Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bitabank και Gamabank στην Παπαροχώρα


Καμία φορά έχω δημιουργική φαντασία. Μου έρχονται ωραίες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας στο μυαλό.

Κάποτε, σε μια τριτοκοσμική χώρα, την Παπαροχώρα, όπου ζούσε ένας κοιμισμένος και αποχαυνωμένος λαός και κυβερνούσε μια συμμορία από πουλημένους και διεφθαρμένους πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, συνέβαιναν περίεργα πράγματα.

Ξαφνικά η ευημερούσα οικονομία της χώρας, εντελώς τυχαία, εμφάνισε τρομακτική ύφεση. Επιχειρήσεις άρχισαν να κλείνουν, καταθέσεις να βγάζουν φτερά και να πετάνε προς το εξωτερικό και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να χάνουν τις δουλειές τους και να αντιμετωπίζουν το φάντασμα της ανεργίας και σε δεύτερη φάση της πείνας.

Παράλληλα, για έναν ανεξήγητο λόγο, το χρηματιστήριο άρχισε να κατρακυλάει σε καθημερινή βάση, ώσπου οι τιμές των μετοχών έπεσαν σε πραγματικά γελοία επίπεδα.

Ακούστηκαν αναλύσεις επί αναλύσεων, καθώς και διάφορες δικαιολογίες από τους κυβερνώντες, οι γνωστές κραυγές από την αντιπολίτευση κλπ κλπ. Όλα για εσωτερική λαϊκή κατανάλωση, στο δελτίο ειδήσεων των οκτώ.

Αυτό που δεν αντιλήφθηκε κανένας, ήταν ότι οι κατέχοντες πολλές μετοχές, που παλιά τις αποκαλούσαν blue chips, είδαν ξαφνικά την χρηματιστηριακή αξία της περιουσίας τους να συρρικνώνεται. Άρα κάτι έπρεπε να γίνει.

Κάποια στιγμή, ο Τάκης ο Σουγιάς και ο Μπάμπης ο Λοστός, οι δύο μεγαλομέταχοι της Bitabank και της Gamabank, ξύπνησαν με μια φαεινή ιδέα. Ήρθαν σε συνεννόηση και πήγαν Παρασκευή πρωί στο χρηματιστήριο και αγόρασαν μεγάλο αριθμό μετοχών των τραπεζών τους, σε εξευτελιστικές τιμές.

Στη συνέχεια και αφού έκλεισε το χρηματιστήριο, μέσα στο Σαββατοκύριακο, πήγαν και ανακοίνωσαν ότι οι Bitabank και Gamabank συγχωνεύονται, ότι θα προκύψουν οφέλη, μπλα μπλα μπλα κλπ κλπ και άλλες ανούσιες παπαριές.

Φυσικά οι διεφθαρμένοι και πουλημένοι παπαγάλοι των ΜΜΕ αυτής της τριτοκοσμικής χώρας, της Παπαροχώρας, όλο το Σαββατοκύριακο έπαψαν να ασχολούνται με ο,τιδήποτε άλλο και έκαναν τρελή προπαγάνδα υπέρ της συγχώνευσης.

Επίσης, απολύτως φυσικά, τη Δευτέρα, όταν άνοιξε το χρηματιστήριο, ο Τάκης ο Σουγιάς και ο Μπάμπης ο Λοστός, οι δύο μεγαλομέταχοι της Bitabank και της Gamabank, ξεφόρτωσαν τα σαπάκια που είχαν αγοράσει κοψοχρονιά την Παρασκευή, σε τιμές 30% πάνω. Οι γνωστές κοροϊδάρες πήγαν ωσάν μαλάκες (μου διαφεύγει η αρχαία μετάφραση της λέξης μαλάκας, για να κάνω πιο επιστημονικό το άρθρο) και αγόρασαν σαν τρελοί, θεωρώντας ότι από τη συγχώνευση δυο φαλιρισμένων τραπεζών, μπορεί να προκύψει κερδοφόρο σχήμα. Ίσως οι οικονομικές επιστήμες έχουν εξελιχθεί και εμείς οι απλοί πολίτες να έχουμε άγνοια.

Εννοείται, ότι από την επόμενη μέρα (Τρίτη), το χρηματιστήριο της Παπαροχώρας, ακολούθησε ξανά τη φυσική του κατεύθυνση, αυτήν προς τον πάτο, αφού πέρα από τις τρομπέτες και τα χειροκροτήματα, οι πολίτες της Παπαροχώρας συνεχίζουν να είναι φτωχοί και άνεργοι και θα συνεχίσουν να μην αποπληρώνουν τα δάνεια που έλαβαν κατά το παρελθόν, δεδομένου ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει γι' αυτούς.

* Η παραπάνω ιστορία είναι φανταστική και καμία σχέση δεν έχει με πρόσωπα και καταστάσεις της χώρας μας. Άλλωστε, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα σαν την Ελλάδα, είναι αδύνατο να συμβούν ποτέ τέτοια πράγματα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]