Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθη η υπεύθυνη γιατρός εφημερίας στο Αττικό Νοσοκομείο!

Στη σύλληψη της υπεύθυνης γιατρού εφημερίας στο Αττικό Νοσοκομείο προχώρησε η αστυνομία, μετά από καταγγελία συγγενούς ασθενή, που υποστήριξε ότι ο ασθενής βρέθηκε σε κίνδυνο καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια νοσηλείας και τοποθετήθηκε σε ράντζο.

Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος τονίζει ότι η κατάσταση στο ΕΣΥ παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις γιατί στοχοποιήθηκαν οι γιατροί ώστε να μετακυλήσει σε αυτούς η «ελεεινή κατάσταση των νοσοκομείων» και καταλήγει ότι το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται στο «κρατητήριο έντιμοι γιατροί ως κοινοί εγκληματίες».

Η γιατρός συνελήφθη μετά το τέλος της εφημερίας, κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου και μετά οδηγήθηκε στην Ευελπίδων, όπου και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου έγιναν 162 εισαγωγές. Κάποιοι ασθενείς, λόγω έλλειψης κρεβατιών, μπήκαν σε ράντζο. Η συγγενής ενός από τους ασθενείς πήγε στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου όπου και υπέβαλε μήνυση, καθώς εκτίμησε ότι ο συγγενής της βρέθηκε σε κίνδυνο.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθεί η γιατρός.

Μέχρις εδώ είναι η είδηση, που καταδεικνύει το μεγάλο χάλι που έχει περιπέσει η Υγεία από την διαχείριση της μνημονιακής κυβέρνησης Παπανδρέου. Αξίζει, νομίζω να σταθούμε όχι στο γεγονός αυτό καθ' αυτό, αλλά σε άλλα γεγονότα και σκέψεις που είτε αποκρύπτονται είτε έρχονται αυθόρμητα στο νου μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο λαλίστατος ισοπεδωτής των πάντων Λοβέρδος από αφαίρεσε από την λίστα εκατοντάδες φάρμακα καθημερινής χρήσης για ένα ευρύτατο φάσμα παθήσεων, μετακυλίοντας έτσι άμεσα στον ασφαλισμένο το κόστος!!! Πλέον, για να συνταγογραφείται ένα φάρμακο, πρέπει σχεδόν να είσαι… του θανατά. Και πως θα εξακριβωθεί αυτό; Εάν πεθάνεις θα δικαιωθεί ο γιατρός που συνταγογράφησε και αν δεν πεθάνεις, τότε θα διώκεται;

Βέβαια, το μέγα ζήτημα που προκύπτει από την κατάργηση φαρμάκων είναι η νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης. Κι αυτό, επειδή, όταν κάποιος πολίτης ασφαλίζεται σε κάποιον οργανισμό, τότε ουσιαστικά πραγματοποιείται μία σύμβαση μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων μερών, του πολίτη και του οργανισμού.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, υπάρχουν κανόνες-όροι που κανείς από τους δύο δεν επιτρέπεται να παραβεί ή να μην εφαρμόσει. Στο συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών καμία πλευρά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μονομερή τροποποίηση χωρίς την ειδοποίηση και σύμφωνη γνώμη του έτερου συμβαλλόμενου.

Και όμως, ο κύριος Λοβέρδος ως υπουργός Υγείας καταργεί μία σειρά από όρους της σύμβασης των δύο μερών, εκθέτοντας σε πλείστους όσους σοβαρότατους και μεγάλους κινδύνους κατά της ζωής των πολιτών.

Ο Εισαγγελέας δεν το γνωρίζει αυτό; Γιατί δεν ζητά την σύλληψη του υπουργού προκειμένου να προστατεύσει τον πολίτη; Εξάλλου, η μέγιστη μέριμνα της Δικαιοσύνης είναι η προστασία των πολιτών και όχι η αναιτιολόγητη δίωξή τους...

Το μεγαλείο του παραλογισμού όμως δεν βρίσκεται ούτε εδώ. Η λογική, σύμφωνα με την σύλληψη του γιατρού, λέει πως, αφού ο υπουργός αφαίρεσε φάρμακα από τη λίστα φαρμάκων, δεν εκθέτει σε κίνδυνο τους πολίτες που ασθενούν; Και αν τους εκθέτει σε θανάσιμο κίνδυνο ο υπουργός με την απόφασή του, γιατί δεν παρεμβαίνει ένας Εισαγγελέας για να ζητήσει την άμεση δίωξη του υπουργού ως λίαν επικίνδυνου για την ζωή των ασθενών πολιτών;

Συνεχίζοντας το σκεπτικό, προσπαθώντας να παρακολουθήσω την λογική του Εισαγγελέα αλλά και του κυρίου Λοβέρδου, αναρωτιέμαι: Αφού δεν υπήρχαν κρεβάτια για νοσηλεία, ο γιατρός έπρεπε να πετάξει τον ασθενή εκτός του νοσοκομείου; Φυσικά όχι! Θα έπρεπε να υπάρχουν κρεβάτια, σε ικανό αριθμό, προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλα τα πιθανά περιστατικά. Και αφού δεν υπήρχαν κρεβάτια, τότε η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι η υπεύθυνη, άρα ο Εισαγγελέας έπρεπε να συλλάβει ως ηθικό αυτουργό του "παραπτώματος" του γιατρού, κάποιο μέλος του Διοικητικού και γιατί όχι τον ίδιο τον πρόεδρο...!

Αυτό επιτάσσει η λογική έναντι του κυρίου Εισαγγελέα, αλλά και του κυρίου Λοβέρδου. Μόνο που, δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται οι εγκάθετοι της κυβέρνησης (μην ξεχνάμε πως οι Διοικήσεις ορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση), αλλά όλοι οι άλλοι και ας μην έχουν ευθύνη και ας έχουν πράξει το ανθρωπίνως δυνατό, κινούμενοι στα όρια των εντολών του υπουργού κυρίου Λοβέρδου...!

Κι επειδή η συγκεκριμένη κυβέρνηση μας έχει κάνει να πονηρευόμαστε, αναρωτιέμαι: Πόσοι από τους ήδη υπάρχοντες ασθενείς που είχαν κρεβάτια ήταν λαθρομετανάστες και ανασφάλιστοι νεο-έλληνες; Μήπως θα έπρεπε κανονικά η γιατρός να διατάξει την άμεση εκκένωση ενός κρεβατιού από λαθρομετανάστη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο Έλληνας φορολογούμενος ασφαλισμένος ασθενής; Αφού πληρώνει -όντας ασφαλισμένος- δεν έχει προτεραιότητα έναντι των ανασφάλιστων λαθρομεταναστών;

Απορίες και ερωτήσεις που οδηγούν στο παράλογο. Μην αναρωτιέσται που βρίσκεται αυτό... Είναι η καρδιά και ο εγκέφαλος της κυβέρνησης Παπανδρέου...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στην πυρά!!!!

    Δωστε στο λαο τους γιατρούς. Οταν επιτελους η υγεια ιδιωτικοποιηθει, τοτε θα ειναι ολα ιδανικά (βεβαια θα πεθαινουν σαν σκυλια στο δρομο-βλ. Αμερική-οσοι δεν θα αντεχουν ασφαλιση ιδιωτική), αλλά τι να κανουμε. Πρεπει να μεινουν λεφτά στους εχοντες για να κανουν επενδυσεις βρε και να πληρωσουμε το χρεος!

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]