Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος φταίει για το θλιβερό φαινόμενο Παπανδρέου;


Η χώρα κόντεψε να χρεοκοπήσει για να κερδίσει ο Γιώργος έξι μήνες κοινοβουλευτικού βίου και να ηρεμήσουν, μέχρι το επόμενο νομοσχέδιο, οι βουλευτές του;

Παρακολουθώντας την ομιλία του διαπιστώσαμε πως δεν είχε ούτε μια λέξη συγνώμης να πεί για τη φαεινή ιδέα του δημοψηφίσματος η οποία απεδείχθη καταστροφική για το μέλλον της χώρας.

Μας μάλωσε μάλιστα που τον επικρίνουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο μπροστά είναι από την εποχή του!

Ο Μέγας Οραματιστής!

Λες και ζεί σε άλλη χώρα και δεν ξέρει τι τραβάει η μέση ελληνική οικογένεια για να τα βγάλει πέρα!

Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο Παπανδρέου αναζητά τρόπους για να παραμείνει στην εξουσία.

Και ψάχνει για πρόθυμους – κορόιδα, προκειμένου να μοιράσει τις ευθύνες.

Αυτό που προτείνει-μεθοδεύει είναι μια στρατηγική διάσωσης τόσο του ιδίου, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Η πρότασή του για μια κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας είναι έτσι διατυπωμένη (γενικά και αόριστη) ώστε να μην μπορεί να τη δεχτεί η Ν.Δ.

Ο Παπανδρέου δεν ήθελε το ναι της Ν.Δ.!

Επιδίωξε το όχι της!

Ορθώς, επομένως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε πως έπεσαν οι μάσκες!

Ο πρωθυπουργός, μετά την καταστροφική γκάφα με το δημοψήφισμα, από σήμερα έβαλε τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα παραλύσει τα πάντα.

Όσο παραμένει στην εξουσία θα συνεχίζει το ….έργο του!

Για αυτό και μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Αυτές τις ώρες όμως πρέπει να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, για το θλιβερό φαινόμενο Παπανδρέου. Από τα «προοδευτικά» μέσα της κρατικοδιαίτης διαπλοκής που επέβαλλαν έναν εμφανώς ακατάλληλο και ανεπαρκή πολιτικό γόνο ως «άξιο διάδοχο» του Σημιτικού στέμματος, από τους οπαδούς και τους «βαρώνους» του ΠΑΣΟΚ που τον «ανέστησαν» στην εσωκομματική εκλογή του 2007, ως ακόμη και τον ελληνικό λαό που τον υπερψήφισε, βασιζόμενος στο αλησμόνητο «λεφτά υπάρχουν».

Όμως για τον πρωτοφανή διασυρμό της χώρας, για την αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής μας οντότητας την τροχοδρόμηση σε δρόμους υπανάπτυξης και αποικιοκρατικής εξάρτησης, ευθύνη έχουν λίγοι. Μερικές δεκάδες… θλιβεροί κομπάρσοι της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής ιστορίας που κρατούν στο γυάλινο θρόνο του, ένα πολιτικό ανδρείκελο, εντολοδόχο ξένων κυβερνήσεων και ηγετών.

Εκείνων που ξεδιάντροπα υπαγόρευσαν στην πατρίδα μας, διλήμματα και προοπτικές, μαζί με κανόνες συμμόρφωσης και συμπεριφοράς.

Σε οποιαδήποτε κράτος με στοιχειώδη αυτοσεβασμό, σε οποιαδήποτε χώρα που θέλει να λέγεται εθνικά κυρίαρχη, ο κ. Παπανδρέου θα είχε ήδη από προχθές γκρεμιστεί από την καρέκλα του με συνοπτικές διαδικασίες.

Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, έφτασαν εκλεγμένοι βουλευτές και υπουργοί-υποτακτικοί της τρόικας, να χειροκροτούν τον «μυθικό ελιγμό» ενός πρωθυπουργού, που έβγαλε τη χώρα του στο πεζοδρόμιο, για να εκβιάσει, υποτίθεται, την συναίνεση του Σαμαρά!

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο Ελληνικος λαός φταιει!! Και ξερετε γιατί? Το οτι καποιος λεγεται Παπαντρεου δεν σημαινει οτι ειναι και καταλληλος για τη χώρα. Δεν υπαρχει κληρονομικό χαρισμα! Και εξηγουμαι: Οταν ηταν στο ΥΠΕΞ δεν βλεπαμε οτι κατι περιεργο συμβαινει με αυτον και τους συμβούλους του (πχ Αλεξ Ροντος)που δεν μιλαγανε ελληνικα? Οταν ανεβηκε το 2004 στην ηγεσια του ΠΑΣΟΚ, με το Δημοκρατικότατο δημοψηφισμα που δεν υπηρχε αντιπαλος (πηρε Σταλινικο ποσοστο), το πρωτο πραγμα που εκανε ηταν να διευρυνει τον σοσιαλισμο με την προσθηκη των νεοφιλελευθερων Μανου και Ανδριανοπουλου!!! Ειναι ο λεγομενος τεταρτος δρομος...

    Τι σημαιναν ωρε ελληνες αυτα για ενα τιμιο και ειλικρινη ΠΑΣΟκο??????????????????????????????????

    Ποιος φταιει λοιπόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η πρότασή του(ΓΑΠ) για μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας είναι έτσι διατυπωμένη (γενικά και αόριστη) ώστε να μην μπορεί να τη δεχτεί η Ν.Δ.
    Ο Παπανδρέου δεν ήθελε το ναι της Ν.Δ.!Επιδίωξε το όχι της!Ορθώς, επομένως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε πως έπεσαν οι μάσκες!"

    Για μισο λεπτο γιατι θα τρελαθουμε!!
    Ο Σαμαρας δεν ταχθηκε υπερ της δανειακης συμβασης της 26ης Οκτωβριου-που τελικα δεν αποτελει μεχρι σημερα καν συμβαση- ωστε να παραλαβουμε την 6η δοση -δηθεν για μισθους και συνταξεις!?
    Υπογραφει εμμεσως πλην σαφως και ο Σαμαρας για την πληρη εξαθλιωση της χωρας μεσω καταλυσης εθνικης κυριαρχιας και νεων μετρων εξαθλιωσης!
    Ποια η διαφορα τους??
    Αν ο Σαμαρας ηθελε πραγματικα να κυβερνησει μεσω εκλογων,θα ειχαν ηδη παραιτηθει αυτος και οι βουλευτες του!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν με ενδιαφερουν οι κυριοι ειναι γνωστος ο ρολος τους το θεμα ειναι εαν ο ελληνας ειναι σε θεση να αλλαξει να γινει τιμιος,πατριωτης,παλληκαρι,φιλοτιμος,εργατικος,φιλεργος να συμμετεχει στα κοινα,να ειναι φιλομαθης.πραγματα πολυ δυσκολα ε?τοτε παραμεινετε ως εχει περαστικα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]