Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τώρα τα δύσκολα...


Η τρικομματική κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου έλαβε χθες εντυπωσιακή σε αριθμούς ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή για το σύντομο, όπως αναμένεται, βίο της.
ΑΠΟ σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση αυτή, που επιβλήθηκε από το γαλλογερμανικό άξονα, που με τη σειρά του «φρίκαρε» από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ο ΝΕΟΣ πρωθυπουργός από τις πρώτες τοποθετήσεις του έδειξε ότι θα σεβαστεί απολύτως τους όρους που έθεσαν οι εταίροι. Και πρώτα πρώτα, θα υπογράψει μια εξόχως ταπεινωτική για τη χώρα επιστολή νομιμοφροσύνης προς την τρόικα, δηλαδή τους δανειστές μας, για όσα έχουν συμφωνηθεί και όσα «θα» συμφωνηθούν να τηρηθούν στο ακέραιο από το ελληνικό κράτος.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια απίστευτη κίνηση παράδοσης άνευ όρων της χώρας, με στόχο να παραμείνει αυτή δεμένη χειροπόδαρα έως ότου φτάσει στον γκρεμό, έως ότου δηλαδή σπρωχθεί ώστε να εξέλθει εκουσίως από την ευρωζώνη, όταν και όπως τροποποιηθούν οι ισχύουσες Συνθήκες της Ε.Ε.

Ο ΗΠΙΟΣ τεχνοκράτης πρωθυπουργός αιτιολόγησε αυτή την αναγκαστική κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης με το λογικό επιχείρημα ότι και οι θεσμικοί εταίροι μας (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) «δεσμεύονται σε μια πολυετή χρηματοδοτική στήριξη της χώρας μας».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, όμως, είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβε χωρίς βαθιά σκέψη και προγραμματισμό, πρόχειρα και ασυντόνιστα, να «μεταφράσει», υλοποιήσει και εφαρμόσει «το πρόγραμμα των δανειστών», μέσα στη φούρια της να αποδείξει (στους τρίτους) ότι «μπορεί να τα αλλάξει» όλα. Και τα διέλυσε όλα.

ΔΙΟΤΙ δεν μπορεί λογικός άνθρωπος να πιστέψει ότι ήταν προϊόν πολιτικής και τεχνοκρατικής επεξεργασίας, π.χ., τα εφτά βαριά χαράτσια που πρέπει να πληρώσουν οι Ελληνες πολίτες μέχρι το τέλος του χρόνου, πολλοί από τους οποίους είναι ήδη διά βίου άνεργοι και οι υπόλοιποι έχουν ήδη δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται επικίνδυνα στο όριο της φτώχειας. Και επομένως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ή να «υποτάξει» αισθήματα δίκαιης οργής και αγανάκτησης.

Ο ΗΠΙΟΣ τεχνοκράτης πρωθυπουργός δεν είχε καμιά κουβέντα να πει στην πλειονότητα των συμπολιτών του. Ζήτησε, όμως, την ανοχή τους και για το επόμενο πακέτο μέτρων, που ούτε και ο ίδιος ξέρει, αφού δεν έχει αρχίσει η διαπραγμάτευση του Μνημονίου της νέας δανειακής σύμβασης...

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, όμως, εβδομάδα θα δοκιμαστεί και ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, καθώς στη Φρανκ-φούρτη έχει αρχίσει το μεγάλο παζάρι με τους διεθνείς τραπεζίτες για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και το νέο επιτόκιο, που θα οριστεί γι' αυτά. Οι ξένοι τραπεζίτες δηλώνουν ήδη ότι απαιτούν για τον εαυτόν τους ένα επιτόκιο της τάξης του 8%-9%, πολύ πάνω από το ανεκτό 6%, διαφορετικά το «κούρεμα» θα είναι δώρον-άδωρον, αφού ο στόχος του χρέους στο 120% δεν πρόκειται ποτέ να επιτευχθεί. Αν η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν χτυπήσει το χέρι στη διαπραγμάτευση της Φρανκ-φούρτης και αφήσει, π.χ., να το κάνει η κ. Μέρκελ, τότε ανοίγει το κεφάλαιο της συντεταγμένης χρεοκοπίας της χώρας. Αμ' έπος, αμ' έργον...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]