Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην εφεδρεία και το σκαμνί οι πολιτικοί και όξω από ‘δω οι τοκογλύφοι…


  • Γράφει η Σοφία Τ.
Όταν αποτυγχάνουμε σε κάτι στην δουλειά μας, ο εργοδότης έχει δικαίωμα να μας απολύσει. Αλλά μιλάμε για κράτη και οικονομίες, όχι μπανανίες! Ειδικά αν χρόνια, με την ανοχή μας δυστυχώς, κάναμε τα στραβά μάτια και του επιτρέψαμε να φέρει τοκογλύφους να μας σώσουν.

Ενώ ο Παπαδήμος λοιπόν χαίρεται που τον διόρισαν οι δανειστές και οι εταίροι μας στην ΕΕ και το ΔΝΤ (παρουσίαση των 30 ημερών στην «πρωθυπουργία»), ο… τεράστιος Βενιζέλος, αυτό το ειδικό βάρος της πολιτικής λέει ότι το DNA του Μνημονίου φταίει για όλα, ο αναπληρωτής του Σαχινίδης γελάει λες και δεν τρέχει κάστανο (αφού αυτός έχει γεμάτο το ψυγείο ας λιποθυμούν παιδιά από την πείνα, να φάνε παντεσπάνι!), το ΔΝΤ λέει αποτύχαμε (το είχε πει ακόμα και η Γερμανία ότι κάναμε «λάθη» με την Ελλάδα) και χρειάζονται και νέα μέτρα.

Και όλο το σύστημα ΜΜΕ, «πολιτικός κόσμος», Ευρωπαίοι και άλλοι λένε να μείνει ο Παπαδήμος, τι τις θέλετε τις εκλογές;
Και μας απειλούν πάλι με πραξικοπήματα, χούντες, δραχμές, ευρωπαϊκή απομόνωση (αυτά τα «άρθρα» πια γράφονται, ας πούμε, copy paste -αντιγραφή επικόλληση στον Η/Υ-).

Αποτύχαμε αλλά το πείραμα είναι πείραμα.
Να σταματήσουμε τώρα που διαλύσαμε την χώρα από την οποία μπορούμε να πάρουμε πάμφθηνα τα πάντα;
Να τελειώσουμε την δουλειά και μετά βλέπουμε ποιος άλλος λαός θα γίνει… Ελλάδα!

Αντί να κάνετε διαπιστώσεις και παραδοχές… λαθών (έτσι λένε τα εγκλήματά τους, λαθάκια, λες και είναι τεστ μαθηματικών), στην εφεδρεία και οι αργυραμοιβοί και οι χαρτογιακάδες όξω από δω.

Δεν είναι η εξόντωση της Ελλάδας μονόδρομος!

Δεν φταίει όλος ο ελληνικός λαός ούτε για την μεταπολίτευση, ούτε για την κρίση επομένως και την διαχείρισή της, που υποτίθεται ότι ο μη εκλεγμένος εντολοδόχος Παπαδήμος, ως τραπεζίτης, θα την έφερνε σε πέρας καλύτερα (για ποιον είναι το θέμα) από τον ΓΑΠ.

Δεν έγινε τίποτα γιατί και η προπαγάνδα κατά των Ελλήνων και η πολιτική διαχείριση της κρίσης έγινε από τους επίορκους πρωταγωνιστές της τελευταίας φάσης της μεταπολίτευσης.

Δεν έγινε τίποτα γιατί υπάρχει ατιμωρησία και καλύπτει τις παθογένειες της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Δεν θα γίνει τίποτα αν δεν γίνουν εκλογές και αν δεν κουνήσει το κουλό του, να μιλήσουμε ωμά, κάποιος δικαστής.

Και αν πραγματικά αποφασίσουμε ότι δεν είμαστε, επειδή το λένε κάποιοι «πολιτισμένοι» Φράγκοι ή ελληνόφωνοι φραγκοέλληνες, πειραματόζωα ή σκέτα ζώα.

Έτσι έληξαν οι κρίσεις κρατών όπως η Σουηδία και η Φιλανδία στις αρχές του 1990 και τα 2 αυτά κράτη δεν έχουν πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση(αλλά στον λαϊκισμό και την προπαγάνδα μιμούνται την Γερμανία).

Οι νέοι στην Ελλάδα νομίζω είναι έτοιμοι, πάρα πολλοί τουλάχιστον, για την μετάβαση σε ένα σωστό κράτος.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]