Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Iσορροπία τρόμου στο ΠΑΣΟΚ (Mind the GAP)


Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το ΠΑΣΟΚ: ο ΓΑΠ να έχει φύγει, αλλά να ορίζει το ΠΑΣΟΚ. Διότι, όπως έλεγε στέλεχος του κόμματος, «στο ΠΑΣΟΚ έχουμε δύο ισορροπίες, μία σημερινή και μία μετεκλογική. Και η μία ορίζει την άλλη».

Το δεδομένο (αλλά όχι και 100% σίγουρο) είναι ότι ο Παπανδρέου δεν θα είναι ούτε υποψήφιος πρόεδρος ούτε υποψήφιος πρωθυπουργός. Άρα θα πάει σπίτι του. Μήπως όμως από εκεί θα ορίζει τα του ΠΑΣΟΚ; Διότι οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν (σε αντίθεση με εκείνον) δεν έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την πολιτική τους καριέρα.

Μετά από όσα έγιναν στο Πολιτικό και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι διαμορφώθηκε ένα αντιβενιζελικό μπλοκ, όμως αυτό δεν είναι ακριβές. Στην πραγματικότητα είχαμε σύμπτωση συμφερόντων στον αντίποδα της πρότασης Βενιζέλου για εκλογή αρχηγού εδώ και τώρα. Ο ΓΑΠ διότι θέλει να παρατείνει την παραμονή του. Ο Λοβέρδος διότι θέλει λίγο χρόνο ακόμη να προετοιμαστεί (γι’ αυτό λέει Μάρτιο). Η Διαμαντοπούλου διότι θέλει περισσότερο χρόνο (γι’ αυτό λέει μετά το καλοκαίρι). Και ο Χρυσοχοΐδης διότι θέλει πολύ χρόνο.

Έτσι δημιουργήθηκε και έτσι θα προκύψουν και άλλες αμοράλ συμμαχίες το επόμενο διάστημα.

Το σχέδιο του ΓΑΠ είναι να ελέγξει την διαδοχή, αλλά και την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ. Ο ΓΑΠ ξέρει πως με την υφιστάμενη ισορροπία δυνάμεων, όποιον στηρίξει ανάμεσα σε Λοβέρδο – Βενιζέλο, θα του δώσει τη νίκη. Ο Λοβέρδος έχει συμβιβαστεί με την κατάσταση, ενώ οι του Βενιζέλου (προσοχή, όχι ο Βενιζέλος) δεν το χωνεύουν.

Το ότι ο ΓΑΠ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας της εκλογής προέδρου δίνει θέσεις και ρόλο στους δικούς του ανθρώπους, δηλαδή εξασφαλίζει την παρουσία του ως υπολογίσιμη δύναμη και την επόμενη ημέρα. Άρα ο ΓΑΠ φεύγει, μένοντας!

Απέναντι στην στρατηγική του ΓΑΠ υπάρχουν δύο δυνατότητες: ή συμβιβάζεσαι ή προχωράς μόνος σου και κερδίζεις μόνο με τους δικούς σου ανθρώπους αρθρώνοντας άλλη πολιτική. Όμως ο Βενιζέλος κατάλαβε το Σαββατοκύριακο ότι μπορεί να έχει την πιο οργανωμένη ομάδα, αλλά δεν έχει την πλειοψηφία. Άρα θέλει συμμαχίες, κάτι που ο Λοβέρδος έχει ήδη κάνει.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]