Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απίστευτο και όμως αληθινό: Η ΕΥΠ ελέγχει τον εαυτό της για... υποκλοπές!


Τα μάθατε τα νέα; Η ΕΥΠ δεν σας παρακολουθεί!!!

Αν έχετε υποψίες ότι παρακολουθούν το κινητό η το σταθερό σας τηλέφωνο και δεν είστε τρομοκράτης η μέλος του οργανωμένου εγκλήματος, τότε ο κοριός ανήκει σε σκοτεινά συμφέροντα -συνήθως επιχειρηματικά- που έχουν την υποδομή να κάνουν παρακολουθήσεις.

Κι αυτό γιατί η ΕΥΠ έκανε χθες έλεγχο σε βάθος δύο χρόνων -από το 2009 που ανέλαβε επικεφαλής ο Μπίκας- για να διασταυρωθούν οι αποφάσεις του Εισαγγελέα και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα έδειξε ότι οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες και αφορούσαν αποκλειστικά το οργανωμένο έγκλημα-βλέπε συμμορία εκβιαστών Θεσσαλονίκης- και την τρομοκρατία που χειρίζεται ο Φώτης Παπαγεωργίου.

Με απλά λόγια, δηλαδή, η ΕΥΠ μας λέει ότι έλεγξε τον εαυτό της για παράνομες παρακολουθήσεις και βρήκε πως τίποτε τέτοιο δεν έχει συμβεί!!! Εμείς, θέλουμε να πιστεύουμε πως έτσι έχουν τα πράγματα. Όμως, δεν μπορούμε να μην κάνουμε και κάποιες... ερωτήσεις. Δηλαδή, αν η ΕΥΠ ελέγχει τον εαυτό της τότε ποιός είναι ο ρόλος της ΑΔΑΕ; Θα θερμοπαρακαλούσα για μία απάντηση, επειδή ζούμε σε περίοδο "ισχνών αγελάδων" ως χώρα κι έτσι θα μπορούμε να ξέρουμε εάν υπάρχουν κάποιοι χωρίς ρόλο, που απλώς... πληρώνονται.

Και άντε, έγινε ο έλεγχος για παράνομες παρακολουθήσεις. Αναρωτιόμαστε όμως: Πού έγινε ο έλεγχος; Τι αφορούσε ο έλεγχος; Το κεντρικό σύστημα ή είχε να κάνει με βαλιτσάκι; Υπάρχει μόνο ένα βαλιτσάκι; Και αν υπάρχουν περισσότερα του ενός (όπως είχε αναφερθεί σε μερίδα του Τύπου τον Σεπτέμβριο που πέρασε, σχετικά με τις προετοιμασίες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να την επισκεφθεί ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου), πότε αποκτήθηκαν, με ποιόν διαγωνισμό, πόσα κόστισαν και πως χρησιμοποιούνται; Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, απαιτείται παρουσία εισαγγελέα για τη χρήση τους...

Αυτά για τώρα. Πάντως, η είδηση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού εισάγει νέες μεθόδους ελέγχου: Ο ελεγχόμενος να ελέγχει τον εαυτό του και να τον βρίσκει καθ' όλα νόμιμο (χωρίς να αμφισβητούμε την νομιμότητα δράσης της συγκεκριμένης ευαίσθητης εθνικά υπηρεσίας, μάλλον σαν ανέκδοτο ακούγεται ο συγκεκριμένος... έλεγχος)...!!!


ΥΓ: Άντε για να μην θυμηθούμε εκείνη την αγορά συστήματος GIS (παρακολούθησης) που ολοκληρώθηκε, πληρώθηκε, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε... Μήπως επειδή ήταν με ρωσικό λογισμικό; Αναρωτιόμαστε...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Πράγματι Κωνσταντίνε ωραίο ανέκδοτο κι αυτό... Ιλλαροτραγωδία η κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωνσταντίνε διάβασα το άρθρο στο καθεστωτικό "κουρδιστό πορτοκάλι" και έχω ένα ερώτημα... Δηλαδή παραδέχονται πλέον ότι διαθέτουν βαλιτσάκι υποκλοπής συνομιλιών και όχι απλώς εντοπισμού όπως είπε και η υπουργάρα τους στη Βουλή; Θα πέσει πολύ γέλιο τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπό το 2004 έχει εφαρμοστεί στην "Δημοκρατία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την "υποχρεωτική συλλογή δεδομένων από τις τηλεπικοινωνίες". (Υπ' όψιν ότι υπέρ του νομοσχεδίου εκείνου είχαν ψηφίσει, στις 30 Μαΐου 2002, όλοι οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.) Αυτό σημαίνει ότι από το 2004 παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των πολιτών σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., κινητά και σταθερά, "δια τον φόβον της τρομοκρατίας".

