Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέρει κάτι ο Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα που δεν ξέρουμε;


Γράφουμε στην προηγούμενη ανάρτηση για την ομιλία του Παπανδρέου στην Βουλή. Εδώ θα επισημάνουμε ότι μίλησε και για “κρίσιμα εθνικά θέματα” που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες λέγοντας

Αγαπητοί συνάδελφοι, με αφορμή την νέα Κυβέρνηση συνεργασίας, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στην εξωτερική μας πολιτική. Πεδίο όπου, την τελευταία δεκαετία, καταφέραμε να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις.
Η τοποθέτηση στα δύο καίρια Υπουργεία των Εξωτερικών και της Άμυνας, δύο βασικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, θέλησε αυτό ακριβώς να σηματοδοτήσει. Και μάλιστα, στη διαβούλευση με τον κ. Σαμαρά, αλλά και στις επικοινωνίες μου με τους δύο Αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας και σημερινούς Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, ζήτησα να υποσχεθούμε, να δεσμευθούμε και μέσω των προγραμματικών μας δηλώσεων για την ειλικρινή μας πρόθεση συνεργασίας στα μείζονα εθνικά μας θέματα.


“Σε λίγες ημέρες, το Δικαστήριο της Χάγης αποφαίνεται σχετικά με την προσφυγή των Σκοπίων. Όποια και να είναι η απόφαση, το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί. Και είναι ώρα οι δύο πλευρές να κατανοήσουν ότι, εμείς μόνοι μας, οι δύο πλευρές θα το λύσουμε. Γιατί όσο καλοί και αν είναι οι διαμεσολαβητές, εμείς θα ζήσουμε με το αποτέλεσμα, εμείς θα είμαστε γειτονικοί λαοί, εμείς θα πρέπει να μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλον χωρίς φόβο, αλλά με σεβασμό και εκτίμηση.
 Θεωρώ, μέσα από τις αλλεπάλληλες επαφές μου με την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση των Σκοπίων, ιδιαίτερα με τον Πρωθυπουργό κ. Γκρουέφσκι, ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια προσέγγισης και επίλυσης του ζητήματος αυτού.
Είναι ιστορική ευκαιρία, λοιπόν, αυτή και όχι άλλη Κυβέρνηση, να πάρει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα έχει κάνει ολόκληρο το βήμα που της αναλογούσε. Επιθυμεί πραγματικά ταχεία λύση στο ζήτημα της ονομασίας, που θα απελευθερώσει το τεράστιο δυναμικό των σχέσεών μας.
Έχω πολλές φορές τονίσει ότι, όταν φθάσουμε σε λύση, η Ελλάδα θα είναι ο πιο αξιόπιστος εταίρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ενταξιακή της πορεία. Αλλά αυτή η σχέση θα πρέπει να βασίζεται σε σωστά θεμέλια, σε σχέσεις καλής γειτονίας.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου στηρίζει λύση ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων. Βέβαια, η επιθετική ρητορική του κ. Γκρουέφσκι έναντι της χώρας μας, προκαλεί εύλογη αμφιβολία για τις προθέσεις του. Όμως, θέλω να ελπίζω ότι υπάρχουν τα περιθώρια για ταχεία πρόοδο. 


“Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, προγραμματίζεται η Συνάντηση Κορυφής μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων. Άποψή μου είναι ότι αυτές οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται και να καθιερωθούν ως ρουτίνα μεταξύ των δύο χωρών, παρά τα όποια γνωστά και υπαρκτά προβλήματα.
Θεωρώ επίσης ευκαιρία, τα κόμματα που συμμετέχουν στη σημερινή Κυβέρνηση να συναποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν, με βάση τις διερευνητικές επαφές για το γνωστό θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας…”

Είναι προφανές ότι με αυτά που είπε ο Γ. Παπανδρέου θέλησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι επίκεινται σοβαρές εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων και των ελληνοτουρκικών σχέσεων με αφορμή και τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κύπρο κλπ.

Το ερώτημα είναι γιατί έκρουσε έτσι ξαφνικά τον κώδωνα των εθνικών κινδύνων, σε μια στιγμή που όλοι είναι προσανατολισμένοι, (ή αποπροσανατολισμένοι) στους οικονομικούς κινδύνους και την χρεοκοπία.

