Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα κοράκια συνεχίζουν να χτυπάνε την Ελλάδα, επιδιώκοντας την πτώχευση

  • Moody's: Αυξημένη πιθανότητα για μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κρούει για ακόμα μια φορά η Moody's. Ο οίκος αξιολόγησης, σε σημερινή του έκθεση, αναφέρει ότι υπάρχει «αυξημένη πιθανότητα για μια άτακτη χρεοκοπία του χρέους της Ελλάδας...

Σε αυτή την περίπτωση, η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και του κράτους θα επιδεινωθεί σημαντικά και η οικονομία θα βιώσει πολύ πιθανόν μια περαιτέρω σημαντική συρρίκνωση. Μια άτακτη χρεοκοπία θα αυξήσει επίσης την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συνοδευόμενη από την επιστροφή σε ένα βαθέως υποτιμημένο εθνικό νόμισμα».

Ο οίκος τονίζει ακόμα ότι, αν και το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν αποτελεί το κεντρικό σενάριο της Moody's, η πιθανότητα να συμβεί αυξάνεται. «Σε αυτή την περίπτωση, η ικανότητα των Ελλήνων να αποπληρώσουν το χρέος τους θα εξασθενήσει σημαντικά, πέραν αυτού που έχει ήδη εκτιμηθεί».

Οι αναλυτές και συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν πως, σε κάθε περίπτωση, οι καλυμμένες ομολογίες δεν μπορούν να έχουν αξιολόγηση πάνω από Β1. Προσθέτουν, ακόμα, πως – επειδή υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο, ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ και υποτίμηση του νομίσματος θα σήμαινε σημαντικές απώλειες για τους συγκεκριμένους τίτλους.

Credit Suisse: Ακόμα και με πλήρη διαγραφή του χρέους η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη

Την ώρα που οι διαβουλεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους κορυφώνονται η Credit Suisse σε ανάλυσή της αναφέρει ότι «ακόμη και με την πλήρη διαγραφή του ελληνικού χρέους, η κατάσταση δεν θα ήταν βιώσιμη».

Η Credit Suisse εκτιμά ότι τελικά οι ρήτρες συλλογικής δράσης θα χρησιμοποιηθούν, τα ασφάλιστρα κινδύνου θα ενεργοποιηθούν και η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει στο PSI.

Σύμφωνα με την Credit Suisse το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα ανέλθει περίπου στο 70%, ενώ δε θεωρεί δεδομένο ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα είναι εθελοντική.

Σε αυτή την περίπτωση η CS πιστεύει ότι η πιο πιθανή επιλογή θα είναι να χρησιμοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC) με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου.

Σε αυτή την περίπτωση η Credit Suisse εκτιμά ότι τελικά η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να συμμετάσχει και αυτή στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το κρατος εχει χρεοκοπηση .
    Ολα αυτα που ακουμε απο οικους και γραικυλους ειναι αρλουμπες . Αποσκοπουν να κοροϊδεψουν τους ραγιαδες για ακομη μια τελευταια φορα . Μολις βαλουν στο χερι τους τα μυθικα πλουτοι μας ,θα μας σφαξουν .
    Το κρατος ειναι ο εφιαλτης που ανοιξε την κερκοπορτα . Χεοκοπησε απο τις εποχες του προδοτη Α.Παπανδρεου . Τωρα προσπαθουν να χρεοκοπησουν και την πλουσιοτερη κοινωνια του ΚΟΣΜΟΥ . Αυτο ειναι που προσπαθουν να κανουν τα 2 τελευταια χρονια τα κομματα . Αυτο κανουν και ολοι αυτοι οι " ηγετες" "συμμαχοι" μας . Αυτο ηλθαν να κανουν και οι υπαλληλοι τους με τους υπο-υπαλληλους τους ( ελληνες πολιτικους ).
    Να μας παρουν τα υλικα και πνευματικα πλουτοι μας .

    Δεν θα τα καταφερουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να γίνει πτώχευση για να γυρίσουμε εκεί που ξέρουμε στο εμπόριο και την παραγωγή. Όσο δεν παράγουμε τόσο αυτοί θα είναι από πάνω. Μολις παράξουμε θα φύγουν σαν κυνηγημένοι. Τα λεφτά τους δεν έχουν αντίκρυσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]