Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερώτηση με υπονοούμενα από Κοραντή σε Παπουτσή για το σύστημα παρακολούθησης της ΕΛ.ΑΣ.


Σαφέστατα υπονοούμενα αλλά και ερωτήματα κατέθεσε στην Βουλή και προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ιωάννης Κοραντής.

Η ερώτηση του βουλευτή (πρώην πρέσβη και διοικητή της ΕΥ.Π.) προς τον κ. Παπουτσή, είναι σχετική με σύστημα παρακολούθησης που έχει στην κατοχή της η Ελληνική Αστυνομία, αλλά σύμφωνα με όσα διαρρέονται το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως δεν χρησιμοποιείται για την πάταξη του εγκλήματος…!

Στην ερώτησή του ο κ. Κοραντής αναφέρει πως τόσο τα ελληνικά ΜΜΕ, όσο και διάφορες ιστοσελίδες, προβάλλουν ευρύτατα, τον τελευταίο καιρό – με βάση πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Νόμιμης Επισύνδεσης που διαθέτει η ΕΥΠ, (το οποίο μάλιστα κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν «βαλιτσάκι»), στην εξιχνίαση και στην συνέχεια παραπομπή στην Δικαιοσύνη μέσω των αρμοδίων Αρχών, κυκλωμάτων οργανωμένου εγκλήματος, (στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες κλπ.).

Εντύπωση εν τούτοις προκαλεί το γεγονός, ότι ουδεμία αναφορά γίνεται στην εν προκειμένω χρησιμοποίηση του αντίστοιχου συστήματος, που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, το οποίο είναι πλήρως επιχειρησιακό εδώ και 2,5 χρόνια και το οποίο θα έπρεπε κατ εξοχήν να χρησιμοποιείται για τις περιπτώσεις καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, για τις οποίες η ΕΥΠ έχει επικουρικό ρόλο έναντι της ΕΛ.ΑΣ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ανωτέρω πληροφορίες;

2. Είναι σε ενεργό δράση το προαναφερθέν σύστημα της ΕΛ.ΑΣ, που έχει στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο αρκετά εκατομμύρια;

3. Σε καταφατική περίπτωση, γιατί αποσιωπάται πλήρως η χρησιμοποίησή του στον κατ’ εξοχή τομέα αρμοδιότητος της ΕΛ.ΑΣ;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κατ εμέ 3 μπορεί να είναι οι πιθανοί λόγοι που σε όλες τις υποθέσεις, ακομη και του κοινού Ποινικού Δικαίου χρησιμοποιείται κατά κόρον το σύστημα της ΕΥΠ:
    1. Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μάθουν να χρησιμοποιούν το δικό τους σύστημα που είναι το ίδιο, απ´ ότι λέγεται, με της ΕΥΠ πράγμα όμως δύσκολο να το πιστέψει κανείς γιατί είναι εύκολο στη λειτουργία του σύμφωνα με την γνώμη των τεχνικών, άρα αυτό το σενάριο δεν πρέπει να παίζει...
    2. Χρησιμοποιείται μόνο το σύστημα της ΕΥΠ γιατί αυτό της ΕΛ.ΑΣ. όπως φημολογείται χρησιμοποιείται για αλλότριους σκοπούς (ο νοών νοείτο...), επειδή οι αστυνομικοί λόγω κουλτούρας δεν αντιδρούν όπως οι υπάλληλοι της ΕΥΠ όπως γράφτηκε σε σχετικά δημοσιεύματα...
    3. Χρησιμοποιείται κατά κόρον της ΕΥΠ επειδή κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του συστήματος αλλά και των βαλιτσακιών, που όπως γράφτηκε στον Τύπο, έχει προμηθευτεί η υπηρεσία, προσπαθούν με τις εύκολες αυτές δουλειές να εντυπωσιάσουν και να αυξήσουν το κασέ τους στον ιδιωτικό τομέα (ασφάλεια τραπεζών, επιχειρηματιών, εφοπλιστών κλπ) όταν αποχωρήσουν από την υπηρεσία, γράφοντας την Ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ, λόγω και των πολιτικών τους διασυνδέσεων στα παλαιότερα των υποδημάτων τους...
    Άλλες εξηγήσεις δεν μπορεί να υπάρχουν... Διαλέγετε και παίρνετε...
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]