Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρμα οι κόκκινες οι πράσινες και οι μπλε, μόνο εθνικές γραμμές διαπραγμάτευσης


Η είδηση δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Την είχαμε ‘’προφητέψει’’ αμέσως μετά το φορολογικό παραλήρημα του κ. Βενιζέλου, τότε που ξόρκιζε την τρόικα με βιτριολικά μέτρα, προκειμένου να εκβιάσει την απόφαση του Οκτωβρίου. Αποτελεί παράδοξο πώς η τρόικα έφαγε τότε το παραμύθι και αποδέχθηκε τις λάθος προβλέψεις και αποτελεί επίσης παράδοξο πώς οι δικοί μας φωστήρες, αφενός ο μειωμένης όπως αποδεικνύεται ικανότητας κ. Βενιζέλος και ο υπερτιμημένος κ. Παπαδήμος, πίστεψαν ότι θα πετύχαιναν τον στόχο του ελλείμματος.

Αν δε μάθατε τα νέα, θα σας πω μόνο ότι η χώρα μας είναι στη δυσάρεστη θέση, στο τέλος μιας σκληρής προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε δυτική χώρα, να έχει υποστεί μια συνδυασμένη τριπλή αποτυχία (αύξηση ελλείμματος, μείωση εσόδων, αύξηση δαπανών), που την οδηγεί σε μια κολασμένη παραδοχή:

Με έσοδα μόλις 50 δις καλείται να πληρώσει 17 δις τόκους, που, σε συνδυασμό με αυξημένες δαπάνες, δημιουργούν ένα εκρηκτικό έλλειμμα που ξεπερνάει τα 22 δις και αναζητεί εναγωνίως χρηματοδότη. Αν στα παραπάνω προσθέσετε και τα περίπου 7 δις, που οφείλει το δημόσιο από τότε που ξεκίνησε η εσωτερική παύση πληρωμών, έχετε μπροστά σας το μεγαλύτερο κανόνι της χιλιετίας.

Η πικρή δικαίωση Σαμαρά

Τα παραπάνω εφιαλτικά νούμερα έρχονται καθυστερημένα να δικαιώσουν τις μέχρι υστερίας αντιδράσεις του κ. Σαμαρά στην τότε εφαρμοζόμενη πολιτική. Γιατί οι επιδόσεις της οικονομίας μετά τα πειράματα του ΠΑΣΟΚ, αντί να βελτιώσουν κάποιους δείκτες, απέτυχαν σε όλους. Ακόμα και τα έσοδα που λογικά θα έπρεπε να τσιμπήσουν κάτι μετά την εφαρμογή του τερατώδους χαρατσιού της ΔΕΗ, βαίνουν μειούμενα κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Σήμερα πιέζεται πάλι ο κ. Σαμαράς να δώσει την έγκρισή του προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια ακριβώς πολιτική με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Κάποιοι αδίστακτοι τραπεζίτες, που πλασάρονται στην κοινή γνώμη με το μαγικό μανδύα του ‘’τεχνοκράτη’’, αλληθωρίζουν ξανά προς τις λάθος προβλέψεις.

Το ερώτημα αμείλικτο. Αφού τον Οκτώβριο οι προβλέψεις τους βγήκαν λάθος, γιατί να είναι τώρα σωστές;

Αφού η πολιτική τους απέφερε τα αντίθετα των προσδοκώμενων αποτελέσματα, γιατί θα πετύχει τώρα;

Πολυχρωμία γραμμών

Ακούμε για πολύχρωμες γραμμές. Πράσινες γραμμές, κίτρινες γραμμές και της μόδας τώρα οι κόκκινες γραμμές. Πλειοδοσία σωτήρων και πληθώρα κόκκινων γραμμών. Αρκεί να μη χρεοκοπήσει η χώρα, που δυστυχώς χρεοκόπησε.

Λοιπόν, κόκκινες γραμμές τέρμα. Οι γραμμές μπορεί να είναι μόνο εθνικές. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι ούτε οι χρεοκοπημένες της τράπεζες, ούτε τα ορφανά του σοσιαλισμού.

