Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σόρος αποχωρεί από τις αγορές! Τί συμβαίνει;

Τίτλοι τέλους φαίνεται πως μπαίνουν στην πολυετή καριέρα του Τζορτζ Σόρος στον κλάδο των hedge funds καθώς, σύμφωνα με το Bloomberg, ο μεγαλοεπενδυτής επιστρέφει τα χρήματά του στους επενδυτές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο δύο άτομα με γνώση του θέματος, ο 81χρονος Σόρος θα επιστρέψει όλα τα χρήματα, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 1 δισ. δολάρια, μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με επιστολή προς τους επενδυτές, η εταιρεία του θα επικεντρωθεί στη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού αποκλειστικά για τον Σόρος και την οικογένειά του.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι γιοι του Σόρος, Τζόναθαν και Ρόμπερτ, προστίθεται ότι ο επικεφαλής επενδύσεων Κιθ Αντερσον αποχωρεί από την εταιρεία.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους επέλεξαν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην Soros Fund Management LLC τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Από την ιστοσελίδα theblaze.com:

    "Οι γιοι του Σόρος δήλωσαν ότι πήραν την απόφαση επειδή νέοι δημοσιονομικοί κανονισμοί θα έχουν καταστήσει αναγκαία, το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2012, την δήλωση της επιχείρησής του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εάν εξακολουθήσει να διαχειρίζεται τα χρήματα για "εξωτερικούς". [...]

    Το νέο αυτό μέτρο προβλέπει στην περίπτωση hedge funds αξίας μεγαλύτερης των 150 εκατομμυρίων δολαρίων την δήλωση σαφών πληροφοριών και στοιχείων που αφορούν τους επενδυτές και τους υπαλλήλους τους, τα κεφάλαια που διαχειρίζονται, πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων και τις δραστηριότητές τους εκτός του ταμείου παροχής συμβουλών. Τα δηλωμένα κεφάλαια επίσης να υπόκεινται σε περιοδικούς ελέγχους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Παράλληλα, όμως, δεν αποκλείεται και η πιθανότητα να έχει αποφασίσει ο Σόρος να αφιερώσει στην παρούσα φάση περισσότερο χρόνο σε πολιτικές δραστηριότητες τις οποίες ο ίδιος χρηματοδοτεί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]