Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου κατήγγειλε και πάλι αποστασία!


  • Μήπως θέλει να σπρώξει κάποιους να την κάνουν, για να μπορέσει κι αυτός να βρει δικαιολογία να φύγει, πριν κλείσουν οι πόρτες στα σύνορα;
Το τελευταίο διάστημα, στο πολιτικό και εκδοτικό παρασκήνιο παρατηρήθηκαν εκατέρωθεν κινήσεις εκτόνωσης του μεγάλου ρήγματος που προκλήθηκε λόγω της δημόσιας καταγγελίας του προέδρου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρου Ψυχάρη, από τον Γιώργο Παπανδρέου. Και από τις δυο πλευρές καταβλήθηκαν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι, και το θέμα να λήξει.

Με τη σημερινή ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε ότι το ρήγμα είναι πολύ μεγάλο για να κλείσει. Κυρίως, επειδή φαίνεται να είναι και ψυχικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός και απερχόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε και πάλι για «εκβιασμό πολιτικών από παράγοντες των ΜΜΕ», κάνοντας λόγο για κάποιους που νομίζουν ότι μπορούν «να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο εθνικός ρόλος των ΜΜΕ είναι να εργάζονται με γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, και όχι να σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό.

Όσοι τον ξέρουν καλά, αλλά και όσοι μπόρεσαν να διαβάσουν πίσω από την επί προσωπικού αναφορά που έκανε, για το γεγονός ότι μπήκε στο στόχαστρο αυτών των συμφερόντων, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κρατήσει ψηλά τη σημασία της καταγγελίας των ρόλου των ισχυρών των ΜΜΕ. Υπονοώντας φυσικά Αποστασία σε βάρος του.

Μια στρατηγική η οποία θα προσλάβει άλλες διαστάσεις, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου θα εξαναγκάσει τους δελφίνους και υποψηφίους διαδόχους του να λάβουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος.

Παπανδρέου: Εκλογή από τη βάση τον Μάρτιο - Δεν συναινώ σε άλλη πρόταση

Εσωκομματικές εκλογές από τη βάση, τον Μάρτιο, δηλαδή πριν από τις εθνικές εκλογές (τις οποίες τοποθέτησε χρονικά στα τέλη Απριλίου) αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, ήταν η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την διάρκειας 80 λεπτών ομιλία του με απολογισμό της διετούς θητείας του στο τιμόνι της χώρας. Εξαπέλυσε επίθεση στα κυβερνητικά πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας και επανέλαβε τις καταγγελίες του για οργανωμένα συμφέροντα από το χώρο των ΜΜΕ.

"Βγάλτε για λίγο από το μυαλό σας τις διαδικασίες τα χρονοδιαγράμματα και τις φιλοδοξίες - θεμιτές κατά τ' άλλα- και ακούστε έναν άνθρωπο που σε 2 χρόνια τα είδε και τα έζησε όλα. Μια διετία τόσο πυκνή όσο μια δεκαετία" είπε ακετά φορτισμένος συναισθηματικά ο Γ. Παπανδρέου.

«Έμαθα τι θα πει βαθιά μοναξιά να παλεύεις μόνος σου σε ένα πολιτικό σύστημα που μέχρι πρότινος κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και με μια βολεμένη ολιγαρχία του πλούτου» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω αλλά είμαι περήφανος που έδωσα μια τόσο κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα. (...) Πολλοί περιμένουν να μιλήσω για επόμενη μέρα. Δεν θα το κάνω έτσι. Γιατί επόμενη μέρα για ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αν δεν σωθεί η χώρα».

Εσωκομματικές εκλογές τον Μάρτιο

«Με βάση τις θέσεις μου και τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, πιστεύω», είπε ο κ. Παπανδρέου κλείνοντας την ομιλία του «ότι η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις ανάγκες της χώρας και στην κρίσιμη διαπραγμάτευση που βρίσκεται μπροστά μας στις επόμενες εβδομάδες».

«Προχωρούμε στην εκλογή πριν από τις εθνικές εκλογές δηλαδή γύρω στο Μάρτιο, με εκτίμηση για τις εθνικές εκλογές τα τέλη Απριλίου (...) Δεν θα συνεναίσω σε άλλη πρόταση που δεν συνάδει με τις ανάγκες της χώρας και τις δημοκρατικές κατακτήσεις, όπως είναι η εκλογή από τη βάση και τους πολίτες», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

«Κάποιοι θεωρούν την ευγένεια αδυναμία»

Σε μία από τις αρκετές «προσωπικές»αναφορές του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία. Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών. Έχω απωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες, έχω συγκρουστεί με συμφέροντα και στις συνεχείς συκοφαντίες απέναντι στην οικογένειά μου θα απαντήσω με μια φράση του Ανδρέα ΄Εμένα θέλετε να χτυπήσετε. Εδώ είμαι. Χτυπήστε με"».

Το μόνο που με νοιάζει είναι η τύχη της χώρας

Επίσης υπεραμύνθηκε της πρότασής του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κατηγορώντας όλη την αντιπολίτευση ότι φοβήθηκε την ετυμηγορία του λαού, όπως την φοβήθηκε και η συντηρητική Ευρώπη.

Τόνισε ότι στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του την κυβέρνηση Παπαδήμου, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί να τεθεί σε κίνδυνο η επιτυχία της. Παράλληλα επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να δοθεί η μάχη μέχρι τέλους. «Το μόνο που με νοιάζει», είπε επίσης, «είναι η τύχη και το μέλλον της χώρας και για την επιτυχία του στόχου αυτού πρέπει να υπάρξει ενότητα στο ΠΑΣΟΚ».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]