Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο «καλός», ο «κακός» και ο «μακάκας»


Να πούμε 19%; Καλά μήπως τότε 15%; Οκ, το κλείνουμε στο 12%...

Κάπως έτσι, με μια επικοινωνιακού τύπου διαπραγμάτευση, θα μας φορεθεί από το νέο έτος η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η διαδικασία είναι γνωστή και πολυφορεμένη...

Η επιχείρηση, η ΔΕΗ, παίζει τον ρόλο του «κακού» και ξεκινά να ζητά τον «ουρανό με τ΄άστρα», δηλαδή, αύξηση στα τιμολόγια κατά 19%.

Το ΥΠΕΚΑ παίζει τον το ρόλο του «καλού» και λέει «όχι» στην τερατώδη αύξηση γιατί πάνω από όλα σκέφτεται τον ταλαιπωρημένο πολίτη που έχει υποστεί την απόλυτη οικονομική αφαίμαξη.

Ο «κακός» επιστρέφει και ζητά αύξηση κατά 15%. Ο «καλός» δεν καταθέτει τα όπλα και λέει 12% και βλέπουμε, γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού του θέλει να παλέψει για μονοψήφια αύξηση της τάξης του 9% ή άντε του 10%.

Και κάπου εκεί τα νούμερα νομίζουν ότι θριαμβεύουν…

Ο «καλός» θα πανηγυρίζει γιατί θα έχει μειώσει την αύξηση κατά 7-10%.

Ο «κακός» γιατί λειτούργησε η τακτική του ότι αρπάξει ο κ#$λος μας.

Και μας μένει «μακάκας», ο πολίτης, που θα πρέπει να πληρώσει από το νέο έτος αυξημένη την τιμή του ρεύματος κατά 10-12% και να λέει και ευχαριστώ που η αύξηση δεν χτύπησε 19%.

Α, ξέχασα μας μένει και η ΓΕΝΟΠ … Τι έκανε; Έστειλε ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και λέει για το χαράτσι των ακινήτων, για την απαξίωση της ΔΕΗ προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί έναντι «πινακίου φακής»…

Για την αύξηση του 2012 δεν είδα κάτι στην επιστολή… Να υποθέσω ότι θα ακολουθήσει άλλη αποκλειστικά για το θέμα της νέας σφαλιάρας- αύξησης ή δεν απασχολεί το θέμα;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]