Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέος εκβιασμός: θέλουν να δεσμευθεί και η… επόμενη κυβέρνηση!!!


Νέο γύρο εκβιασμών και προσπάθειας να τεθεί σε ομηρεία και η επόμενη κυβέρνηση, πραγματοποίησαν οι ισχυροί της Ευρώπης στο πλαίσιο του Γιούρογκρουπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι εταίροι, μας ζητούν να υπογράψουμε εδώ και τώρα τη νέα δανειακή σύμβαση και τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από αυτή. Δηλαδή ξεκαθαρίζουν ότι χωρίς το νέο Μνημόνιο δάνειο 130 δις ευρώ δεν υπάρχει. Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση (δηλαδή ο κ. Βενιζέλος)

«καθοριστικές είναι από την άποψη αυτή οι σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις που πρέπει να αναληφθούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στη σημερινή Κυβέρνηση, όχι μόνο για την τρέχουσα περίοδο, αλλά και για την περίοδο μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της μετεκλογικής Κυβέρνησης».

Όπως γράψαμε και προηγουμένως το Eurogroup αποφάσισε η επίσημη προσφορά για το PSI να γίνει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2012. Δηλαδή συνδέουν το κούρεμα με το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας (ύψους 130 δισ. ευρώ που προστίθενται στα 110 δισ. ευρώ του αρχικού προγράμματος), το οποίο με τη σειρά του συνδέεται με την πορεία εφαρμογής και την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και τις δεσμεύσεις που πρέπει να αναληφθούν από την Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα.

Αυτά σημαίνουν ότι και εκλογές να γίνουν στην Ελλάδα, και άλλους να ψηφίσουν οι Έλληνες, δε θα αλλάξει τίποτε. Ότι αποφασίσει ο Παπαδήμος αυτό θα πρέπει να δεχθούμε για πολλά χρόνια.

Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και στη δημοκρατική εκλογική διαδικασία διότι ουσιαστικά τα κόμματα θα πάνε έτσι σε μια αναμέτρηση με σημαδεμένη τράπουλα.

Επιχειρεί ο κ. Παπαδήμος και η παρέα του να υπογράψει ένα χαρτί που θα δεσμεύσει την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Μα τότε τι νόημα έχει να ψηφίσουμε; Αφού η τρόικα έχει αποφασίσει ότι η ζωή μας τα επόμενα χρόνια θα είναι αυτή που κανονίζεται στις Βρυξέλλες γιατί να κάνουμε τον κόπο;

Πώς λοιπόν ο κ. Παπαδήμος συζητά με τους ξένους και τι διαπραγμάτευση κάνει; Και είναι σύμφωνος με το να τεθεί η χώρα σε ομηρεία χωρίς να ερωτηθεί;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Πώς λοιπόν ο κ. Παπαδήμος συζητά με τους ξένους και τι διαπραγμάτευση κάνει; Και είναι σύμφωνος με το να τεθεί η χώρα σε ομηρεία χωρίς να ερωτηθεί;"

    Φανταζομαι πως τα ερωτηματα ειναι ρητορικα!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]