New York Times: Πτώχευση και πραξικόπημα στην Ελλάδα, μιά Κυριακή!
Φαίνεται πως οι αμερικανοί δημοσιογράφοι είτε έχουν πάρα πολύ καλές πηγές πληροφόρησης, είτε συμμετέχουν σε παιχνίδια κερδοσκοπίας συγκεκριμένων τραπεζικών αμερικανικών κύκλων, είτε διαθέτουν "κληρονομικό χάρισμα", αφού τολμούν να προβλέψουν την πτώχευση της Ελλάδας (η οποία θα γίνει Κυριακή βράδυ, σύμφωνα με τον αρθρογράφο των New York Times) αλλά και την παρέμβαση του Ελληνικού Στρατού που θα αναλάβει την ηγεσία της χώρας.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ποσοστό φαντασίας, συνέργειας ή προφητείας που διαθέτει συγκεκριμένο άρθρο των New York Times, μπορούμε όμως να εικάσουμε ότι κάτι πολύ άσχημο παίζεται εις βάρος της πατρίδας μας. Κάτι που ενδέχεται να είναι εν γνώση των διακυβερνώντων χθες και σήμερα την χώρα, κάτι που ίσως να γίνει απαρχή συνταρακτικών εξελίξεων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Τι γράφει όμως το άρθρο των New York Times;
Μια Κυριακή βράδυ η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα New York Times, ενώ περιγράφει αναλυτικά τι θα ακολουθήσει.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Νew York Times:
«Ο χειρότερος εφιάλτης της Ευρώπης: Ύστερα από ολόκληρες εβδομάδες έντονης φημολογίας, βράδυ Σαββάτου ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι η χώρα εγκαταλείπει την ευρωζώνη κι επιστρέφει στη δραχμή. Πρωί Δευτέρας, αντί να πάνε στη δουλειά, οι Έλληνες σχηματίζουν ουρές έξω από τις θρυμματισμένες πόρτες τραπεζών, προσπαθώντας να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τους παγωμένους λογαριασμούς τους. Η αξία της δραχμής πέφτει κάτω από το 60% της αξίας του ευρώ, ενώ οι τιμές ανεβαίνουν στα ύψη σε όσα μαγαζιά αποφασίζουν να λειτουργήσουν κανονικά. Σύντομα, η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα σταματήσει, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να κηρύξει πτώχευση. Καθώς η χώρα βυθίζεται στο χάος, ο στρατός αναλαμβάνει την εξουσία».
Αυτή είναι μόλις η αρχή του άρθρου, αφού στη συνέχεια περιγράφει με ζοφερό τρόπο πως θα γίνει ο έλεγχος της εξουσίας, αλλά και το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου.
Όπως γράφει λοιπόν, η ανακοίνωση της εξόδου από το ευρώ θα προκαλέσει πανικό στους καταθέτες, οι οποίοι θα κάνουν ουρές έξω από τις τράπεζες για να πάρουν τα χρήματά τους, αφού η αξία του νέου – παλαιού νομίσματος θα έχει υποτιμηθεί κατά 60% σε σχέση με το ευρώ.
Στη συνέχεια, όπως λέει το άρθρο, τα δάνεια προς τη χώρα μας θα «παγώσουν», αφού οι δανειστές δεν θα έχουν καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ο Λουκάς Παπαδήμος να κηρύξει πτώχευση, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι “καθώς η χώρα θα εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός”.
Μας «καταδίκασαν» οι Αμερικανοί αναλυτές
Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας μέχρι τον Μάρτιο προδικάζει μερίδα Αμερικανών αναλυτών, οι οποίοι στον απόηχο της συνόδου κορυφής εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την αποτελεσματική υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους μέσω του νέου «δημοσιονομικού συμφώνου».
Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί ακόμη να αποβεί μοιραία για την ευρωζώνη καθώς παραμένει το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, ειδικά όσο δεν υπάρχει συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI). Ο εθελοντικός χαρακτήρας του «κουρέματος» τίθεται εν αμφιβόλω, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει «πιστωτικό γεγονός» και τελικά ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. «Η ελληνική κατάσταση συνεχίζει να έχει ένα μοιραίο κεντρί στην ουρά της», είπε σχετικά στους «Financial Times» ο αναλυτής Τζον Ντίζαρντ.
Σύμφωνα με άλλες αναλύσεις, οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες που αποφασίστηκαν στη σύνοδο κορυφής θα παρεμποδίσουν την αναπαραγωγή μιας νέας κρίσης κρατικού χρέους στο μέλλον, αλλά δεν θα αποτρέψουν τη μόλυνση και την ύφεση. Οι περισσότερες χώρες, επισημαίνουν Αμερικανοί αρθρογράφοι, αναπλήρωναν το έλλειμμα παραγωγικότητας με ελλειμματικές δαπάνες, πρακτική η οποία θα λάβει τέλος με τη νέα συνθήκη. Δεδομένων των επιπέδων χρέους και της νομοθετημένης συγκράτησης του προϋπολογισμού, θα είναι αδύνατον για τις αδύναμες χώρες να επιβιώσουν στην ευρωζώνη.
