Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βενιζέλος: Ο καλύτερος πωλητής αέρα, στις πιό ακριβές τιμές

Μέσα σε όλα μήπως φταίει και η φαντασία μας;

Φταίει η αντιπολίτευση
Φταίνε οι δημοσιογράφοι
Φταίνε τα ΜΜΕ
Φταίνε τα συνδικάτα
Φταίνε οι επιχειρηματίες
Φταίνε οι ακαδημαϊκοι
Φταίνε όσοι διαμαρτύρονται
Φταίτε όλοι εσείς που δεν καταλαβαίνετε τις προσπάθειες που κάνει ο κ. Βενιζέλος να μας σώσει. Και μέχρι να μας σώσει να μη βγάλετε άχνα! Γιατί ο,τι λέτε, βλάπτει τη χώρα. Αν δεν συμφωνείτε με τον κ. Βενιζέλο, απαγορεύετε να μιλάτε!
Όχι, ο γιγαντοτεράστιος, ο τιτανομέγιστος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν είχε καμιά ευθύνη! Είναι ανεύθυνος!!!
Κατά τα άλλα, αίμα, δάκρυα και ιδρώτα μας υποσχέθηκε ο Ευ. Βενιζέλος χρησιμοποιώντας τον… Τσόρτσιλ για να μας στήσει στον τοίχο. Κι απ’ ότι φαίνεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιλέγει να μας χαλάει τις Κυριακές. Την προηγούμενη ανακοίνωσε το χαράτσι στα ακίνητα, σήμερα ανακοίνωσε ότι αύριο έρχεται νέο πακέτο μέτρων. Το οποίο, όπως είπε με την ευφράδεια που τον διακρίνει, ότι δεν είναι έκτακτα, τα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα και μετά από νέα κυβερνητική σύσκεψη, τα έχουμε ήδη γράψει. Απολύσεις, περικοπές, κλείσιμο δημόσιων φορέων, μείωση δημόσιων δαπανών από παντού. Από τη νέα θλιβερή εμφάνιση του κ. Βενιζέλου πρέπει να κρατήσουμε ορισμένα σημεία που δείχνουν το… ανάστημα του ανδρός αλλά που ουσιαστικά απογυμνώνουν τον κ. Αντιπρόεδρο στα μάτια της κυβέρνησης.

  1. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, για όλα φταίει η ρευστή οικονομική κατάσταση παγκοσμίως και οι επιθέσεις των κερδοσκόπων.
  2. Φταίνε επίσης πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, αναλυτές, οικονομολόγοι που μιλούν για την οικονομία και κάνουν κακό στην Ελλάδα.
  3. Του φταίει επίσης ο Σαμαράς. Επιτέθηκε με οξύτητα στο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας διότι, όπως είπε, αν και ενημερώθηκε από τον ίδιο για την κατάσταση, στη Θεσσαλονίκη μίλησε με ανευθυνότητα. Δηλαδή ένας υποψήφιος πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να παρουσιάζει το σχέδιό του για τη χώρα. Δεν μπορεί να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τα λάθη της. Πρέπει απλά να μείνει στις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Βενιζέλου λες κι αυτός διεκδικεί τη μόνιμη αλήθεια σ’ αυτό τον τόπο. Μα καλά, ο Σαμαράς φταίει για τον προϋπολογισμό που δεν βγαίνει, για τις μαύρες τρύπες, για το έλλειμμα, για την αναξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό;
  4. Ο κ. Αντιπρόεδρος, όπως συνηθίζει, δεν έκανε ούτε τον κόπο να πει μια κουβέντα για τα λάθη τα δικά του και της κυβέρνησής του. Σα να μην υπάρχουν δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έφεραν τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο.
  5. Επέσεισε και πάλι το φόβο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ έτσι ώστε να στρώσει το δρόμο για ακόμη πιο σκληρά μέτρα.
  6. Είπε το εξής καινοφανές θέλοντας να βγάλει από πάνω από την κυβέρνηση το βάρος της αποτυχίας. Αμφισβητείται η χώρα, η κοινωνία κι όχι η κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι ξένοι δεν πιστεύουν ότι μπορεί να ξαναβγεί στις αγορές, είπε. Μα μέχρι τώρα έλεγαν ότι η κυβέρνηση κέρδισε τη διεθνή αξιοπιστία. Τώρα που τρώει σφαλιάρες η κυβέρνησης, φταίει η κοινωνία; Απίστευτος ο άνθρωπος.
  7. Ανακοίνωσε τρεις αποφάσεις – πλαίσια. Πλήρη υλοποίηση των δημοσιονομικών στόχων 2011-2012, δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών. Κι αυτά θα τα πετύχει με άμεση εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. Να υποθέσουμε ότι είναι καλό αυτό που ψηφίστηκε τον Ιούνιο. Γιατί δεν τον εφάρμοσαν το νόμο και άφησαν να περάσουν τρεις και πλέον μήνες με αποτέλεσμα να βουλιάξει κι άλλο η χώρα;
  8. Για το χαράτσι είπε και πάλι ότι είναι δίκαιο και αναλογικό και το χαρακτήρισε «ασφάλιστρο κινδύνου» ώστε να σωθούν οι περιουσίες των Ελλήνων.
  9. Επιτέθηκε σε δημοσιογράφους τους οποίους χαρακτήρισε κήρυκες της ανομίας διότι, όπως είπε, τρομάζουν τον κόσμο και του ζητούν να μην πληρώσει το χαράτσι. Μάλιστα, προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι από το χαράτσι στα ακίνητα, ρίχνοντας ουσιαστικά τη μπάλα στους πολίτες.
  10. Κι όταν τον ρώτησαν μήπως το μέτρο θα αποτύχει επειδή δεν έχει ο κόσμος λεφτά να πληρώσει είπε και το αμίμητο: Μας πιστεύετε ότι ζούμε αλλού; Ακριβώς αυτό πιστεύουμε κύριε αντιπρόεδρε.
  11. Τέλος, δε θα πρέπει να μην παρατηρήσουμε ότι ακόμη μια παρουσία του χαρακτηρίστηκε από αμετροέπεια, από αλαζονεία κι από προσπάθεια ηγετικής παρουσίας.

