Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλείνει το Ελληνικό σχολείο στην Κορυτσά, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την Αθήνα


Τη στιγμή που το ελληνικό κράτος αυξάνει τα κονδύλιά του για την ενίσχυση της μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη, έχει εγκαταλείψει τα σχολεία της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο!

Την απίστευτη (και όμως αληθινή, δυστυχώς) αποκάλυψη κάνει η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) που καταγγέλλει πως το ελληνικό σχολείο «Όμηρος» στην Κορυτσά είναι πολύ πιθανό να σταματήσει να λειτουργεί, επειδή από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί τα λειτουργικά του έξοδα, οι αμοιβές των δασκάλων, του υπόλοιπου προσωπικού κ.λπ.

Στην πόλη κυκλοφορούν φήμες ακόμα και για κλείσιμο του σχολείου, καθώς αν δεν λυθεί το πρόβλημα αυτό, πιθανόν οι αλβανικές αρχές να μην επιτρέψουν τη συνέχιση της λειτουργίας του και την επόμενη χρονιά. Το μουσουλμανικό σχολείο που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια με τουρκικά και αραβικά κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες, καλεί όσους επιθυμούν να προσέλθουν και να εγγραφούν ελεύθερα. Το σχολείο «Όμηρος» της Κορυτσάς, όπως και το αντίστοιχο της Χειμάρρας, είναι σχολεία πρότυπα με εξαιρετική ποιότητα εκπαίδευσης και υποδομών. Υπάγονται στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας και στο ΥΠΕΞ και διευθύνονται από τη ΜΚΟ «Όμηρος». Οι μισθοί των ελλήνων εκπαιδευτικών καταβάλλονται από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, όπως όλων των στην αλλοδαπή διδασκόντων, οι δε μισθοί του εντόπιου προσωπικού καθώς και τα λειτουργικά έξοδα καταβάλλονται από την ελληνική πρεσβεία.
Η καταγγελία κλείνει με την αγωνιώδη έκκληση: «Μην επιτρέψετε να κλείσει το σχολείο ΟΜΗΡΟΣ για λίγες χιλιάδες ευρώ»!

Θα ακούσει άραγε κάποιος αρμόδιος αυτήν την κραυγή από τη Β. Ήπειρο; Περιμένουμε...

Έκοψαν τη σύνταξη του ΟΓΑ από ελληνίδα δασκάλα της Κορυτσάς!

Στο μεταξύ, όπως καταγγέλλει η ίδια οργάνωση, η κυβέρνηση έδειξε την αγνωμοσύνη και την αναλγησία της σε μια ηλικιωμένη Βορειοηπειρώτισα που έχει δώσει και την τελευταία ικμάδα της ύπαρξής της για τη διαφύλαξη της ελληνικής γλώσσας και των ιδανικών της φυλής στην Κορυτσά και μάλιστα έχει βασανιστεί και έχει υποστεί τα πάνδεινα γι’ αυτό.

Πρόκειται για τη δασκάλα Ερμιόνη Αντρέα, της οποίας ο ΟΓΑ διέκοψε τη σύνταξη στο πλαίσιο των περικοπών που επιβάλλει το αξιοθρήνητο Μνημόνιο! Η είδηση προκάλεσε οργή και αποτροπιασμό στην Κορυτσά, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η Ερμιόνη Αντρέα από το 1991 μέχρι πρόπερσι ήταν η ιδρύτρια και η «ψυχή» των φροντιστηρίων ελληνικής γλώσσας και μάλιστα διώχθηκε πολλές φορές από το καθεστώς Μπερίσα. Το 1994 φυλακίστηκε και βασανίστηκε γιατί αρνήθηκε να σταματήσει να διδάσκει ελληνικά, ενώ πάντα πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις και διαβουλεύσεις των Ελλήνων της Κορυτσάς.

Αντί λοιπόν να πει «ευχαριστώ» το ελληνικό κράτος σ’ αυτήν την αδάμαστη Ελληνίδα, της έκοψε και τη σύνταξη! Άξιος ο μισθός τους.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τσεκούρι και φωτιά στα προδοτικά σκυλιά!!!( του Πασόκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλαιοτερα υπηρχαν Ελληνες που δωριζαν , οι μεγαλοι ευεργετες ,
    τωρα ποιοι ο Λατσης κοιταει να βγαλει απο την μυγα ξυγκι, ο Βαρδινογιαννης ασχολειται με την Αιγυπτο και το Αζερμπαιτζαν, χεσμενους μας εχουν,
    ο Σαλλας υπαλληλος της τραπεζας και κολητος της Αγιας κλεπτοοικογενειας, αντι να δινει δανεια στην Τρεμη , δεν βρισκει ωρα να ασχοληθει με τους ελληνες και ειδικα στην Αλβανια.
    Αφου στοχος ολων ειναι να μας ξεκανουν.
    Ας κανουμε ερανο μεταξυ μας, ολο και κατι περισευει, να βοηθησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eλεεινοί υπάνθρωποι. Και μόνο όσα ξοδεύει ο Πάγκαλος για συμπόσια σε ταβέρνες κάθε μήνα θα αρκούσαν για να συντηρηθεί αυτό το σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]