Η σύνοδος κορυφής εκτιμάται ότι είναι αποτυχημένη, για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε η αποκατάσταση της ανάπτυξης, η μεταρρύθμιση των οικονομιών ώστε να καταστούν πιο ανταγωνιστικές και η εξάλειψη κάποιων προγραμμάτων λιτότητας και η κινητοποίηση της γερμανικής οικονομίας μέσω των εισαγωγών, ώστε να βοηθηθούν οι αδύναμες οικονομίες. Ως εκ τούτου, η νότια Ευρώπη καταδικάζεται στο να απαρτίζεται από πολίτες δεύτερης κατηγορίας και κάποια στιγμή θα επέλθει η διάλυση.
Αναφορικά με την Ελλάδα, ακόμη και μια παρέμβαση της ΕΚΤ δεν θα είναι επαρκής. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Stratfor, Πίτερ Ζεϊχάν, η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει και θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη. Η διαχείριση της εξόδου θα είναι δυνατή με τη σύσταση ενός ταμείου αξίας 2 τρισ. ευρώ για την προστασία των τραπεζών και των αγορών από το σοκ, για τους ίδιους τους Ελληνες όμως το μέλλον είναι δυσοίωνο. Κατά τις εκτιμήσεις της UBS το ΑΕΠ της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 50% αρχικά και κατά 15% ετησίως για μερικά χρόνια μετά την έξοδο.
Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» προέβαλε τη θέση διεθνών οικονομικών εμπειρογνωμόνων που υποστηρίζουν ότι βασικό πρόβλημα της τρέχουσας κρίσης χρέους της Ε.Ε. είναι λιγότερο η έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας και περισσότερο η έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης και οι υφιστάμενες ανισορροπίες προϋπολογισμού -εξαγωγείς έναντι εισαγωγέων- εντός ευρωζώνης. Η «Τάιμς» υπογραμμίζει ότι η κρίση απέχει μακράν από τον τερματισμό της, ενώ οι δομικές αλλαγές και οι επενδύσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας θα διαρκέσουν χρόνια έως ότου φέρουν αποτελέσματα.
Δεν είναι τυχαίο που ο εγγονός του δωσίλογου Πάγκαλου παίζει το παιχνίδι της έντασης με το ΚΚΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι τυχαίο που σε μια εποχή όπου ο κόσμος στην κυριολεξία "χάνεται", ο Πάγκαλος ασχολείται με την "πεθαμένη" Παπαρήγα ενός κόμματος-"ζόμπι".
Δεν είναι τυχαίο που σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι ...αν δεν ψηφιστεί το Μνημόνιο, θα καταλυθεί το κράτος και η Δημοκρατία μας από το ΚΚΕ και τους αναρχικούς.
Δεν είναι τυχαίο που τώρα, που η αμφισβήτηση του λαού απέναντι στο πολιτικό σύστημα αγγίζει τα όρια, ο Πάγκαλος επιλέγει να τον προκαλέσει ακόμα πιο πολύ ...
Να τον προκαλέσει, λέγοντας το περίφημο "...Μαζί τα φάγαμε" ...
Να ειρωνευτεί ακόμα και την αντίδρασή του, λέγοντας ότι οι "αγανακτισμένοι" πολίτες είναι είτε κομμουνιστές είτε φασίστες ...είτε μαλάκες.
Το γνωρίζει το "παιχνίδι" της πρόκλησης ο Θόδωρος, γιατί αυτό το παιχνίδι έχει σώσει την οικογένειά του και βέβαια και τον ίδιο.
Γνωρίζει τα κέρδη, τα οποία προκύπτουν από την πρόκληση και ειδικά όταν αυτός ο οποίος προκαλείται δεν ελέγχει τον εαυτό του ...
Όταν αντιδρά με λάθος τρόπο. Τέτοια λάθη του λαού αναζητά ο Πάγκαλος και γι' αυτό τον προκαλεί.
Λειτουργώντας λοιπόν ως αντιπρόεδρος της "βασιλοσοσιαλιστικής" Κυβέρνησης Συνεργασίας προσπαθεί ν' αναστήσει το βασικό "μπλοκ" του Εμφυλίου ...
Το μπλοκ όπου βασιλικοί και γερμανοτσολιάδες ενώθηκαν εις βάρος του λαού σε ένα παιχνίδι με το σταλινικό ΚΚΕ. Σε αυτό το παιχνίδι ο "σοσιαλιστής" Πάγκαλος συμφωνεί με τον "βασιλόφρονα" Καρατζαφέρη.
Όλοι οι "δημοκράτες" εναντίον των σταλινικών, άσχετα αν το ΚΚΕ βρίσκεται "διασωληνωμένο" στην "εντατική" και επιβιώνει μόνον με τα κρατικά χρήματα ...
Το "μισοπεθαμένο" ΚΚΕ της αγράμματης Αλέκας, που καθημερινά αγωνίζεται να επιβιώσει και αυτοί προσπαθούν να μας το εμφανίσουν σαν μεγίστη απειλή.
--------------------------------
‘’Σταγονίδια ‘’ στη Σχολή Ευελπίδων ?
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και Διαδώστε τα.