Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιδόματα εξαγοράς ψήφων δίνονται. Επιδόματα ηλιθιότητας πότε θα δοθούν;


Το ότι το Ελληνικό Δημόσιο νοσεί, δεν είναι είδηση αλλά ούτε αποτελεί έκπληξη για οποιονδήποτε σώφρονα πολίτη κατοικεί στην μπανανία που κάποτε λεγόταν Ελλάδα.

Το ότι η ανίατη ασθένεια έχει εγχυθεί επί σειρά δεκαετιών, με αποκλειστική ευθύνη των πολιτικών (πρώην και νυν) που διαχειρίστηκαν την εξουσία στην χώρα που έγινε χώρος ευκαιριών, είναι ένα πασίγνωστο και αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Το ότι αυτή η μέθοδος επιλέχθηκε προκειμένου να εξασφαλίσουν την εξουσία οι κενοί πολιτικού (αλλά και ηθικού) περιεχομένου "άρχοντες" που παριστάνουν τους σοφούς, είναι κάτι κοινά αποδεκτό. Προσλάμβαναν και φόρτωναν το χρέος της διατήρησής τους στην εξουσία ΚΑΙ στους πολίτες που ΔΕΝ προσλαμβάνονταν.

Όμως, προκειμένου να διατηρήσουν την "ευγνωμοσύνη" των βολεμένων, προκειμένου να συσπειρώσουν έναν κομματικό στρατό γύρω από την προσωπική τους ανυπαρξία, προκειμένου να διατηρήσουν τα οφίσια της εξουσίας (και όσα αυτή πλουσιοπάροχα προσέφερε στους πολιτικούς φελλούς), επινόησαν και μία σειρά από επιδόματα "επιβράβευσης" των αυτονόητων. Επιδόματα που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα της πολιτικής διαφθοράς, επιδόματα που δεν πρέπει να τα παρασύρει η λήθη, επειδή είναι άκρως δεικτικά της ανηθικότητας αυτών που σήμερα έχουν αναλάβει την "κάθαρση" και την επαναφορά στη "νομιμότητα"!!!

Διαβάστε τα και αποτυπώστε τα στη μνήμη σας. Ενώ κάποιοι ίδρωναν ή και μάτωναν για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την οικογένειά τους, κάποιοι τα έξυναν και επιβραβεύονταν για την κομματική τους προσφορά!!!
  1. Επίδομα Προπέλας (Λιμενικό)
  2. Επίδομα Αγαμίας (ΕΛΠΕ)
  3. Επίδομα Εγκαιρης Προσέλευσης στην Εργασία (ΕΘΕΛ)
  4. Επίδομα Κεραίας (ΗΣΑΠ)
  5. Μεταφοράς Φακέλου (Δημόσιο)
  6. Επίδομα Παραλαβής - Παράδοσης Λεωφορείου (ΕΘΕΛ)
  7. Επίδομα Αποτελεσματικότερης Διεκπεραίωσης Υποθέσεων (Υπ. Δικαιοσύνης)
  8. Επίδομα Φάξ (ΔΕΗ)
  9. Επίδομα Χρήσης του Κυλικείου (ΕΛΠΕ)
  10. Επίδομα Προθέρμανσης Αυτοκινήτου (ΟΤΕ)
  11. Επίδομα Πλυσίματος Χεριών (ΟΣΕ)

Καταλάβατε, λοιπόν; Αν όχι, είστε, είμαστε όλοι μας, άξιοι της μοίρας μας... Αλλά, και πως να μην είμαστε, όταν μαθαίνουμε πως ο αδελφός του πρωθυπουργού συνεργάζεται με εταιρεία που τζογάρει στην πτώχευση της Ελλάδας και εμείς μένουμε απαθείς; Η απάθεια είναι δείγμα υπόδουλων και όχι ελεύθερων ανθρώπων... Κι έπειτα από αυτά (τα ολίγα) εγώ μένω να απορώ: Γιατί δεν μας δίνουν και ένα επίδομα... βλακείας; Νομίζω ότι το δικαιούμαστε σχεδόν όλοι μας...

Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Εδώ χωρούν λαϊκές παροιμίες που η καλή μου ανατροφή δεν μου επιτρέπει να αναπαράξω.

    Αλλά, ενδεικτικά, με το τέτοιο και το τούτο επίδομα έφτασε ο άντρας μιας γνωστής μου, 58χρονος υπάλληλος του ΗΣΑΠ που δεν τελείωσε ούτε το εξατάξιο γυμνάσιο της εποχής του, να έχει μισθό 4000 ευρώ. Καλά ακούσατε... Κι εσείς σκίζεστε στο διάβασμα και ξεπαραδιάζεστε για ένα μεταπτυχιακό που θα σας οδηγήσει στην ανεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υ.Γ. Το τι κόμμα ψηφίζει ο εν λόγω υπάλληλος δεν χρειάζεται να το πούμε. Χρειάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ.... ΝΑΣ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΩΝ Κ.Τ.Λ.
    ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ?
    ΔΛΔ ΕΑΝ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΟΧΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντίνε, το παίρνουμε το επίδομα ηλιθιότητας. Ειναι αρνητικό επίδομα αυτό, ισούται με τις μειώσεις των μισθών και τις αυξήσεις των φόρων. Αλλά για να ισοσκελιστεί η βλακεία μας με το επίδομα θα πρέπει να μειωθούν ακόμα 50% οι μισθοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΙΠΕ
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 1:24 ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ,ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ,
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα έσοδα των βουλευτών διαμορφώνονται ως εξής:

    - Βουλευτική αποζημίωση 4900 (καθαρά) 5.200 ευρώ (μικτά)

    - Έσοδα από επιτροπές (μ.ο.) 1.200 ευρώ

    - Επίδομα γραφείου 936 -1.000 ευρώ

    - Επίδομα κίνησης 364 – 607 ευρώ

    - Επίδομα κινητής τηλεφωνίας 200 ευρώ

    - Επίδομα σταθερού τηλεφώνου – ταχυδρομείου 834 ευρώ (10.000 ετησίως)

    - Χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά

    Τα παραπάνω ποσά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μηνιαίες αποδοχές των Ελλήνων βουλευτών κυμαίνονται από 8.400 έως 8.700 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]