Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κοράκια των CDS επεκτείνονται και σε άλλες χώρες


Άγριο παιχνίδι από τα «κοράκια» των CDS. Αφού θεωρούν σίγουρη την ελληνική πτώχευση, τζογάρουν μετά μανίας σε άλλες χώρες της Ευρώπης, έχοντας διπλό όφελος.

Μύρισαν νέο αίμα από την μία, ενώ από την άλλη πιέζουν τις καταστάσεις σε οριακά σημεία, αφού η κατάρρευση μιας χώρας δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε πτώχευση και δεύτερης.

Έτσι, το στενό μαρκάρισμα μεταφέρεται σε Ισπανία και Βέλγιο.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι τζογαδόροι της καταστροφής αγόρασαν και πούλησαν 7.866 συμβόλαια εξασφαλιζόμενοι έναντι του κινδύνου πτώχευσης της Ισπανίας, σύμφωνα με την Depository Trust & Clearing Corporation, με έδρα την Νέα Υόρκη.

Ο τζίρος των αγοραπωλησιών CDS έφθασε στα 18,7 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τζίρο αυξημένο κατά 11% συγκριτικά με αυτόν του αμέσως προηγουμένου εξαμήνου και κατά 35% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Τα συμβόλαια ασφαλίστρων κινδύνου που αφορούν το Βέλγιο αυξήθηκαν κατά 26% εφέτος σε εξαμηνιαία βάση και έφθασαν στα 7,1 δισ. δολάρια, ενώ αυτά που αφορούν την Ελλάδα υποχώρησαν κατά 25% στα 4,8 δισ. δολάρια και αυτά που αφορούν την Πορτογαλία υποχώρησαν κατά 23% στα 6,1 δισ. δολάρια.

Βάζοντας στο στόχαστρο την Ισπανία και το Βέλγιο οι κερδοσκόποι συνυπολογίζουν αφ’ ενός την τεράστια ανεργία στη χώρα της Ιβηρικής, που φθάνει στο 21% του εργατικού δυναμικού, και επίσης το κενό εξουσίας στο Βέλγιο, που κυβερνάται από υπηρεσιακή κυβέρνηση εδώ και περισσότερο από ένα 12μηνο. Οι παράγοντες αυτοί, εκτιμούν οι κερδοσκόποι, εμποδίζουν τις δύο αυτές χώρες να αντιμετωπίσουν τα μείζονα δημοσιονομικά προβλήματα που τις ταλανίζουν.

Η Ισπανία έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στην ευρωζώνη, ενώ το πρώτο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ της αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο – η επιβράδυνση αποδίδεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση Θαπατέρο για να περιορίσει το έλλειμμά της.

Το Βέλγιο είναι η τρίτη πλέον υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης έπειτα από την Ελλάδα και την Ιταλία. Το δημόσιο χρέος της υπολογίζεται ότι στα τέλη του 2010 ήταν ήδη στο 96,8% του ΑΕΠ – εσχάτως οι ειδικοί έχουν παραδεχθεί ότι όταν το ποσοστό υπερβαίνει το 70% του ΑΕΠ το χρέος είναι σε κάθε περίπτωση και από οποιαδήποτε κυβέρνηση μη εξυπηρετήσιμο.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΙ ΕΞΩ, ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,
    ΚΑΙ ΟΙ "ΜΕΣΑ" ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α., ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΖΙΡΟ, ΠΕΦΤΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, .....

    ΟΠΟΤΕ ΟΙ "ΕΞΩ" ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ.

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ?!?!?!
    ΜΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ !!!
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΔΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ.

    ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ" (B.I.S.) ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ.

    ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΔΕ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΗ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ......

    ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, MEDIA Κ.Λ.Π.
    (ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ)

    ΕΔΩ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ,
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ,
    ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ,
    ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΟΤΙ ΟΡΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ,
    ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΟΙ ΦΗΜΕΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ,
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ ....
    ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΜΕΝΟΣ ...

    ΩΣΠΟΥ ... ΣΕ ΚΟΛΛΑΝΕ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙΣ.

    ΑΝ ΔΕ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ Ο "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ" ΣΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ....
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΝ "ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ" .....
    ΑΝ ΣΕ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΦΑΣ,

    ΘΑ ΣΕ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,

    ΓΙΑΤΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΠΩΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.

    Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ" ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, "ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΘΟΥΝ ΠΙΟ ΜΕΣΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]