Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθη ο Καντάφι, σειρά παίρνει ο Γιώργος…


Συνελήφθη ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με πληροφορίες του Αυστραλιανού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου ABC. Εάν οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε έχουμε την ολοκληρωτική πτώση και αλλαγή στην Λιβύη και φυσικά οι business θα μπορούν να γίνουν χωρίς το άγχος κάποιας πολιτικής αλλαγής.

Στα χέρια των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης φέρεται να βρίσκεται ο Λίβυης συνταγματάρχης, Μουαμάρ Καντάφι, όπως αναφέρει το δίκτυο Reuter και η Libya tv. Αξιωματούχοι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου αναφέρουν ότι ο Καντάφι έχει τραυματιστεί και στα δύο πόδια.
Επίσης, η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι ο Καντάφι αιχμαλωτίστηκε στην Σύρτη, η οποία όπως ανακοίνωσε η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των στρατευμάτων της.

Τελευταίες ειδήσεις αναφέρουν τον Καντάφι νεκρό (φωτογραφία).

Όμως, αυτή η είδηση γίνεται αρκετά σημαντική, για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος –σύμφωνα πάντα με το Αυστραλιανό ABC- έχει το πολύ 48 ώρες διακυβέρνησης, λόγω των τρομακτικών ασφυκτικών πιέσεων που του ασκούνται από τους Έλληνες πολίτες που απεργούν για δεύτερη ημέρα, ενώ περισσότερο από 1 εκατομμύριο κόσμος έχει πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας.

Πόσο θα αντέξει ο Γιώργος Παπανδρέου, που φέρεται να απειλεί ευθέως τους βουλευτές του με πιθανή φυλάκιση εάν πέσει η κυβέρνησή του; Πόσο θα αντέξει ψυχολογικά την πίεση και την σοβαρότατη πιθανότητα της προσωπικής του σύλληψης; Πώς θα αντιδράσει, βλέποντας τον φίλο σοσιαλιστή Μουαμάρ Καντάφι να συλλαμβάνεται;

Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Ως γεγονός, όμως, σημειώνουμε πως πιθανή στήριξη των βουλευτών στην κυβέρνηση Παπανδρέου θα ανοίξει την πόρτα της φυλακής για πάρα πολλούς, σηματοδοτώντας μία νέα οπτική στην φράση «πολιτική ευθύνη»….

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. O ΓΑΠ δεν συγκινεὶται απὸ τὲτοια,γιατὶ ὲχει ,ἢ πιστεὺει ὸτι ὲχει πλὰτες,ὲχει και τον Σαμαρὰ ως τελευταὶο αποκοὺμπι.Ὲχω την εντὺπωση ὸτι ο ΓΑΠ θα αποδρὰσει εγκαὶρως,ὰλλωστε τον περισσὸτερο καιρὸ εὶναι εξαφανισμὲνος,μὶα ξαφνικη απουσὶα του ὶσως δεν γὶνει εγκαὶρως αντιληπτὴ.
    Ωστὸσο,το θὲμα εὶναι το ΠΑΣΟΚ να καταρρεὺσει,ὸχι να πὰρει το καπὲλλο του και να αδειὰσει την γωνιὰ,αλλὰ να φὺγει πυξ-λαξ και υπὸ την βοὴ αναθὲματος.
    Τον ΓΑΠ μπορεὶ να τον σὼσουν οι αφὲνετες του,ὸπως ὲσωσαν το 1922 τον Αριστεὶδη Στεργειὰδη,αλλὰ υπαρχουν φυντὰνια για ...κλὰδεμα,στρατιὲς ολὸκληρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]