Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρέμουν τις ευθύνες τους και στήνουν καταστάσεις


Βόμβα Σόιμπλε! Γκρεμίζει το παραμύθι περί ”επιστροφής” Παπανδρέου!

“Στριπ-τιζ” στην κυβέρνηση και απότομη αποδραματοποίηση της προσπάθειας της να δείξει ότι έχουμε “δραματικά γεγονότα” και εξ αυτού επιβαλλόταν η επιστροφή Παπανδρέου άρον-άρον από τις ΗΠΑ: “Δεν είναι τόσο επείγουσα η κατάσταση στην Ελλάδα”, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που του ζητήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις και την ξαφνική επιστροφή Παπανδρέου!

Όπως μεταδίδει το Bloomberg o Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι

“Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άμεσης αναχρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, δίνοντας έτσι στον πολιτικό κόσμο χρόνο για να βρουν λύσεις για την υπερχρεωμένη χώρα”.

“Έχουμε απελευθερώσει την Ελλάδα από την ανάγκη αναχρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές για το επόμενο έτος,”
δήλωσε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους στο Βρότσλαβ της Πολωνίας μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών.

Έτσι, η κατάσταση δεν είναι τόσο επείγουσα” κατέληξε ο Σόϊμπλε.

Και ο Γιώργος γιατί ήρθε “κατεπειγόντως”;

Ο Βενιζέλος γιατί “ενημέρωσε επειγόντως τον Αντώνη Σαμαρά”;

Πόσο, άραγε, μια τραγική κατάσταση που κατά γενική ομολογία υπάρχει, αλλά όχι έκτακτη, μπορεί να γίνει γελοία, από αστείους χειρισμούς…

Και αμέσως μετά τις δηλώσεις του Γερμανoύ ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε που διερωτάτο για την ξαφνική επιστροφή Παπανδρέου στην Ελλάδα και δήλωσε ότι η κατάσταση δεν είναι κρίσιμη, η κυβέρνηση αμέσως … τα “γύρισε” και ομολόγησε ότι “δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο” επιβεβαιώνοντας πλήρως την εκτίμηση ότι παίζουν θέατρο, είτε για να προκαλέσουν εκλογές είτε για να φέρουν έκτακτα νέα μέτρα.

Ο ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος πριν λίγο ομολόγησε ότι δεν υπήρχε κανένα έκτακτο γεγονός που να ανάγκασε σε εσπευσμένη επιστροφή τον Γ.Παπανδρέου από το Λονδίνο και συνεπώς την ματαίωση του ταξιδιού στις ΗΠΑ!

“Η κατάσταση είναι σοβαρή, υπό την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις. Και για αυτό και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική. Η παραμονή του στην Αθήνα, όπως και όλης της Κυβέρνησης, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός κίνδυνος ή έκτακτο οικονομικό γεγονός αλλά στο ότι είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση, που δεν την αφήνει να δει καθαρά τον ορίζοντα της. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και θα σπάσει”
δήλωσε.

Θα μας τρελάνουν: Δηλαδή ματαίωσε το ταξίδι ο Παπανδρέου, έκανε “δραματική” συνεδρίαση ο Βενιζέλος, “ενημέρωσε εκτάκτως τον Α.Σαμαρά” γιανα αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση”.

Και δεν μπορούσαν να περιμένουν τρεις ημέρες όλα αυτά τα φοβερα και τρομερά που θα κάνει η κυβέρνηση; Δεν ντρέπονται να λένε τόσα ψέματα στους πολίτες και να φτιάχνουν ιστορίες με “δράκους” και “φίδια”;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τις τελευταίες δεκαετίες παρόμοιες καταστάσεις επαναλαμβάνονται κέθε φορά που μια κυβέρνηση συνειδητοποιεί ότι τελειώνει η θητεία της. Παίρνονται έκτακτα μέτρα, δίνεται χρόνος (δίμηνο συνήθως) να φουσκώσουν τις τσέπες τους με το κρατικό χρήμα οι αποχωρούντες και χορτάτοι προχωρούν σε εκλογές αφήνοντας στους επόμενους "άδεια ταμεία", "καμμένη γη", "χάος" κλπ. Οι επόμενοι, με τη "νωπή λαϊκή εντολή" έχουν όλο το χρόνο να ξαναστίψουν το λαό για να εξασφαλίσουν το δικό τους "επίδομα αποχώρησης"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]