Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ισλαμιστικό κίνημα του Γκιουλέν χρηματοδοτείται από τον Μπιλ Γκέιτς


Το κίνημα του Φετουλλάχ Γκιουλέν, επιδίωξη του οποίου είναι η αποκατάσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, έχει βρει έναν φίλο και ευεργέτη στο πρόσωπο του γνωστού Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας Microsoft. Ως γνωστόν, ο Γκέιτς είναι σήμερα το τρίτο πλουσιότερο άτομο στον πλανήτη.

Το 2007, μέσω της νομοθεσίας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Texas, το Ίδρυμα Γκέιτς προσέφερε 10.550.000 δολάρια στο Ίδρυμα Κόσμος, μια εταιρεία του Γκιουλέν που διευθύνει 25 σχολεία στο Τέξας που επιδοτούνται από το αμερικανικό δημόσιο.

Το έντυπο 990 της φορολογικής δήλωσης του Ιδρύματος Κόσμος δείχνει ότι το εν λόγω ίδρυμα έλαβε 41.570.721 δολάρια από φορολογούμενους.

Σήμερα υπάρχουν 85 ισλαμικά σχολεία του Γκιουλέν στις Ηνωμένες Πολιτείες, και όλες λειτουργούν με κρατικές επιδοτήσεις. Στα σχολεία Γκιουλέν, οι μαθητές κατηχούνται στον τουρκικό πολιτισμό, τη γλώσσα και τη θρησκεία, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες στην υλοποίηση του οράματος του Φετουλάχ Γκιουλέν για ένα παγκόσμιο χαλιφάτο. Τα σχολεία χρηματοδοτούν τουρκικές λέσχες, σωματεία για την προώθηση της τουρκικής γλώσσας, τουρκικά χορευτικά συγκροτήματα και ετήσια ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Στήβεν Σβάρτς του Κέντρου Iσλαμικού Πλουραλισμού, τα 85 σχολεία του Γκιουλέν αναπτύσσουν και προωθούν το ισλαμικό δόγμα, παρουσιάζουν την οθωμανική αυτοκρατορία, η οποία διήρκεσε από το 1299 έως 1923, ως μια χρυσή εποχή και συνεισφέρουν σε μια επανασυγγραφή της ιστορίας, αρνούμενα τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πολλοί από όσους διδάσκουν σε αυτά τα σχολεία είναι Τούρκοι μετανάστες αμφίβολων διαπιστευτηρίων. Μερικοί έχουν μη μεταναστευτικές βίζες τύπου H-1B, οι οποίες κανονικά χορηγούνται μόνο σε άτομα που διαθέτουν "πολύ εξειδικευμένες γνώσεις σε κάποιο πεδίο ανθρώπινης δραστηριότητας". Το θηλυκά μέλη του διδακτικού προσωπικού εμφανίζονται στις τάξεις τους φορώντας μαντήλες και παραδοσιακή ισλαμική ενδυμασία.

Οι επικριτές του Γκιουλέν δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τα σχολεία είναι στελεχωμένα με εισαγόμενους εκπαιδευτικούς λειτουργούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν χιλιάδες εκπαιδευμένοι και έμπειροι Αμερικανοί εκπαιδευτικοί εκλιπαρούν για μια θέση εργασίας σε κάποιο σχολείο. Είναι, όμως, τα σχολεία πραγματικά τόσο ανατρεπτικά όσο πιστεύεται;

Η Ρέιτσελ Σαρόν-Κρέσπιν γράφει τα εξής: "Στόχος των οπαδών του Γκιουλέν είναι οι έφηβοι μεταξύ 14 και 18 χρόνων, τους οποίους διδάσκουν και κατηχούν στην ışıkevi, τους εκπαιδεύουν στα σχολεία του Γκιουλέν, και τους προετοιμάζουν για μια μελλοντική σταδιοδρομία στους κλάδους της νομικής, της πολιτικής και της παιδείας, προκειμένου να δημιουργήσουν την άρχουσα τάξη του μελλοντικού ισλαμικού τουρκικού κράτους".

Ακόμη πιο αποκαλυπτικό είναι ένα σχόλιο του Νουρετίν Βερέν, γνωστού ως το δεξί χέρι του Γκιουλέν τα τελευταία 35 χρόνια, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Τα σχολεία αυτά μοιάζουν με βιτρίνες καταστημάτων. Η στρατολόγηση και ο εξισλαμισμός πραγματοποιούνται μέσω μαθημάτων σε νυχτερινά σχολεία. Η χρήση της πρακτικής του σιιτικού ισλάμ "taqiyya" ή "απόκρυψης", που εξυπηρετεί στην απόκρυψη του πραγματικού χαρακτήρα των σχολείων έχει υποστηρικτεί από τον ίδιο τον Γκιουλέν. Σε ένα κήρυγμα του 1999, η Τούρκος "πασάς" έδωσε τις ακόλουθες συμβουλές στους οπαδούς του:

