Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μειώνουν τους μισθούς για να μην αγγίξουν δημόσιο και διαφθορά...


Ο κ. Ρέππας δήλωσε χθες πως δεν θα γίνει καμιά απόλυση στο δημόσιο. Είναι προφανές πως "μυρίζουν" εκλογές. Παρέλειψε βέβαια ο κύριος υπουργός να εξηγήσει ποιος θα συνεχίσει να πληρώνει το λογαριασμό.

Όσες φορές το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει να επιλέξει ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα ή τους «πελάτες» του δημοσίου, πάντα αποφασίζει σε βάρος του πρώτου. Ακόμη, κι αν για κάποιο πρόβλημα τις βασικές ευθύνες φέρει ο δημόσιος τομέας.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολιτικό σύστημα και δημόσιος τομέας συντίθενται από το ίδιο DNA και οποιαδήποτε εξυγίανση του δημόσιου τομέα εκλαμβάνεται σαν αυτοκτονία του πελατειακού πολιτικού συστήματος.

Κατά συνέπεια, οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και γι΄ αυτό βρίσκονται στο στόχαστρο, όχι γιατί είναι υψηλοί αλλά γιατί η αντιμετώπιση άλλων σημαντικότερων παραμέτρων όπως η γραφειοκρατία και διαφθορά, έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για αυτούς που αποφασίζουν...

Το κομματικό κράτος των «πελατών» και της διαφθοράς, γι’ άλλη μια φορά αρνείται να αναμετρηθεί με τα πραγματικά προβλήματα, γιατί αυτά απορρέουν από τους ψηφοφόρους «πελάτες» του στο δημόσιο.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. PAPARIES ME KEFALAIA!!! meiwnoun misthous ston idiwtiko tomea giati etsi zitane ta afentika tous..... to dimosio to exoun petsokopsei idi.... gia tous mikrous ennow.. oxi dioikites, kai megalodieuthintes kai simboulous.... O KATHENAS LEEI OTI MLKIA TOU KATEBEI EDW MESA..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAI GIA TOUS EKSIPNOUS , AS DOUNE POSOS KOSTIZEI I MISTHODOSIA TWN D.UPALLILWN STO AEP TIS ELLADAS, KAI AS DOUNE TO M.ORO TIS EURWPAIKIS ENWSIS..... KAI OI ALLOI DEN EXOUN NHSIA!!!!!!!!!!!!!! OUTE TOURKIA KAI SKOPIA DIPLA TOUS.... I MLKIA EXEI KAI TA ORIA TIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Σχόλιο
    Δεν πρόκειται περί μαλακίας Φίλε. Απλώς ο αρθρογράφος της πλάκας είναι βαλτός από τα Αφεντικά..Που δεν θέλουν Δημόσια Νοσοκομεία αλλά Ιδιωτικά! Που δεν θέλουν Δημόσια Εφορία αλλά Ιδιωτικές Εισπρακτικές Εταιρείες! Οι άνθρωποι αφήνιασαν πλέον και πέταξαν τις Μάσκες..Σιγά μην περιμένουν απ τους Δημόσιους Εφοριακούς να πάνε να γδάρουν τον Ελληνικό Λαό και να κουβαλάνε σαυτούς τα κλεμμένα..Θα στέλνουν κατευθείαν τα Ντόπερμαν των εισπρακτικών Τραπεζικών Εταιρειών να μας γδέρνουν για να τα κουβαλάνε σαυτούς..Εξ άλλου αυτοί είναι κατοχυρωμένοι. Οι Εβραίοι στην Ελλάδα με νόμο του 1976 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pare kai tin epibaibaiwsi gia tous misthous.... http://www.youtube.com/watch?v=Rpp2S7PkUD0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν όταν λες Δημόσιο εννοείς τους ΜΜΕδες, μεγαλοεργολάβους, επιδοτούμενους εφοπλιστές, λαθρέμπορους καυσίμων, συμβουλοσυμβούλους των κρατικών Οργανισμών και Δικαστάδες, έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]