Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Τουρκία το αρχηγείο των επίγειων δυνάμεων του ΝΑΤΟ


H Tουρκία συναίνεσε στη μετατροπή της αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στο έδαφός της σε βάση επιχειρήσεων εδάφους κατά την εισβολή στη Συρία. Η Τουρκία θα καταστεί η κύρια βάση της περιοχής για τις επίγειες δυνάμεις της στρατιωτικής συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, στρατηγός Anders Fogh Rasmussen, δήλωσε ότι η συμμαχία θα μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των επίγειων δυνάμεων της που τώρα βρίσκονται σε στρατιωτική βάση στην πόλη της Χαϊδελβέργης στη νοτιοδυτική Γερμανία. Άλλες μονάδες στρατού θα ξεκινήσουν από την Ισπανία για την αεροπορική βάση της Σμύρνης στη δυτική Τουρκία, η οποία στο εξής θα φιλοξενήσει το αρχηγείο των επίγειων δυνάμεων.

Πρόσφατα, η Τουρκία σκλήρυνε τη στάση της απέναντι στη γειτονική Συρία, όπου οι πρωτοφανείς εξεγέρσεις πολιτών είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά άτομα. Η Άγκυρα έχει ήδη δημιουργήσει δικές της στρατιωτικές βάσεις κοντά στα σύνορά της με τη Συρία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κακομοίρα Συρία τι σε περιμένει επειδή δεν προσκύνησες τους ραβίνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]