"Πρέπει να κινηθείτε μέσα στις αρτηρίες του συστήματος χωρίς κανείς να αντιληφθεί την ύπαρξή σας, μέχρι να φτάσετε σε όλα τα κέντρα εξουσίας ... Έως ότου οι συνθήκες να είναι ώριμες, αυτοί [οι οπαδοί] πρέπει να συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο. Αν κάνουν κάτι πρόωρο, ο κόσμος θα μας συντρίψει τα κεφάλια και οι μητέρες θα υποφέρουν παντού, όπως έγινε στα τραγικά γεγονότα της Αλγερίας, όπως το 1982 στη Συρία ... όπως και στις ετήσιες καταστροφές και τραγωδίες στην Αίγυπτο. Δεν έχει ακόμη έλθει η κατάλληλη ώρα. Θα πρέπει να περιμένετε τον κατάλληλο καιρό, όταν θα έχετε ολοκληρωθεί και οι συνθήκες θα είναι ώριμες, μέχρι να μπορέσουμε να επωμιστούμε ολόκληρο τον κόσμο και να τον κινήσουμε ... Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τη στιγμή που θα έχετε καταλάβει όλη την κρατική εξουσία, μέχρι να έχετε πάρει με το μέρος σας όλη τη δύναμη των συνταγματικών θεσμών στην Τουρκία ... Μέχρι εκείνη την ώρα, οποιοδήποτε βήμα θα είναι πρόωρο, όπως το σπάσιμο ενός αυγού πριν περάσουν και οι 40 ημέρες που θα πρέπει να κρατάει η επώαση πριν εκκολαφθεί. Κάτι τέτοιο θα σκότωνε το νεογνό που κρύβεται μέσα. Έργο μας είναι να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο. Τώρα έχω εμπιστευθεί πλήρως τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου σε όλους εσάς. Σας τα εκμυστηρεύτηκα κάνοντας έκκληση στην εμπιστοσύνη και εχεμύθειά σας. Ξέρω ότι όταν φύγετε από εδώ, ακριβώς όπως θα πετάξετε τα άδεια κουτιά από χυμό που έχετε στα χέρια σας, πρέπει να αποβάλετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που είχα εκφράσει εδώ".

Ο Φετουλλάχ Γκιουλέν έχει χαρακτηριστεί ως ο "πλέον επικίνδυνος ισλαμιστής" στον κόσμο. Έχει κάνει μια τεράστια περιουσία, 25 δισ. δολαρίων, εν μέρει χάρη στην CIA. Το ποσό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει το κοσμικό κράτος της Τουρκίας σε ισλαμική δημοκρατία υπό το κόμμα AKP, ένα κόμμα που τελεί υπό τον έλεγχο του Γκιουλέν.

Ο Αμπντουλλάχ Γκιούλ, πρώτος ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, είναι μαθητής του Γκιουλέν, όπως είναι και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο Γιουσούφ Ζιγιά Οζκάν, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας. Υπό το ΑΚΡ, η Τουρκία έχει μετατραπεί από κοσμικό κράτος σε μια ισλαμική χώρα με 85.000 ενεργά τεμένη (αντιστοιχεί ένα τέμενος σε κάθε 350 πολίτες), με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν αριθμό στον κόσμο, 90.000 ιμάμηδες, (είναι περισσότεροι οι ιμάμηδες από τους εκπαιδευτικούς τους γιατρούς) και χιλιάδες δημόσια ισλαμικά σχολεία.

Παρά τη ρητορική της προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία έχει μεταφέρει τη συμμαχία της από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία και το Ιράν. Έχει καλλιεργήσει δεσμούς με την Χαμάς, την Χεζμπολλάχ και τη Συρία και είναι υπεύθυνη για την καλλιέργεια μια διάχυτης αντιχριστιανικής, αντιεβραϊκής και αντιαμερικανικής προπαγάνδας σε όλο τον πληθυσμό της.

Ο Γκιουλέν έχει δημιουργήσει, επίσης, χιλιάδες σχολεία σε όλη την Κεντρική Ασία και την Ευρώπη. Λόγω του ανατρεπτικού χαρακτήρα τους, τα σχολεία αυτά έχουν κηρυχθεί παράνομα στη Ρωσία και το Ουζμπεκιστάν. Ακόμη και η Ολλανδία, μια χώρα που αγκαλιάζει τον πλουραλισμό και την ανοχή, επέλεξε να κόψει τη χρηματοδότηση των σχολείων του Γκιουλέν, λόγω της πιθανής μελλοντικής απειλής που θέτουν για την κοινωνική ευρυθμία στη χώρα αυτή.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Και ένας άλλος διαβόητος Μογγόλος, ο Τσένγκις Χαν, είπε:

    "Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να διαλύεις τον εχθρό σου, να τον οδηγείς μπροστά σου, να βλέπεις τις πόλεις του θα γίνονται στάχτη, για να δεις τελικά αυτούς που τον αγαπούν να είναι πνιγμένοι σε δάκρυα και να μαζέψεις στην αγκαλιά σου τις συζύγους και τις κόρες του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιστοίχως η κ. Διαμαντοπούλου κλείνει τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου τάλεγε η θείτσα μου στην Αμερική... Αγόρι μου εδώ μας κυβερνούν οι μουσουλμάνοι. Μουσουλμάνο πρόεδρο έχουμε και προωθεί το Ισλάμ όπως και ο άλλος ο προηγούμενος ο τρελοβρωμιάρης ο Μπους! Τώρα με αυτά που διαβάζω εδώ εξηγούνται όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν καθόλου πληροφορίες για τέτοια σχολεία στα Βαλκάνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]