Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το χάος πρότεινε χάος


Το μεγάλο λάθος θα είναι να βάλουμε τώρα την Ελλάδα σε μια ατέρμονη πεντάμηνη, η τρίμηνη, προεκλογική διαδικασία, γιατί αυτό θα γίνει, αν τώρα δεν στηθούν κάλπες.

Αυτό που τώρα χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι μόνο ηρεμία. Να φύγουν τα μάτια και τα αυτιά του παγκόσμιου δημοσιογραφικού συστήματος από την Ελλάδα. Έρχεται το καλοκαίρι, περιμένουμε 15 εκατομμύρια τουρίστες, αυτοί για να έρθουν, δεν θα πρέπει να δημιουργούμε πολιτικά συμβάντα κάθε πέντε μήνες, η σε τρεις μήνες λόγο εκλογών.

Κάθε μέρα που περνά με πολιτικές εκκρεμότητες, η με προεκλογικές διεργασίες, δεν αφήνει κανέναν, ούτε ντόπιο ούτε ξένο να επενδύσει.

Εφόσον τώρα δεν στηθούν κάλπες, ανεξάρτητα από το ποιός, η ποιοί θα απαρτίζουν μια κυβέρνηση συνεργασίας η εθνικής σωτηρίας, ένα είναι σίγουρο, μπαίνουμε σε μια μακροχρόνια προεκλογική διαδικασία, ότι χειρότερο για την οικονομία και την κοινωνία.

Αν τώρα δεν μπόρεσε μια μονοκομματική κυβέρνηση να κυβερνήσει με ηρεμία, ας φανταστούμε τι θα γίνετε όταν όλοι θα γνωρίζουν ότι σε πέντε η δέκα μήνες θα έχουμε εκλογές.

Και ποιός εγγυάται ότι όλοι οι βουλευτές, θα ψηφίζουν το Α η το Β νομοσχέδιο;

Καθαρές λύσεις.

