Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε...


  • 153 συμφώνησαν και παραβίασαν την λαϊκή βούληση
Διαμαρτυρήθηκαν, έκαναν επιστολές, έκαναν δηλώσεις, έκαναν συναντήσεις και στο τέλος έκαναν κυβισθήσεις... κωλοτούμπες επί το λαϊκότερον, οι "ήρωες" του ΠΑΣΟΚ, οι yes men σε όλα και για όλους... Η διάσωση της πατρίδας επετεύχθη επειδή επέδειξαν την... συνήθη συμπεριφορά: Σκούζουμε για να κάνουμε τις παρθένες, αλλά... το τρένο της αλλαγής και το τρένο των Παπανδρέου δεν σηκώνει αντιδράσεις... Και είναι δύσκολο να χάσει κανείς το βόλεμά του... αφήστε που πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιος κοριός (βαλιτσάκι) της ΕΥΠ να έχει πιάσει τυχαία διάφορες συζητήσεις βουλευτών μεταξύ τους ή με τις... γκόμενές τους... Και με δεδομένο το ότι οι διαρροές αποτελούν τον κανόνα, πόσο εύκολο είναι άραγε να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα;

Όπως αναμενόταν, λοιπόν, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον κάβο της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η καταμέτρηση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, έδειξε ότι υπέρ της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, ψήφισαν 153 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και η Λούκα Κατσέλη.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε επιστολή στον Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία γνωστοποιούσε την επανένταξη της Λούκα Κατσέλη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Από τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, απουσίαζε η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία είχε ανεξαρτητοποιηθεί πριν από μερικά 24ωρα, ενώ από το Κοινοβούλιο αποχώρησε, χωρίς να ψηφίσει, και η επίσης ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.

Μετά από πολλά πειράματα και δοκιμές, επιβεβαιώθηκε ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα έχει την δική της σταθερά.

Είναι ο αριθμός 153.

Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες πιέσεως, ύβρεων, θερμοκρασίας, και προπηλακισμών, ο αριθμός 153 παραμένει αμετάβλητος.

Είναι επίσης ανθεκτικός στις καρπαζιές, στο μούντζωμα, στην λαϊκή οργή και στην κομματική δουλεία.

Με δεδομένη λοιπόν την πασοκική κοινοβουλευτική σταθερά των 153 (π.κ.σ.), είναι προφανές ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν κατά πάσα πιθανότητα μετά την επερχομένη κοινωνική εξέγερση.

Πηγές: Filotimia και Statesmen
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Mας επεξεργάζονται οι τύποι.Είναι εξουσιολάγνοι,το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα το κόμμα και αυτά που λένε για Ελλάδα και πατρίδα είναι κουραφέξαλα.Ο δικός τους ζει στο κόσμο του,μας ταπείνωσε και μας εξευτέλισε και ακόμη πιστεύει οτι προσφέρει υπηρεσία στη πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανεχθεί ο Ελληνικός λαός να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση με όρους κατοχικούς.Δεν πρέπει να το επιτρέψει ο Ελληνικός λαός γιατί θα υποδουλωθούν οι Έλληνες μέχρι τετάρτης γενεάς.Μόνο με πάνδημη διαμαρτυρία εκατομμυρίων ανθρώπων στο δρόμο και άμεση προκήρυξη εκλογών να εκφράσει ο λαός τη θέληση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]