Για όσους η κρίση έχει θολώσει την … κρίση, θυμίζω ότι τη χώρα μας συγκροτεί το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Και η ευημερία των Ελλήνων πολιτών συγκροτεί τις Εθνικές Γραμμές, μαζί με την αξιοπρέπεια της Ελλάδος.

Ο κ. Σαμαράς σε μια αυτονόητη διατύπωση, διεμήνυσε ότι θα συμφωνήσει σε μειώσεις μισθολογικού κόστους, μόνο αν συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι.

Κάθε άλλη απόπειρα θυμίζει άλλες εποχές και άλλες πρακτικές. Δυστυχώς ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται ως ένας λάτρης των πρακτικών αυτών και οδηγεί την Ελλάδα στην απόγνωση.

Ξεπερνώντας τον προβληματισμό των ημερών, αντί να ασχολούμαστε με το Αγγλικό Δίκαιο, τη χρησιμότητα ή όχι του PSI και τη νέα γκάφα της δικαιοσύνης, ίσως θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα των εκλογών, που γίνεται μείζον.

Γιατί αποδεικνύεται ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που όλοι πια καταδικάζουν και όλοι βιάζονται να εφαρμόσουν, είναι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης που θα είναι σε θέση να πράξει τα αυτονόητα:

Να χαράξει τις Εθνικές Γραμμές και να προτάξει την αξιοπρέπεια του Έλληνα – Ευρωπαίου πολίτη.

Όταν προσπαθώντας να λύσουμε ένα μαθηματικό πρόβλημα καταλήγουμε σε λάθος, είναι ανώφελο να επιμένουμε στην ίδια μέθοδο επίλυσης. Και δυστυχώς στο μαθηματικό πρόβλημα του ελληνικού χρέους, θυσιάζονται άνθρωποι και όχι αριθμοί.

Κακοφωνίξ



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. οταν φτιαχνανε μουμιες,το πρωτο πραμμα που κανανε αφαιρουσαν τα υγρα....
    ετσι κανουν μουμια και την ελληνικη οικονομια...
    της αφαιρουνε τα ευρα...
    εμεις ετσι θα αδυνατησουμε τον βενιζελο...
    σωστο?
    σωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλα ο Σαμαρας δεν επετρεψε στους πρασινους προδοτες να προδοσουν ;
    Το αρθρο ειναι καλο για προβατα .
    Οι δεξιοι δεν ειναι μερος της σαπιλας ;
    Σου περασε ποτε απο το μυαλο οτι ο Σαμαρας και το μαντρι του ειναι το δευτερο οπλο των κατακτητων , για να κοροϊψουν τα προβατα και να συνεχισουν την ληστεια ;

    Για να τελειωνουμε με τους κοκκινους , μπλε , πρασινους γραικυλους , μαθε οτι ειστε ΟΛΟΙ σας κατηγορουμενοι για εσχατη προδοσια .
    Γιατι οταν η πρασινη λαιλαπα ερημωνε την χωρα , ΟΛΟΙ εσεις οι υπολοιποι καθοσασταν μεσα στο κωλοχανιο σας ( βουλη) και ΟΛΟΙ μαζι παρακολουθουσατε να υπογραφουν σαν νεους Τσολακογλου , την καταδικη μας.
    Αποδειξη ειναι οτι καταλυσατε το συνταγμα και τους νομους , για να μπορεσουν τα αφεντικα σας οι τοκογλυφοι να μας γδαρουν . Και αφου τελειωσε ο ΓΑΠ την αποστολη του , στηριξατε τον επομενο Παπαδημο και τωρα ειστε ετοιμοι να συνεχισετε με τον επομενο "σωτηρα" τον Σαμαρα .
    ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ κομματοσκυλα και θα σας πεταξουμε στον Καιαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς, απλά, για να δώσουμε την "άκρη" του νήματος, θα ξεκινήσουμε από ένα πρόσωπο, το οποίο μπορεί να τους καταδικάσει όλους αυτούς μαζί …

    Να τους "τσουβαλιάσει".

