονομική ένδεια, έχει και άλλη οικονομική αιμορραγία για την στέγαση και τη σίτιση των λαθρομεταναστών και οι εταίροι όχι μόνο δε βοηθούν αλλά κατηγορούν την Ελλάδα ότι τους αφήνει να φεύγουν στις δικές τους χώρες και ότι τους κακομεταχειρίζεται.

Γιατί αφήνουμε το πρόβλημα να υπάρχει και το αντιμετωπίζουμε μόνοι μας; Ας στείλουμε μερικές χιλιάδες στην Ευρώπη για να καταλάβουν και αυτοί τι αντιμετωπίζουμε. Η Ελλάδα δέχεται κύματα λαθρομεταναστών από την Τουρκία και η ΕΕ στέλνει στην Ελλάδα την FRONTEX για την καταγραφή τους, ενώ στέλνει στην Τουρκία 440 εκατομμύρια ευρώ, για διαχείριση της μετανάστευσης και καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης!!!!! Υπέροχα.

Και όχι μόνο αυτό αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε τα ήθη και τα έθιμα τους, θρησκεία κλπ, στα πλαίσια της λεγόμενης πολυπολιτισμικότητας. Λέτε να δούμε και την εφαρμογή της σαρίας στο κέντρο της Αθήνας; Αλλά εδώ υπάρχουν και κόμματα που το μόνο που κάνουν είναι επερωτήσεις επειδή αργεί η κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα (τι δουλειά έχει η πολιτεία με την κατασκευή του;) και για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια (επερωτήσεις ακόμα και στην Ευρωβουλή). Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα βλέπετε. Αλλά δεν είδα κανέναν από αυτούς τους «Δημοκράτες» να κάνει επερωτήσεις για την μη αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων παιδεραστών, δολοφόνων, ασχολουμένων με παιδική πορνογραφία κλπ. Το πρόβλημα είναι η θρησκεία και η εθνική συνείδηση αυτά πρέπει να χτυπηθούν.

Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα τους; Θα πρέπει μήπως να δούμε σκηνές χάους στην Αθήνα για να λάβουμε μέτρα; Μπορείτε να σκεφτείτε τι πρόκειται να γίνει αν ξαναβγούν στους δρόμους με πρόσχημα την προσβολή θρησκευτικών τους συμβόλων ή κάτι άλλο; (κάτι θα βρουν). Οι πρόβες έχει γίνει και έχουν καταλάβει ότι το Κράτος τρέχει πάντα πίσω από τα γεγονότα.

Θα προλάβει η κυβέρνηση να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις και τα αναγκαία μέτρα; Τι άλλο πρέπει να πουν οι Έλληνες πολίτες που υποφέρουν, για να ξυπνήσει αυτό το κοιμώμενο και ανίκανο κράτος; Κάτι κόμματα που ήταν κάποτε τάχα υπέρμαχοι αυτών των θεμάτων τώρα τι κάνουν; Τα πράγματα είναι σοβαρά.
Κύριοι κυβερνώντες μην καταδικάζετε την χώρα στην εξαθλίωση, ξυπνήστε.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. OXI! Μην ξεχνατε θα γινουν ειδικες οικονομικες ζωνες. Ποιος νομιζετε θα δουλευει για 300 ευρω 12 μερες τη βδομαδα χωρίς δικαιωματα???????? Ξερουν οτι αυτο δεν θα το φαμε γαιτι ολοι κουτσοβλευομαστε....

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το νέο νομοσχεδιο του Υπ. Δικαιοσύνης καταργείται η δικαστική απέλαση για τα πλημ/τα και δυνατότητα αναστολής με τον όρο απέλασης και μένει δυνητικά η απέλαση μόνο στα κακουργήματα και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με αυτό! Σημειωτέον ότι η διοικητική απέλαση δεν είναι δραστική όπως η δικαστική και αναστέλλεται η ισχύς της εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος μένει στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζει καλά ότι όλα όσα περιγράφονται στο άρθρο είναι πολύ λίγα μπροστά σε όσα πραγματικά ισχύουν και συμβαίνουν.

    Η αλήθεια που δεν ομολογεί κανένας είναι ότι στο κέντρο οι Έλληνες είναι ήδη μειονότητα. Ότι στα καταστήματα εργάζονται, κατά μέσο όρο, τόσοι Έλληνες όσοι και (λαθρο)μετανάστες. Και δεν είναι λίγες οι φορές που το προσωπικό αποτελείται εξ ολοκλήρου από μη Έλληνες. Ότι η μάστιγα της ηρωίνης είναι πλέον παντού. Ότι γίνονται φραικτά εγκλήματα που παλιότερα δεν βλέπαμε παρά μόνο σε βίαιες ταινίες. Γίνονται μέρα μεσημέρι, ακόμα και μπροστά στα μάτια παιδιών, και δεν ακούγεται το παραμικρό στα ΜΜΕ.

    Κάπου αναφέρει ο ταξίαρχος την "εθνική κυριαρχία". Μα αυτό είναι ακριβώς που μας ειδοποίησαν, από νωρίς στη θητεία τους, ότι χάσαμε. Όποιος όρος περιέχει το επίθετο "εθνικός" τους προκαλεί αλλεργικό σοκ.

    Ξέρετε κάτι; Το κέντρο και αρκετά από τα προάστια-δορυφόρους του θα ερημώσουν αργά ή γρήγορα. Η πόλη αυτή, όπως το έχω ξαναγράψει εδώ, είναι ένα ακυβέρνητο πλοίο που πορεύεται χωρίς πυξίδα. Η πρωτεύουσα αυτής της χώρας, με τον μισό πληθυσμό και παραπάνω, αυτής της χώρας, δεν είναι πια μέρος αυτής της χώρας. Έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της. Το πότε θα βυθιστεί, με όλα αυτά τα στίφη που εξακολουθούν να στοιβάζονται εδώ, δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει ότι σπάνια μιλάει κανείς για αυτή την τραγική κατάσταση, λες και δεν αφορά τον μισό και παραπάνω πληθυσμό της Ελλάδας.

    Τελευταία πληροφορούμαστε και για το νόμο της Σαρίας που θα ισχύσει σε αυτή την πόλη. Αν ο κύριος ταξίαρχος, ή κάποιος άλλος, έχει κάποιες πληροφορίες για αυτό το θέμα, ας τις μοιραστεί μαζί μας.

    Δεν χάνουμε τη χώρα μας, συνέλληνες. Τη χάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]