Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακυβέρνητο καράβι η χώρα. Τεράστιο το έλλειμμα εξουσίας…


Όλα πλέον δείχνουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει χάσει κάθε έλεγχο. Ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενη εντελώς άλλα πράγματα και από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε μια ισχυρή διάσταση και δυσαρμονία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και των ενεργειών της κυβέρνησης. Από εκεί και έπειτα αναγκάστηκε να κάνει ένα σωρό παραβιάσεις του Συντάγματος με σημαντικότερη την ψήφιση του μνημονίου με μειωμένη πλειοψηφία, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, την μη επικύρωση από τη Βουλή των δανειακών συμβάσεων κ.λ.π.

Το ΠΑΣΟΚ καλομαθημένο σε έναν πελατειακό σοσιαλισμό με δανεικά, δεν διανοήθηκε ότι μπορεί να αναζητήσει τη σωτηρία της χώρας στην ιδιωτική οικονομία. Και επειδή τα δανεικά τελείωσαν και το γνώριζε από πριν, αποφάσισε να συνεχίσει τον πελατειακό σοσιαλισμό του με την ευγενή χορηγία του ΔΝΤ και των κρατών της ΕΕ, υπογράφοντας και την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. Δεν συζητάμε φυσικά και για τον εξευτελισμό της χώρας.

Σήμερα όμως απογυμνώθηκε πλήρως. Η ιδιωτική οικονομία, αντί να αποτελέσει σωσίβιο, καταρρέει. Ότι ποσό έχει δοθεί μέχρι στιγμής από τα 110 δις της τρόϊκας εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού, το δημόσιο έλλειμμα ανέβηκε αντί να μειωθεί, το χρέος…. μεγαλώνει, οι συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους βυθίζουν την όποια εναπομείνασα οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Τώρα το ΠΑΣΟΚ βλέπει ότι πρέπει να διαλύσει τον πελατειακό σοσιαλισμό που το ίδιο έστησε με δανεικά, αλλά οι όποιες έστω σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργούν συγκρούσεις στο εσωτερικό του και επιταχύνουν την κατάρρευσή του. Όλα μυρίζουν ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και φυσικά προμηνύεται αναζήτηση ευθυνών από εκείνους που θα την επιχειρήσουν. Έτσι η κυβέρνηση έχει πανικοβληθεί. Έχει πλήρως αδρανοποιηθεί και η χώρα βρίσκεται πλέον ακυβέρνητη σαν ένα ακυβέρνητο καράβι καταμεσής της τρικυμίας.

Από το άλλο μέρος, το ίδιο το πολιτικό σύστημα δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το αποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις.

Αν δεν βρεθεί όμως γρήγορα λύση για την αναπλήρωση του ελλείμματος εξουσίας που παρατηρείται, τότε θα δούμε να εμφανίζονται έντονα διαλυτικά κοινωνικά φαινόμενα, με απρόβλεπτες συνέπειες.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. υγεεισ ιδιωτικη οικονωμια ποτε δεν υπηρξε στην ελλαδα παντα ηταν κρατικοδιαιτη γιαυτο καταρεει,οσο για το ξεπουλημα τησ δημοσιασ περουσιασ αν δεν ηταν το δ.ν.τ θα ονομαζοταν αξιοποιηση καιο πωλησει των δεκο υγειησ ιδιτηκοποιησησ,εξαρταται την οπτικη που εχει κανεισ τωρα που τα κανει αυτα ομωσ το δ.ν.τ ειναι ολα εκ του πονηρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μονο σιγουρο ειναι οτι υπαρχει τεραστιο ελειμα εξουσιασ ανικανη να μασ οδηγησει καπου ανικανη εντελοσ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ειναι ελλειμμα ηγεσιας,
    ειναι περισσευμα προδοσιας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακυβέρνητο καράβι η χώρα. Τεράστιο το έλλειμμα εξουσίας…

    Λάθος! Μεγάλο λάθος!

    Απλά η επανάσταση έχει ήδη αρχίσει και η δεσποτική κομματοκρατία κάνει πως δεν το βλέπει. Και προσπαθεί να κάνει τον ελληνικό λαό να κάνει επίσης πως δεν το βλέπει.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Στις 15 Μαΐου η κάλπη του δημοψηφίσματος στο Αίγιο. Έπονται, Ηράκλειο, Βόλος, Κέρκυρα, Μυτιλήνη.

    Στις 15 Μαίου και στην κεντρική πλατεία του Αιγίου, θα στηθεί η κάλπη του δημοψηφίσματος του Λαού της Αιγιάλειας, για το αν επιθυμεί ή μη να συνεχίσει να πληρώνει φόρους, στην κυβέρνηση των νετοταξιτών πολιτικών απατεώνων.

    Στην βαθειά συμβολική αυτή κίνηση των Αιγιωτών που μας δείχνουν τον δρόμο της αντίστασης απέναντι στους νεοταξίτες και τους τοκογλύφους που κυβερνούν τον τόπο, αναμένεται να συμμετάσχει, η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, της ιστορικής αυτής πόλης όπου γεννήθηκε η επανάσταση του ’21.

    Παράλληλα, η κίνηση αυτή, η οποία είναι «οδηγός δράσης» για ολάκερη την Ελλάδα, ήδη έχει λειτουργήσει ως «κίνητρο αντίστασης» και σε άλλες πόλεις, όπως το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Βόλος, η Κέρκυρα και η Μυτιλήνη, όπου οι τοπικοί Πυρήνες του Πατριωτικού Μετώπου, έχουν ήδη δρομολογήσει τη διενέργεια του ιδίου τύπου δημοψηφισμάτων.

    Πηγή: http://www.pamet.gr/deltiatypou/stis%2015%20maioy%20to%20dimopsifisma%20sto%20aigio%2028%204%2011.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες, αυτούς που έχουν δημιουργικές ικανότητες και μπορούν να συντονίζουν και να καθοδηγούν και τους άλλους, που απλά ακολουθούν οδηγίες. Στη δεύτερη κατηγορία πάλι χρειάζεται κάποια ευφυϊα για να φέρουν εις πέρας τις οδηγίες με επιτυχία.
    Αν όμως δεν μπορείς να καθοδηγήσεις άλλους, δεν μπορείς να εκτελέσεις οδηγίες με επιτυχία, χρειάζεται μαζί με τις οδηγίες να σου δίνουν και εγχειρίδιο για να τις εκτελέσεις βήμα βήμα, μάλλον ανήκεις σε ειδική κατηγορία: Γ. Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]