Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με έλλειμμα και κυβέρνηση εκτός στόχων, στο σημερινό Eurogroup!

Σε ελεύθερη πτώση για μια ακόμα φορά τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου, λόγω της μικρής Ελλάδας!

Με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων η πτώση αγγίζει το 3%, μετά τις παραδοχές της ελληνικής κυβέρνησης ότι το έλλειμμα για το 2011 και το 2012 δεν θα πιάσει τους στόχους και θα κλείσει σε μεγαλύτερα επίπεδα. Για τον ίδιο λόγο, και το ελληνικό χρηματιστήριο χάνει για μια ακόμα φορά ..το έδαφος κάτω από τα πόδια του, υποχωρώντας κατά 2% στις 782 μονάδες, λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας.

Το έλλειμμα για φέτος φθάνει στο 8,5% του ΑΕΠ (18,69 δισ. ευρώ), έναντι αρχικού στόχου 7,6% (17,1 δισ. ευρώ).

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, το οποίο κατατίθεται αύριο στη Βουλή, σύμφωνα με το Reuters, προβλέπει για το επόμενο έτος μείωση του ελλείμματος στο 6,8% του ΑΕΠ (14,65 δισ. ευρώ), έναντι αρχικού στόχου 6,5%.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Ευρώπη προσπαθεί να πάρει αποφάσεις, συνεδριάζοντας σε έκτακτα Eurogroups, από τα οποία δεν αναμένεται κάτι συνταρακτικό, αν εξαιρέσουμε αυτό της 13ης Οκτώβρη όπου και προλογίζεται ότι θα αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα Eurogroup, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να σπεύδει στο Λουξεμβούργου να μεταφέρει στους ευρωπαίους εταίρους του ότι η εργασιακή εφεδρεία προχωρά για 30.000 δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και τα νέα μέτρα τα οποία θα πρέπει να φέρει για να καλύψει του δημοσιονομικούς στόχους.

Στις 13 του ίδιου μήνα, σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, θα συνεδριάσει ένα ακόμα έκτακτο Eurogroup, όπου και θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, συνολικού ύψους 8 δις.

Πέντε ημέρες αργότερα θα υπάρξει συνάντηση κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου για την κρίση χρέους στην Ευρώπη με επίκεντρο την Ελλάδα.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συναντηθούν μετά την σύνοδο των ηγετών των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 17 Οκτωβρίου.

Θα έχει προηγηθεί, τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη νέα συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, οι οποίοι αναμένεται να μιλήσουν για τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση προόδου της που θα ξεκινήσει συντάσσεται από την τρόικα μεθαύριο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]