Εκλογές. Και ότι βγάλει η κάλπη, αυτός υπεύθυνα και υπόλογα θα προσπαθήσει να βγάλει σε πέρας τα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, χωρίς της εκλογές το σημερινή χάος, δεν θα είναι τίποτα στο χάος που θα δημιουργηθεί στην χώρα αν ακούσουμε την πρόταση του πρωθυπουργού.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν έχει καμία νομιμοποίηση και καλό είναι να το μάθουν και οι εταίροι μας Ευρωπαϊοι και μη οτι οτιδήποτε συμφωνία υπογραφεί τώρα δεν έχει λαϊκή στήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και να 'χει το παιχνίδι είναι στημένο. Να κάνω μια ανακεφαλαίωση.Τι θέλει να επιφέρει η Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα ο βοράς; Απλό, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με μπροστάρη την Γερμανία γιατί εξαρχής η Γερμανία μοιράζει τα χαρτιά. Όσο αναφορά την πειθαρχία που θέλουν να επιφέρουν στον Ευρωπαϊκό Νότο είναι απλά το καλά συγκεκαλυμμένο σχέδιο να ξαναφέρουν την παραγωγή πίσω, δηλαδή να σταματήσει το παιχνίδι της παραγωγής από τρίτες χώρες που είχαν φτηνά εργατικά χέρια και τώρα έχουν αποκτήσει δύναμη και να επιστρέψει ξανά στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στον Νότο που εξαθλιώνουν σταδιακά με πρώτο πείραμα την Ελλάδα.
    Τώρα τι προβλέπεται για την Ελλάδα; Απλό, μια τόσο Πλούσια Ενεργειακή χώρα όπως η Ελλάδα την θέλουν να δίνει φτηνή τόσο πράσινη όσο και μαύρη(όπως αποκαλύφθηκαν πρόσφατα κοιτάσματα) ενέργεια. Εδώ θα χουμε τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με το φτηνό εργατικό δυναμικό αλλά και την φτηνή εξαγορά των ενεργειακών οικοπέδων.
    Θα μπορούσαμε στην πραγματικότητα αν είχαμε ηγέτη με Κύρος να Δανείζαμε στην Γερμανία. Αυτό όμως φαίνεται μακρινό και δύσκολο στον ορίζοντα που μέχρι στιγμής σκοτεινός είναι.
    Τώρα τι παιχνίδι παίζει ο κύριος Παπανδρέου; Τόσο αυτός όσο και ο προκάτοχος του στο ΠΑΣΟΚ κύριος Σημίτης φρόντισαν μεθοδευμένα να φέρουν το δολάριο στους κόλπους του Ευρώ. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Σημίτης με τα μαγειρέματα της Goldman Sacks κατάφερε να βάλει την Ελλάδα στον ορίζοντα της Ο.Ν.Ε. που για το καλό της Ευρώπης δεν έπρεπε να μπει, έπρεπε όμως να μπεί για το καλό κάποιου άλλου... Ο κύριος Παπανδρέου δίνει με την σειρά του το τελικό χτύπημα. Ποιο λοιπόν θα μπορούσε να είναι το χτύπημα που θα συντάραζε όλην την Ο.Ν.Ε.; Μα το δολάριο φυσικά. Πως θα μπορούσε όμως να μπεί στους κόλπους του Ευρώ; Ακόμα να απαντήσετε; Μέσω του I.M.F. ή του Δ.Ν.Τ. αλλιώς. Γι αυτό εξηγείται και η προσυμφωνία Παπανδρέου με Strauss Kahn μήνες πριν πάρει την κυβέρνηση, γι'αυτό πετάχτηκε και διαπομπεύτηκε ο κος Strauss Kahn όταν στην συνέντευξη του έδωσε κυριολεκτικά τον Παπανδρέου λέγοντας για την συμφωνία αυτή.
    Η Ευρώπη δε θα μπορούσε να το προβλέψει αυτό γι' αυτό πέρασε και ένα μεγάλο διάστημα μέχρι να αποφασίσουν οι Ηγέτες να δημιουργήσουν το E.F.S.F.ένα ταμείο δηλαδή που θα μπορούσε να κάνει την δουλειά του Δ.Ν.Τ. αλλά να είναι Ευρωπαϊκό. Ευτυχώς γι' αυτούς που δεν ακολούθησαν την προτροπή του Παπανδρέου για το Ευρωομόλογο που θα μπορούσε ολοκληρωτικά να αποδυνάμωνε το Ευρώ αφου θα αγοραζόταν απο τράπεζες κολοσσούς Αμερικανικών συμφερόντων.
    Τι έχει γίνει από εκεί και πέρα. Απο την στιγμή που με τα επαχθή μέτρα που επιβάλλονταν από το ισχυρό λόμπι της Ευρώπης(και όχι από το Δ.Ν.Τ. όπως αυτοί αλήθεια λέγαν) να μπεί η Ελλάδα στη τροχιά της φτηνής και γεμάτης ευκαιρίες για επενδύσεις χώρα ο κος Παπανδρέου το μόνο που μπορούσε να κάνει για να θολώσει το τοπίο εντελώς, αιφνιδιάζοντας για άλλη μια φορά την Ευρώπη, ήταν το γνωστό σε όλους μας Δημοψήφισμα. Γνωστό το Ελληνικό κούρεμα που θα γινόταν με αντάλλαγμα εδαφικές ενεργειακά συμφωνίες που θα βγάζαν εντελως την Αμερική από το ενεργειακό παιχνίδι που παίζεται παρασκηνιακά. Έξυπνο σχέδιο που με πολλή μαεστρία πλέχτηκε με την πρόφαση του στρατιωτικού πραξικοπήματος (μην ξεχνάμε την απρόσμενη αποκεφάλιση των Ένοπλων Δυνάμεων της Χώρας και την σταδιακή αποδυνάμωση του στρατού). Τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου αφέθηκαν να εξελιχθούν και όχι τυχαία από την ΕΛ.ΑΣ. Έδωσαν λοιπόν την δικαιολογία που ζητούσε ο κος Παπανδρέου για να δικαιολογίσει το Δημοψήφισμα στους Σαρκοζί και Μέρκελ.
    Φτάσαμε λοιπόν στο Σήμερα. όπως ήταν αναμενόμενο ο κύριος Σαμαράς κέρδισε την εύνοια του κύριου Ομπάμα και πήρε το χρίσμα του ως άξιου συνεχιστή που θα ολοκληρώσει την δουλειά. Ο Παπανδρέου όμως δεν αστειεύεται...
    Η Ιστορία Γράφεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανωνυμε 5 Νοεμ. 11.01 καλα τα λες δηλ συνοπτικα πρεπει εμεις να διαλεξουμε πατρονες Ευρωπη η Αμερικη που ετσι κι αλλιως την ειχαμε παντα.Να σταθουμε μονοι μας προς το παρον αδυνατον.Αρα διαλεγουμε τον πιο διπλωματη τον πιο προσχηματικο [βλ Αμερικη] και οχι τον πιο ωμο εκβιαστη και αγαρμπο [βλ Γερμανια] που μας πατησε σαν σκουληκια και δεν μπορει να ξεχασει με τη μεθοδικοτητα που την διακρινει τι εχασε λογω Ελλαδας στον πολεμο και μας εκδικειται φανερα.Τουλαχιστον με την Αμερικη τοσα χρονια διαπραγματευομαστε καλυτερα,παιζαμε με τον αντιαμερικανισμο,καναμε και μια πορεια στη πρεσβεια και πορευομαστε.Τουτοι δω ομως της Ευρωπης μας λενε κατεβαστε τα βρακια σας εδω και τωρα...Τωρα χρειαζεται Ελληνικη πονηρια-διπλωματια οτι μπορουμε να περισωσουμε και εχει ο Θεος γι αργοτερα και βεβαια να διορθωθουμε και μεις γιατι τα παθηματα ποτε δε μας γινονται μαθηματα.και να προσεχουμε που δινουμε τη ψηφο μας,ας ψηφισουμε και μια φορα για τη πατριδα και οχι για τη παρτη μας ετσι για αλλαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]