Ξέρει κάτι που δε ξέρουμε;

Για παράδειγμα, έχει δεσμευθεί σε τίποτα …. περίεργο;

Και γιατί αυτή η αναφορά στη ΝΔ και τα δύο εθνικής σημασίας υπουργεία που πήρε;

Θέλει να μας πει ότι είναι ποτέ δυνατόν η ΝΔ να δεχόταν να αντιμετωπισθούν κρίσιμα εθνικά θέματα με μια κυβέρνηση τρίμηνης συνεργασίας;

Μήπως δραπέτευσε και καλείται πάλι η ΝΔ να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά;

Ετοιμάζουν καμιά προβοκάτσια;

Τι να πρωτοπιστέψει κανείς από έναν χρεοκοπημένο πρωθυπουργό που κόντεψε να τρελάνει σήμερα την κοινοβουλευτική του ομάδα μιλώντας για αλλαγή του εκλογικού νόμου;

Αυτά είναι τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Η (προσωρινή) δική μας γνώμη είναι ότι αφενός ο Παπανδρέου “κάτι ξέρει” και αφετέρου η επίκληση στην πορεία και άλλων εθνικών κινδύνων εκτός από την χρεοκοπία θα οδηγήσει σε παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου και αναβολή των εκλογών.

Εν αναμονή λοιπόν...

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. η προδοσια ειναι πολιτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλογες ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα αφησουν οι κατακτητες να γινουν.
    Αλλα δεν θα μεινουν για πολυ ακομη εδω τα ρεμαλια.ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ανατριχιάζετε αναλογιζόμενοι ότι αυτός ο άνθρωπος διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το «Σχέδιο Καλλικράτης», ο νόμος περί Ιθαγένειας και η καταγραφή του δημοσίου κεφαλαίου είναι κομμάτια από το ίδιο «πάζλ». Κάποιοι μεθοδεύουν την διάλυση του ελληνικού κράτους. Τελικός τους στόχος η «απόσχιση» της Κρήτης.

    Ποιος είπε ότι η κυβέρνηση του Giorgo Papandreou δεν εργάζεται;
    Εργάζεται ...και μάλιστα πυρετωδώς.

    Το θέμα είναι να γνωρίζεις τι κάνει και βέβαια για ποιους εργάζεται.
    Για ποιους μπορεί να εργάζεται κάποιος, ο οποίος ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν, υπέρ της αναγνώρισης τουρκικής μειονότητας στη Θράκη κλπ.;

    Για ποιους μπορεί να εργάζεται κάποιος, ο οποίος ως υπουργός εξωτερικών χρηματοδότησε αφειδώς και παρανόμως όλες τις ανθελληνικές ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στη χώρα;

    Για ποιους μπορεί να εργάζεται κάποιος, ο οποίος έφτασε στην πρωθυπουργική θέση, "χρωστώντας" σε Πακιστανούς και Αφρικανούς τη δυνατότητά του να τη διεκδικήσει;

    Για ποιους μπορεί να εργάζεται ένας εβραϊκής καταγωγής Αμερικανός υπήκοος, που παριστάνει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας;

    Θα ξεκινήσουμε πρώτα από αυτά, τα οποία έχει ήδη κάνει αυτή η κυβέρνηση και κατόπιν θα δούμε υπέρ ποιών συμφερόντων τα κάνει.
    Τριών μηνών κυβέρνηση και έχει να παρουσιάσει τεράστιο έργο. Έργο, το οποίο δεν τόλμησαν να κάνουν κυβερνήσεις, οι οποίες μας κυβέρνησαν για δεκαετίες ολόκληρες.

    Σχεδιάζει την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας και προωθεί το δικαίωμα της ψήφου των μεταναστών στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Έχει ολοκληρώσει το "τιτάνιο" έργο της πλήρους και λεπτομερούς καταγραφής και αποτίμησης του δημοσίου κεφαλαίου.

    Τέλος ετοιμάζει το περίφημο "Σχέδιο Καλλικράτης".

    Αν γνωρίζει κάποιος πώς λειτουργεί το σύστημα, μπορεί να καταλάβει με την πρώτη ματιά ότι όλα αυτά τα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους δεν είναι και τόσο άσχετα.
    Όλα αυτά είναι συμπληρωματικά κομμάτια του ίδιου "παζλ".
    Το Σχέδιο Καλλικράτης θα είναι η απόλυτη καταστροφή της χώρας. Ακόμα και από ένστικτο να λειτουργεί κάποιος, μπορεί να το καταλάβει.

    Δεν χρειάζεται καν γνώσεις.

    Αρκεί να δει ποιοι είναι οι "ένθερμοι" υποστηρικτές του και αυτόματα θα καταλάβει.

