Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας ζήτησαν υποθήκες 270 δισ. ευρώ!


Φυσικά, η είδηση αυτή έμεινε στην αφάνεια. Ούτε καν στρα ψιλά. Τόσα μας ζήτησαν ως εγγυήσεις οι ετέροι μας στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν φυσικά ξεχάσει τι σημαίνει αλληλεγγύη, αφού έχουν βρει τους "πρόθυμους" (βλ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του) που προσπαθώντας να αποφύγουν την ευθύνη διαχείρισης και εξόδου της χώρας από την κρίση, προτιμούν να τρέχουν στις εύκολες λύσεις, στα χέρια νέων τοκογλύφων, νέων οικονομικών τρομοκρατών, νέων εκβιαστών, προκειμένου να δανειστούν και να μεταθέσουν το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση (αφού οι ίδιοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως δεν πρόκειται να εκλεγούν ποτέ ξανά και ενδέχεται να μην μπορέσουν να κατοικήσουν ποτέ στην Ελλάδα μετά την αποχήρησή τους από την εξουσία).

Οι ευρωπαίοι εταίροι, λοιπόν, αποφάνθηκαν πως για να μας δανείσουν απαιτούν την υποθήκευση δημόσιας περιουσίας 270 δισ. ευρώ! Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν αυτή η υποθήκη μπαίνει για την λεγόμενη 5η δόση (δηλαδή για δάνειο 12 δισ. ευρώ) ή εάν αφορά την επαναδανειοδότηση της Ελλάδας για ποσό της τάξης των 150 δισ. ευρώ! Όμως, όπως και να το προσεγγίσουμε το θέμα, είτε είναι 12 δισ., είτε 50 δισ., είτε 150 δισ. η αντιστοίχιση των 270 δισ. ευρώ δεν ταιριάζει, δεν μπορεί να θεωρηθεί δίκαιη και φυσικά, εάν η κυβέρνηση της χώρας (βλ. Παπανδρέου και τα άλλα πρόθυμα παιδιά) εκπροσωπούσε τους Έλληνες πολίτες και τα Ελληνικά συμφέροντα, δεν θα δεχόταν αυτή την εν ψυχρώ κλοπή, συνοδευόμενη μάλιστα με απαίτηση τυφλής αποδοχής εκ μέρους της Ελλάδας!

Λοιπόν, ακούσατε σήμερα κάτι για την πρόταση που μας έκαναν οι Ευρωπαίοι εταίροι; Φυσικά δεν ακούσατε τίποτε, αφού λειτούργησαν στον μέγιστο βαθμό οι μηχανισμοί της κυβερνητικής προπαγάνδας που κίνησε γη και ουρανό προκειμένου να συγκαλυφθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη των "συζητήσεων".

Από αύριο θα έχουμε τα νεότερα. Από αύριο, αφού συναντηθούν οι προπαγανδιστές και οργανώσουν την επικοινωνιακή επίθεση αποπροσανατολισμού των Ελλήνων πολιτών. Αν χρειαστεί, το θέμα θα "ξεχαστεί" για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατορθωθεί, αφού έχει προκύψει άλλο "μείζον" ζήτημα, με την παράγκα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για να καταλάβετε τους μηχανισμούς προπαγάνδας.

Αύριο θα έχετε την αποκάλυψη στις οθόνες σας. Αποκάλυψη που ΟΦΕΙΛΑΝ να την βγάλουν οι βουβουζέλες των ΜΜ”Ε”.

Αντ’ αυτού, μας φλόμωσαν σε Μπέο και Ψωμιάδη, σε τύπους που τα έτρωγαν από το στοίχημα που κάποια κουνέλια επιμένουν να παίζουν.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα κλήθηκε να παράσχει προσημειώσεις Εθνικής περιουσίας του ύψους των 270 δις Ευρώ, την ίδια στιγμή που όλοι μιλούν για ιδιωτικοποιήσεις της τάξεως των 50 δις.

Αυτή η εξέλιξη είναι δυστυχώς η δικαίωση όλων μας, που ουρλιάζουμε από την επόμενη μέρα υπογραφής του μνημονίου.

Αύριο λοιπόν τα σπουδαία. Στο μεσοδιάστημα, μην απορήσετε εάν ο Γιάννης βάλει και τον Βουρλούμη να παρέμβει για τους αλογομούρηδες που έστηναν την κάτω Αγουλινίτσα στο τοπικό ντέρμπυ με τον Αργοναύτη Κατακώλου.

Πάντως, είμαστε και τυχεροί... αφού ο Βενιζέλος είναι σκληρός διαπραγματευτής...! Σκεφτείτε να ήταν... ανίκανος!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. παρασκευη 24 ιουνιου.
    το γενεθλιον του τιμιου και ενδοξου προδρομου και βαπτιστου Ιωαννου!
    καντε και καμια προσευχη!
    και μεγιστος αγιος ειναι !
    και χαιρετε να τον επικαλουμαστε!
    και εχει και πολυ βαρυ χερι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μανώλης Γλέζος προσδιορίζει το χρέος της Γερμανίας προς την χώρα μας από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο σε 220 δις ευρώ σε τιμές του 1939. Σήμερα μετά 72 χρόνια με μέσο επιτόκιο 4% το χρέος αυτό είναι 17πλάσιο δηλαδή 3.740 δις ευρώ. Υπάρχει επίσης και το χρέος της Γερμανίας προς την χώρα μας από τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο.

    Αλλά γιατί επιτόκιο 4% και όχι 5,6% που μας χρεώνει η τοϊκα; Με επιτόκιο 5,6% το σημερινό χρέος της γερμανίας γίνεται 50πλάσιο του 220 δις δηλαδή 11τρις ευρώ. Αυτά για να δούμε τι σημαίνει το ληστρικό επιτόκιο που μας "δανείζουν" οι τοκογλύφοι και....θέλουν και εγγυήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα τόσο στους ελευθέρους Έλληνες οσο και στον επίσης διαδικτυακό μου φίλο κύριο Κωνσταντίνο kostasxan έχω κάτι δυνατό για εσάς, το όποιο ( για λόγους ευκολίας ) το έβαλα προ ολίγου ως σχόλιο στο


    http://politika-gr.blogspot.com/2011/06/270.html

    HEIL GAP ( or mind the GAP )
    Μπορεί και στο Ολυμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]