    Όλα τα άλλα, συμπεριλαμβανομένης της τραγελαφικής παράστασης για το δήθεν "σκάνδαλο" Vodafone (η Vodafone απλά τηρούσε το ευρωνομοσχέδιο, όπως το τηρούσαν και το τηρούν και οι υπόλοιπες εταιρείες) είναι θεατρικές παραστάσεις για αφελείς.

    Χρήσιμος σύνδεσμος:

    http://www.statewatch.org/eu-data-retention.htm

    Και επειδή είναι εγκληματικό να εξακολουθεί να περιπαίζεται αυτός ο ταλαίπωρος λαός, τα αποτελέσματα εκείνης της ψηφοφορίας και οι ψήφοι των ευρωβουλευτών (υπέρ και κατά) ονομαστικά:

    http://www.statewatch.org/news/2002/may/15epvote.htm

    (Στο PPE-DE της Ευρωβουλής ανήκουν τα Συντηρητικά κόμματα, ενώ στο PSE τα "Σοσιαλιστικά".)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντίνε εύστοχες και εύλογες οι παρατηρήσεις σου... Να βάλω όμως άλλη μια παράμετρο... Μήπως όλα αυτά η διοίκηση της ΕΥΠ τα κάνει για λόγους εντυπώσεων και σε μια προσπάθεια απολογίας επειδή την περασμένη Κυριακή η έγκυρη εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" μου είπαν ότι έγραψε ότι ο πρωθυπουργός ο Παπαδήμος δηλ. θέλει να αλλάξει τις ηγεσίες της ΕΥΠ, του ΟΠΑΠ και άλλων Οργανισμών για διάφορους (ευνόητους) λόγους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 3.12 μ.μ. Μάλλον στο μέλλον θα προσπαθήσουν να πούνε πολλά προκειμένου να διασωθούν. Ο έλεγχος, αποδεικνύει κάτι πολύ σοβαρό, αφού αυτός γίνεται όταν υπάρχουν έστω και αποχρώσες ενδείξεις. Ο έλεγχος αυτός είναι μία ουσιαστική ομολογία(;) του κ. Μπίκα. Μία έμεση ομολογία μέσω της οποίας δείχνει πως δεν εμπιστεύεται το υπάρχον προσωπικό της ΕΥΠ και ψάχνει για τυχόν παράνομες παρακολουθήσεις, ή πως δεν εμπιστεύεται να πραγματοποπιηθεί έρευνα από τις θεσμικές αρχές και τρέχει να τις προκαταβάλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις απόλυτο δίκιο Κωνσταντίνε... Μήπως μπορείς να αναρτήσεις τις πρόσφατες σχετικές ερωτήσεις των Βουλευτών Κοραντή και Κριτσωτάκη για το θέμα και τη "μνημειώδη" απάντηση Παπουτσή στη Βουλή που είπε ότι διαθέτουν βαλιτσάκι εντοπισμού αξίας €330.000,00;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωνσταντίνε μετά τις σημερινές εξελίξεις με τον Εισαγγελέα Πεπόνη αφιερώνω το εξής σε κάποια παιδάκια στην Κατεχάκη: "... Κι όλο κλαίνε τα καρχιδάκια στης ΕΥΠ, στης ΕΥΠ τα ...καμαράκια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ρε παιδιά ποιός είχε αυτή την απίστευτη ιδέα; Δεν παίζονται οι άνθρωποι... Εδώ μάλλον κολλάει αυτό που λένε "ο μαλάκας είναι ανίκητος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία ιδέα… Να την εφαρμόσουν όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και να πάρουν πιστοποιητικό διαφάνειας από τον εαυτό τους πριν μπουν οι Εισαγγελείς και τα κάνουν λίμπα… Χα, χα, χα!!!
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]