Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας κάνουν ξένους στην πατρίδα μας!!!

  • Ξένες γλώσσες για το opengov τα ποντιακά, τα βλάχικα και τα αρβανίτικα!
Μια απίστευτη γκάφα αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη. Ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά αν «γνωρίζουν και εγκρίνουν τις επιλογές των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΩΝ και ΒΛΑΧΙΚΩΝ γλωσσικών ιδιωμάτων στην καταγραφή τους στην κατηγορία των "ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ" του διαδικτυακού τόπου opengov.gr «Ανοικτή Διακυβέρνηση»

Τι έχει συμβεί; Στην ιστοσελίδα, την οποία διαχειρίζεται το γραφείο του Πρωθυπουργού και στην οποία αναρτώνται οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για σημαντικές θέσεις του δημοσίου τομέα, υπάρχει η κατηγορία «γλώσσες» και εκτός της μητρικής, ο υποψήφιος καλείται να επιλέξει και τις «ξένες γλώσσες» που μιλάει και γράφει. Σε αυτές, υπάρχουν οι επιλογές «ΠΟΝΤΙΑΚΑ- ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ- ΒΛΑΧΙΚΑ», οι οποίες υπάρχουν και στην επιλογή "ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ" και "ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ".
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η απίστευτη γκάφα δίνει δικαιώματα σε όσους διεκδικούν την αναγνώριση μειονοτήτων στην Ελλάδα και κυρίως τα «αρβανίτικα» μιας και υπάρχει το θέμα των τσάμηδων.
Στην ερώτησή του, ο κ. Αποστολάκος ρωτά:

• Με ποια λογική και αιτιολογία συμπεριλήφθηκαν τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ ως επιλογές για ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και ιδίως ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ;

• Ειδικότερα για τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ με ποια αιτιολογία θεωρούνται διαφορετική ή ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ως προς τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

• Αναγνωρίζονται ως ξένες γλώσσες τα ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ από την Ελληνική πολιτεία;

• Αναγνωρίζονται ως μειονότητες Πόντιοι, Αρβανίτες και Βλάχοι στην Ελλάδα που ομιλούν την αντίστοιχη ξένη προς την Ελληνική γλώσσα;

Μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα παραπάνω δεν θα χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα για την υποστήριξη της θέσης περί ύπαρξης εθνοτικών ή εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα;»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. δεν κινδυνευει η Ελλαδα απο βλαχους-ποντιους και αρβανιτες ή αρβανιτοβλαζους! Κινδυνευει απο την πολιτκο-επιχειρηματικο-δημοσιογραφικη αλητοελιτ!! καθως και απο κατι διορισμενοβολεμενους στο δημοσιο ψηφοφορους. Κινδυνευει απο τους ΠΑΣΚΟκοσυνδικαλιστες και γενικα απο τους ΠΑΣΟΚτζηδες -οχι οτι οι ψηφοφοροι των αλλων κομματων ειναι καλυτεροι- αλλα η ζυγαρια ως προς τα εγκληματικα σφαλματα που εγιναν και μας εφεραν εδω γερνει οπως εχει αποδειχθει προς το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια σκέτη γκάφα είναι όλοι τους. Άκου γκάφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα Ποντιακά τα Αρβανίτικα και τα Βλάχικα είναι Ελληνικές διάλεκτοι.

    Οι Αρβανιτόφωνοι προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(=Λατινόφωνων) Ρωμιών.

    Τα αρβανίτικα, που έως πρόσφατα δεν ήταν καν γραπτή γλώσσα και που αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Αλβανίας, είναι 50% Λατινικά 30% Αρχαία Ελληνικά και 20% άλλες προσμίξεις.

    Οι Αρβανιτόφωνοι είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού, και τα Αρβανίτικα είναι Ελληνική διάλεκτος.

    Το ίδιο ισχύει και για τους λατινόφωνους και τα λατινικά. Tα λατινικά είναι Αρχαία Ελληνική διάλεκτος και η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων Λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι. Τα Βλάχικα, που είναι η επίσιμη γλώσσα της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, είναι 80% λατινική διάλεκτος και 20% Αρχαία Ελληνικά.

    Οι λατινόφωνοι της Δύσης(Ιταλοί-Ισπανοί κτλ) , όπως και οι αποικίες τους(λατ.αμερική) είναι λατινόφωνοι Ρωμιοί που φράγκεψαν λόγω των Φράγκων κατακτητών.

    Δεν υπάρχει Αλβανικό-Ρουμάνικο-Μολδαβικό-Ιταλικό κτλ έθνος. Είναι δημιουργήματα των Φράγκων για να διασπάσουν τον Ελληνισμό και την Ρωμανία-Βυζάντιο.

    Το ότι δεν καταλαβαίνουμε αυτές τις διαλέκτους δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού και άλλες Ελληνικές διαλέκτους δεν καταλαβαίνουμε οι νεοέλληνες(πχ Αρχαία Ελληνικά, Κυπριακά, κτλ).

    Η Ελλάδα πρέπει να συμπεριφερθεί ως ηγέτης, να υπενθυμίσει σε όλους αυτούς την καταγωγή τους, και να χορηγήσει υπηκοότητα σε όποιον βλαχόφωνο-αρβανιτόφωνο-λατινόφωνο είναι ή ξαναγίνει Ορθόδοξος και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό.

    Και η Ελλάδα πρέπει να αξιοποίησει τους Έλληνες Αρβανίτες για τον επανελληνισμό των Αλβανών, τους Έλληνες Βλάχους για τον επανελληνισμό των λατινόφωνων, πρώτα της Ρουμανίας-Μολδαβίας που είναι Ορθόδοξοι, και ύστερα Ιταλίας-Ισπανίας-Πορτογαλίας-λατινικής Αμερικής, τους Έλληνες Τουρκόφωνους Ορθόδοξους(εκ των οποίων κατάγεται ο Καραμανλής) για τον επανελληνισμό των Τουρκόφωνων-Μουσουλμάνων, κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]