Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Welt: Η Ευρώπη ζητάει πολλά από το… προβληματικό της παιδί

Η μη επίτευξη των στόχων για το ελληνικό έλλειμμα του 2011 και του 2012 έχει βρεθεί στο επίκεντρο για τα ξένα μέσα ενημέρωσης. «Μην περιμένετε τη διάσπαση της Ευρωζώνης... ακόμη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του CNN, ενώ η Welt αναφέρει πως «ζητάμε πολλά από τους Έλληνες».

«Όποιος επικρίνει τους Έλληνες, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Γερμανία» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα «ζητάμε πολλά από το προβληματικό παιδί της Ευρώπης»

«Ξεχνάμε ότι ούτε οι Γερμανοί έχουν βρει μια γρήγορη και μεθοδική λύση (στην κρίση), όπως θα έπρεπε σε ένα σύγχρονο κράτος» συμπληρώνει η Welt.

«Μην περιμένετε τη διάσπαση του ευρώ... ακόμη» αναφέρει σε τίτλο του το CNN, το οποίο ζήτησε από οικονομολόγους να σχολιάσουν την κρίση στην Ευρωζώνη.

«Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το ευρώ θα επιζήσει ως νόμισμα χωρίς να χάσει κανένα μέλος -ούτε καν την Ελλάδα» γράφει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του.

«Οι φήμες για χρεοκοπία έχουν δημιουργήσει φόβους για διάσπαση της Ευρωζώνης. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι τα εμπόδια που υπάρχουν για έξοδο από το ευρώ είναι πολύ σημαντικά για να αποτελεί αυτή η έξοδος μια βιώσιμη λύση, ακόμα και αν υπάρχει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας» συνεχίζει το CNN.

«Η Ελλάδα λέει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί το 2011 και το 2012, αλλά θα είναι και πάλι εκτός των στόχων που έχουν θέσει ΕΕ και ΔΝΤ» αναφέρει το BBC ενώ τα κύρια θέματα άρθρου της εφημερίδας The Guardian είναι το έλλειμμα, το υπουργικό συμβούλιο και η εργασιακή εφεδρεία.

Με την έγκριση του προϋπολογισμού ασχολείται και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δέχεται πιέσεις από την τρόικα να μειώσει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες.

«Το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει τις περικοπές δαπανών» γράφουν οι Financial Times, οι οποίοι αναφέρονται και αυτοί στην εργασιακή εφεδρεία.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]