Και κάτι τελευταίο συνολικά για όλο αυτό το θίασο που έστησε τις τελευταίες ώρες το σκηνικό θρίλερ για την Ελλάδα. Ο κ. Βενιζέλος είπε όχι πανικός, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις τράπεζες και την οικονομία. Τότε ο άφαντος πρωθυπουργός γιατί ανέβαλε το ταξίδι του στην Αμερική; Γιατί η κυβέρνηση δήλωσε ότι η εβδομάδα είναι κρίσιμη; Μήπως για να προκαλέσει πανικό στον κόσμο και να κάτσει σα χάνος τη Δευτέρα να δει τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων;

Πηγή


Σχόλιο ιστολογίου: Πάντως, είναι γεγονός πως ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πεί σε τι πραγματικά φταίνε οι Έλληνες πολίτες... στο ότι δεν έχουμε πάρει ακόμη με τις πέτρες αυτό το τσίρκο που θέλει να λέγεται κυβέρνηση και όχι... κλητήρες
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Και εμένα που άρεσε η φυσική ιστορία στο σχολείο. Αλλά σαν πολύ δεν ασχολούμαστε με τούτον τον βουβαλο-ιπποπόταμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχισε να παριστανεις το παγωνι κουτοπονηρε σοφιστη,οταν ο ΓΑΠ δραπετευει,εσενα θα σε διαπομπευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μωραινει Κυριος...
    Θα ηταν προτιμωτερο,για αυτους, να τους παρουμε με τις πετρες,γιατι τωρα ο κοσμος καταλαβε και ζηταει παραδειγματικη τιμωρια.Οπως τους αξιζει αλλωστε.
    Δεν επιτεθηκε στον Σαμαρα,διοτι τα εχουν μιλημενα τα καθικια.Ο Σαμαρας ειναι ενα και το αυτο με αυτους,δηλαδη προδοτης.
    Αλλιως πως να εξηγηθη η χαλαρη πολυ χαλαρη αντιπολιτευση;Μας εφεραν Γερμανους(ουνους βαρβαρους)να μας κυβερνησουν και ολα τα μαντρια σφυριζουν κλεφτικα!
    Σε τι διαφερουν απο τους δοσιλογους και κουκουλοφορους του '40;
    Μακρυα απο τους βαρβαρους Δυτικους.Αυτοι τα σχεδιασαν ολα και οι δηδεν δικοι μας τα εκτελουν.Δεν τους εχουμε καμμια αναγκη.Ειμαστε Εθνος πολιτισμενο απο τα παναρχαια χρονια.Αυτοι ειναι χθεσινοι και οτι εχουν,το εχουν επειδη εσφαζαν λαους.Τωρα ειναι η σειρα μας.Θα τους αφησουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]