Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και ανθρώπινων ασπίδων έχετε χρείαν αχρείοι;


Εν τέλει δεν έχει διαψευσθεί το έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο καλούνται όσοι αξιωματικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν με τις οικογένειές τους την παρέλαση της 25.03.2012 να το δηλώσουν, ώστε να λάβουν πρόσκληση.

Πολύ ευρηματικοί, τέλος πάντων, οι έλληνες πολιτικοί της κωλοτούμπας και της αρπαχτής. Θα παραταχθεί προ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη ο Βασιλεύς Ήλιος με τον Κηπουρό του και τους τρεις ανθοπώλας, κατάντι δε αυτών θα σταθούν οι 800 αξιωματικοί – με πολιτική περιβολή, ή μάλλον παραλλαγή, φαντάζομαι - μετά των οικογενειών τους ως δήθεν πρόσωπα τιμώμενα από τους άρχοντας, οι οποίοι δήθεν θα τιμούν τους παρελαύνοντας και τους αγωνιστές του ΄21.

Δεν γνωρίζω αν ποτέ σε δημοκρατική χώρα έχει συμβεί κάτι τέτοιο, να τοποθετηθούν, δηλαδή, ανθρώπινες ασπίδες προ των επισήμων, ώστε να τους προστατεύσουν από τον λαό, τον οποίον υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Ξέρω τι θα πουν: ο λαός αντιδρά στις αποφάσεις μας, όπως ο ασθενής αντιδρά στις συμβουλές και στα φάρμακα του γιατρού, εξ ου και πρέπει εμείς οι γιατροί να αποτρέψουμε τέτοιες αντιδράσεις. Αφήνοντας κατά μέρος το γεγονός ότι είναι κομπογιανίτες, αφού όλες οι μέχρι σήμερα συνταγές τους έχουν αποτύχει παταγωδώς, τους λέγω: και γιατί ρε σεις αντιχουντικοί και αντιστασιακοί της πλάκας δεν αφήνατε τον Παπαδόπουλο να κυβερνά; Τον γιατρό έπαιζε και εκείνος, συνταγές με φάρμακα έγραφε, όπως και σεις. Ποία η διαφορά;

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος πολιτικός στον κόσμο που να έχει σκεφτεί και εφαρμόσει τέτοιο σχέδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υφίσταται διεθνής συνθήκη που να απαγορεύει τη χρησιμοποίηση ανθρώπων ως ασπίδων πολιτικών στόχων εν καιρώ ειρήνης. Υπάρχει μόνον η τέταρτη συνθήκη της Γενεύης περί προστασίας του άμαχου πληθυσμού εν καιρώ πολέμου, η οποία απαγορεύει τη χρησιμοποίηση των πολιτών ως ασπίδων στρατιωτικών στόχων.

Από την άλλη μεριά διερωτώμαι ποιοι θα είναι αυτοί οι αξιωματικοί που θα δεχθούν να χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι, οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους ως ανθρώπινες ασπίδες για να προστατεύσουν τον Κάρολο, τον Λουκά, την Αμνούλα, τον Γιωργάκη, τον Αντωνάκη, τον Καρατζαφύρερ και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα Άρχοντα του Ταμιφλού. Ποιοι θα μετάσχουν οικειοθελώς σ’ αυτό το τσίρκο έχοντας πίσω τους τις Μονάδες Απομάκρυνσης Ταραξιών, ώστε αφ’ ενός πάσα παρεκτροπή να πατάσσεται εν τη γενέσει της αφ’ ετέρου να είναι μεγάλη η τροχιά που θα πρέπει να διαγράψουν τα αυγά και τα γιαούρτια μέχρι να προσγειωθούν στα ροδαλά μάγουλα των αχρείων που υποτίθεται ότι κυβερνούν.

Έτσι λοιπόν Λουκάρολε! Λοιδορούσες τον βασιλικό θυρεό που έγραφε «Ισχύς μου η αγάπη του λαού», διότι εγνώριζες ότι ο λαός δεν αγαπούσε τον βασιληά στην πλειονότητά του. Δεν πιστεύω να πιστεύεις πως ο λαός αγαπά εσένα! Απλώς σε λυπάται για το κατάντημά σου, αλλά σίγουρα δεν θα σε λυπηθεί με όσα επιφυλάσσει σ’ εσένα και στους 255 κλητήρες των τοκογλύφων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]