    Αρκεί να διερευνηθεί η σχέση της κυρίας Μιράντας Ξαφά με το ΔΝΤ, τη Goldman Sachs και τη Citibank και από εκεί το "κουβάρι" φτάνει εύκολα έξω από την πόρτα του Πεντελικού, όπου ο Γιωργάκης έπαιρνε μυστικές εντολές από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs.

    Από τη Μιράντα Ξαφά πηγαίνουμε στην εποχή των Swaps της Goldman Sachs και του Παπαδήμου, "περνάμε" στη περίοδο Αλογοσκούφη και του Δούκα της Citibank, για να καταλήξουμε και πάλι στη Goldman Sachs του μυστικού ραντεβού του Πεντελικού.

    Όλα τα ενδιάμεσα κενά μπορεί να τα "γεμίσει" ανά πάσα στιγμή μια δικαστική έρευνα. Ας δει τους Έλληνες "προσκεκλημένους" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ όλα αυτά τα χρόνια και θα αποκτήσει μια ασφαλή εικόνα του "παζλ", το οποίο θα πρέπει να διερευνήσει.

    Αυτή είναι μια έρευνα, η οποία θα πρέπει κάποτε να πραγματοποιηθεί από νέους και άφθαρτους δικαστικούς, οι οποίοι δεν θα έχουν καμία σχέση με τη σημερινή "σαπίλα" της σημερινής παράλυτης και διεφθαρμένης Δικαιοσύνης.

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Το μανιφέστο της Πλατείας
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.
    διαβάστε τα κείμενα και διαδώστε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Σαμαράς σήμερα είναι πιο επικίνδυνος από τον Παπανδρέου.
    Γιατί;
    Γιατί ο Παπανδρέου, ό,τι ήταν να κάνει εις βάρος των Ελλήνων, το έχει ήδη κάνει.
    Μας πρόδωσε ως λαό, παρέδωσε την πατρίδα μας στους κατακτητές και το μόνο που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να σώσει το "τομάρι" του.
    Έκανε ό,τι είχε να κάνει και το μόνο που τον απασχολεί τώρα είναι να καταφέρει να "διαφύγει" με ασφάλεια από τον τόπο του εγκλήματος ...Να μην αφήσει "κενά" πίσω του, τα οποία θα επιτρέπουν στους Έλληνες να τον καταδιώξουν νομικά, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.


    Ο Σαμαράς, αντίθετα, δεν έχει τέτοια προβλήματα και ως εκ τούτου είναι αρκετά "φρέσκος" για ν' αναλάβει μια εξίσου προδοτική δράση.
    Σήμερα είναι πιο επικίνδυνος από τον Γιωργάκη, γιατί, προκειμένου ν' αναλάβει την Πρωθυπουργία, μπορεί να βάλει "υποθήκες" εις βάρος του ελληνικού λαού.

    Είναι επικίνδυνος, γιατί είναι αυτός, ο οποίος με την πρωθυπουργική εξουσία μπορεί να δώσει "νομιμότητα" σε όλα τα εγκλήματα που έκανε ο προκάτοχός του.

    Ο Σαμαράς είναι αυτός, ο οποίος θα νομιμοποιήσει την προδοσία και θα προσφέρει στον προδότη ασφαλή "οδό" διαφυγής από τον τόπο τού "εγκλήματος".

    Ο Σαμαράς θα "σώσει" τον κολλητό συμμαθητή του από τις συνέπειες των πράξεών του ...
    Θα τον "σώσει", ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει πραξικόπημα, για να περάσουμε στην επόμενη "ημέρα" της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης.

    -----------------------------
    Διαβάστε τα κείμενα και διαδώστε τα.-
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    Παπανδρέου και Σαμαράς. Συνένοχοι Προδότες!!!
    Συμμαθητές, Συμφοιτητές, Ανεπάγγελτοι, Άεργοι
    ...Μοιραίοι.
    Ο πρώτος μάς πρόδωσε και ο δεύτερος ανέλαβε να σβήσει τα «ίχνη» του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΊΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΝΤΑΦΙ). ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, ΤΟΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ. ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]