    Όταν ο πιο "θερμός" υποστηρικτής τής "έμπνευσης" του Γιωργάκη είναι η Ντόρα, αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει και αυτό το κάτι είναι πάντα εθνικά επικίνδυνο, όταν πρωταγωνιστούν αυτοί οι δύο. Κοντά σ' αυτούς και όλη η γνωστή νεοταξική "συμμορία" των υπεράνω και "ευαίσθητων".

    Όλοι όσοι ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν.

    Όλοι όσοι "αγωνιούν" για τα δικαιώματα των "Τούρκων" της Θράκης.
    Όλοι όσοι "ευαισθητοποιούνται" για την καταπίεση των "Μακεδόνων".

    Όλοι όσοι "βιάζονται" να δώσουν ψήφο στους λαθρομετανάστες.

    -----------------------------------------
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    "Σχέδιο Καλλικράτης"... η υπέρτατη προδοσία
    ΕΑΜ Β
    Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κριθεί απόλυτα αναξιόπιστη σε όλα όσα έχει αναλάβει να κάνει μέχρι τώρα, αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί, όταν θα έχει μπροστά της αυτήν τη "λεία".

    Όταν οι άνθρωποί της έχουν πλουτίσει στην κυριολεξία από ένα πάρκο, μερικές ξαπλώστρες και μερικά πλακάκια πεζοδρομίων, αντιλαμβανόμαστε τι θα κάνουν όλοι αυτοί, αν έχουν στη διάθεσή τους τα βουνά, τα λαγκάδια και τις παραλίες αυτής της χώρας.

    Όταν δεν θα "κολλάνε" στο "εμπόδιο" που σήμερα λέγεται δημόσια περιουσία και θα την αντιλαμβάνονται σαν δική τους περιουσία.

    Όλα θα τα "αναπτύξουν".
    Τρίβουν από τώρα τα χέρια τους όλα τα λαμόγια της επαρχίας για την "ανάπτυξη" που υπόσχεται ο "Καλλικράτης".

    "Καντόνια" ονειρεύονται.

    Όλοι "Ελβετοί" αισθάνονται.


    Κατανομή εθνικών πόρων και κεφαλαίου με γνώμονα την εξυπηρέτηση των τοπικών συμφερόντων θα σημαίνει και κατανομή των εθνικών υποχρεώσεων σε έναν ανάλογο βαθμό.

    Θα σημάνει και κατανομή του δημοσίου κεφαλαίου με τον ίδιο γνώμονα.
    Ξαφνικά, δηλαδή, το δημόσιο κεφάλαιο στη Μακεδονία δεν θα εξυπηρετεί τα κοινά ελληνικά συμφέροντα, αλλά τα στενά μακεδονικά συμφέροντα.

    Το ίδιο θα συμβεί στη Θράκη, την Κρήτη κλπ..

    Επίσης ξαφνικά όμως οι εθνικές υποχρεώσεις στο επίπεδο που θα αφορούν τη Μακεδονία, για παράδειγμα, θα εξυπηρετούνται από την ίδια τη Μακεδονία.
    Πώς όμως θα εξυπηρετούνται;
    Με την αυτοδιαχείριση.

    Άρα, θα μπορεί η Μακεδονία για τους δικούς της λόγους να συνάπτει διεθνή δάνεια με βάση τη δική της αντίληψη περί διαχείρισης.

    Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης πώς μπαίνει στο "παζλ" του Καλλικράτη το δεύτερο κομμάτι του.

    Το άλλο πρόσφατο "τιτάνιο" έργο της κυβέρνησης. Η πρωτοφανής για τα ιστορικά δεδομένα της χώρας καταγραφή και αποτίμηση της δημόσιας περιουσίας. Μιας τερατώδους δημόσιας περιουσίας, που όμοιά της έχουν ελάχιστοι λαοί σε ελάχιστα κράτη.

    Κατά μια διαβολική "σύμπτωση" η καταγραφή και η αποτίμηση αυτής της περιουσίας γίνεται στο διάστημα που αυτή είναι απόλυτα "ίση" με το εξωτερικό μας "χρέος".

    Το "χρέος", το οποίο ενδιαφέρεται να "εξαγοράσει" η Goldman Sachs.

    Το "χρέος", το οποίο, αν δεν μπορέσουμε να "ξεπληρώσουμε", θα μας αναγκάσει να της παραδώσουμε το δημόσιο κεφάλαιο ατόφιο.

    ------------------------------------------
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    "Σχέδιο Καλλικράτης"... η υπέρτατη προδοσία
    ΕΑΜ Β
    Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. fobero ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ . ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ . ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ . Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΞ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ . ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΔΡΑΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΦΑΝΤΑΖΩΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]