Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κομματική ηγεσία του στρατεύματος επιτίθεται στο... στράτευμα!


Προ ημερών, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απολύτως αιφνιδιαστικά "αποκεφάλισε" την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τοποθέτησε νέους αρχηγούς, απόλυτα ελεγχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. Αργότερα, την επόμενη ημέρα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την καρατόμηση των στρατηγών προφασιζόμενος "πραξικόπημα" που δεν έγινε λόγω της απομάκρυνσής τους.

Προφανέστατο είναι το γελοίο του πολιτικού εγχειρήματος, αφού είναι ήδη γνωστό πως η αλλαγή προσώπων στην διοίκηση του Ελληνικού Στρατού εξυπηρετούσε άλλες πολιτικές σκοπιμότητες, που απολύτως καμία σχέση δεν είχαν με τον Ελληνικό Στρατό. Παρ' όλα αυτά, αφού η δικαιολογία ήταν κάποιο "πραξικόπημα", ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να εξαναγκαστεί να παρουσιάσει τα ακλόνητα εκείνα στοιχεία που τον οδήγησαν στην καρατόμηση των ικανότατων ανώτατων αξιωματικών. Και εφόσον, μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο -πέρα από τον λόγο του, τον οποίο ο ίδιος εξίσωσε με καμμένο σπίρτο-, τότε θα πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη, θα πρέπει τα κόμματα να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψη εκείνων που ήταν ταγμένοι να υπερασπιστούν την πατρίδα.

Όμως, επειδή ο κομματισμός έχει αντικαταστήσει κάθε άλλη ηθική, νόμιμη και λογική αντιμετώπιση της σημερινής πραγματικότητας, ο διασυρμός των καρατομηθέντων συνεχίστηκε από έναν εκ των αντικαταστατών τους...!

Με ατιμωτικά υπονοούμενα για τις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες από χθες διοικεί και επιβεβαιώνοντας όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση διαρρέει εντός και εκτός Ελλάδος ότι προχώρησε στους αποκεφαλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί… ετοίμαζαν πραξικόπημα, ο νέος εκλεκτός της κυβέρνησης στην θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, εξέδωσε μια ημερήσια διαταγή – όνειδος.

Όνειδος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όνειδος για την θέση του αρχηγού του κορυφαίου στρατιωτικού επιτελείου, όνειδος για την Ελλάδα.

Αν νομίζει ότι με το να υιοθετεί τις θέσεις της κυβέρνησης περί «αποτραπέντος πραξικοπήματος» ξεπληρώνει γραμμάτια στον πραγματικό πραξικοπηματία, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, είναι πολύ γελασμένος.

Ιδού λοιπόν τι προβοκατόρικους χαρακτηρισμούς, ισχυρισμούς και υπονοούμενα διατυπώνει στην ημερήσια διαταγή που εξέδωσε προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Λέει λοιπόν κατ’αρχήν ο ανεκδιήγητος Κωσταράκος:
«Δηλώνω ότι θα απαιτήσω από όλους απόλυτη συμμόρφωση προς το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους όπως επιβάλλει ο όρκος που όλοι δώσαμε».

Και πότε τέθηκε υπό αμφισβήτηση η συμμόρφωση των στελεχών προς το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους;
Πώς μπορεί να αφήνει υπονοούμενα για επίορκους αξιωματικούς;
Γιατί δηλώνει κάτι που στα 37 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας θεωρείται αυτονόητο;

Με την ίδια λογική έπρεπε να ζητήσει ή να «απαιτήσει» όπως λέει ο ίδιος αυστηρά, από τα στελέχη των Ε.Δ. να υπερασπίσουν την χώρα!
Γιατί δεν το ζήτησε;
Γιατί προτιμά να λερώνει τους αξιωματικούς με ανήκουστα υπονοούμενα!

Δεν αισχύνεται να φορά την στολή και να έχει την θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και να λέει τέτοια πράγματα;

Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό που είπε αρχικά. Συνέχισε να λερώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις λέγοντας τα εξής:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε δημοσιονομικά προβλήματα προσηλωμένες στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα…»

Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο αν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να ζητεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις «να μείνουν προσηλωμένες στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα».

Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν εκτός από αυτό;
Να κάνουν πραξικόπημα;
Να κάνουν κόμμα;

Τι θα πει «στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα»;
Πότε αρνήθηκαν να είναι προσηλωμένες στα στρατιωτικά τους καθήκοντα και ενίοτε να πεθαίνουν στο βωμό αυτών των καθηκόντων;
Και όλα αυτά για να πει στους ξένους η κυβέρνηση ότι κινδυνεύει με πραξικόπημα και γι αυτό κάνει ότι κάνει;

Από το 1974 και μετά δεν υπήρξε ούτε μία φορά ημερήσια διαταγή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τέτοιες κουβέντες. Ούτε το 1974 όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν πολλά στελέχη που ήταν συμπαθούντες προς την προηγούμενη στρατιωτική κυβέρνηση.

Αυτός είναι ο νέος ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων; Μάλλον για πρόεδρος της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Χολαργού μας φαίνεται…

Κωνσταντίνος
Πληροφορίες από Defencenet
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Aπό τη στιγμή που ανέλαβε ο Μπεγλίτης διαισθανθήκαμε ότι έρχονται νέα "ήθη". Είναι η φυσική εξέλιξη της διάβρωσης των αξιών που έχουμε παρατηρήσει στην ελληνική κοινωνία στα 30 περίπου χρόνια που κυβερνά το κόμμα του. Όσο για τις δηλώσεις της νέας ηγεσίας, μας φέρνουν στο νου μια σοφία του λαού μας: "Όποιος έχει μύγα μυγιάζεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο ειναι το δευτερο κτυπημα εναντιον των θεωρητικα μονο αντιθετων προς το πασοκ ηγεσιων.
    Αν δειτε για παραδειγμα την Π.Α θα διαπιστώσετε οτι σε θεσεις κλειδια μπηκαν ο παλιος υπασπιστης του τσοχατζοπουλου ο κουμπαρος του κ.λ.π.
    Αναφορικα με τους προηγούμενους ουτε το στρατευμα υπερασπιστηκαν ουτε καιαυτους που τους τοποθετησαν σ'αυτη τη θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ.Ε Ε Ε Ε Ε ΡΧΕΤΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ....

    ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ...

    ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΟΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ...ΗΡΘΕ...

    Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...

    ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ...

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΙΑ...

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΣ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ...

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ!

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε πλεον,ειναι να προσευχηθουμε να περασουμε ηρωικα τον Γολγοθα και να αντεξουμε την Σταυρωση.
    Τοτε μονο θα βιωσουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ.

    ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ !

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 παρ.4 ΤΟΥ ΣΥΝΑΤΓΜΑΤΟΣ.
    ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]