Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για φάρμακα καρκινοπαθών χρωστάει ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)!


Η συνολική οφειλή για φάρμακα μάλιστα ξεπερνά τα 12,5 εκατομμύρια, ενώ οι παραπάνω οφειλές αφορούν ασφαλισμένους του Οργανισμου μόνο σε φαρμακείων του Λεκανοπεδίου.

Η καθυστέρηση πληρωμών για ασθενείς ελευθεροεπαγγελματίες έχει υπερβεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής τους 3 μήνες πέραν του περιθωρίου που δίνει ο νόμος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή ο ΟΑΕΕ πλήρωσε τελικά μόλις 2,6 εκατομμύρια από τα συνολικά 17,5 που χρωστούσε μέχρι τότε.

Συνταξιούχοι πρώην ελευθεροεπαγγελματίες δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς φοβούνται ότι η σημερινή διοίκηση του ΟΑΕΕ με τη στάση της στην πράξη τους οδηγεί να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απαραίτητα φάρμακα, μερικά από τα οποία απευθύνονται σε σοβαρές ασθένειες.

Παράπλευρο θύμα της άτυπης «στάσης πληρωμών» του Οργανισμού, εκτός από τους ασφαλισμένους, είναι και οι φαρμακοποιοί της Αττικής οι οποίοι βλέπουν πλέον τα φαρμακεία τους να απειλούνται με οικονομική καταστροφή,

καθώς οι υπερβολικές αυτές οφειλές του ΟΑΕΕ προς αυτούς έρχονται να προστεθούν στις ήδη τεράστιες οφειλές από το Δημόσιο αλλά και από άλλα μικρότερα Ασφ. Ταμεία όπως η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ.

Το πιο ανησυχητικό μάλιστα είναι ότι ο σημερινός διοικητής του ΟΑΕΕ Μάκης Βουδούρης, ο άνθρωπος που φέρεται να πήρε την απόφαση να παύσει ο Οργανισμός να πληρώνει για τα φάρμακα των ασφαλισμένων του, αρνείται δημοσίως οποιαδήποτε ευθύνη, τη στιγμή που ασφαλείς πληροφορίες από κύκλους υπαλλήλων του Οργανισμού έχουν διαρρεύσει ότι ο ίδιος προσωπικά έδωσε την εντολή για αυτή την επικίνδυνη για την υγεία χιλιάδων πολιτών εντολή.

Σκληρό κομματικό στέλεχος στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» προηγούμενων Κυβερνήσεων Σημίτη, χωρίς πραγματικά τυπικά προσόντα, με ελάχιστη εμπειρία στη διοίκηση Ασφαλιστικών Ταμείων και χωρίς δάφνες ή άλλες περγαμηνές ο κος. Βουδούρης θεωρείται από πολλούς ακόμα και μέσα στο ίδιο το κόμμα του ακατάλληλη επιλογή για τον Οργανισμό, καθώς ο διορισμός του φημολογείται ότι οφείλεται αποκλειστικά στις γνωριμίες και ελάχιστα στην πραγματική επάρκεια για τη θέση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επί των ημερών του ο ΟΑΕΕ εμφανίζει πλέον τη χειρότερη οικονομικά εικόνα στην ιστορία του Οργανισμού.

Χαρακτηριστικό των μεθόδων που μετέρχεται το συγκεκριμένο πρόσωπο για να καλύψει την απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα απόφασή του να σταματήσει να χρηματοδοτεί τα φάρμακα των ασφαλισμένων ελευθεροεπαγγελματιών, είναι και ότι μετά την αναπόφευκτη προχθεσινή απόφαση των φαρμακοποιών της Αττικής να διακόψουν την εκτέλεση συνταγών του ΟΑΕΕ εξαιτίας των καθυστερήσεων πληρωμών, ο κος. Βουδούρης δήλωσε ψευδώς και δημοσίως ότι ο Οργανισμός του οποίου προΐσταται έχει καλύψει τις οφειλές του προς τους ασφαλισμένους και τους φαρμακοποιούς, κατηγορώντας τους δεύτερους ότι: «έχουν πληρωθεί και κακώς αντιδρούν», για να διαψευσθεί λίγες ώρες αργότερα από δημοσιογράφους και εκπροσώπους των φαρμακοποιών οι οποίοι παρουσίασαν τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που αποκάλυψαν την απάτη.

Εκπρόσωποι μάλιστα των φαρμακοποιών, θορυβημένοι από δημόσιο αυτό ολίσθημα του κου. Βουδούρη μίλουν πλέον ανοιχτά για ποινικές ευθύνες του ίδιου, καθώς η πρακτική του αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του κλάδου και εγείρει δικαστικές αξιώσεις σε βάρος του ιδίου για πρόκληση ηθικής βλάβης από το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, θέμα που κάποιοι προσανατολίζονται να παραπέμψουν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο διοικητής του ΟΑΕΕ δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό αλλά προέβη και σε δεύτερο σοβαρό λάθος εκβιάζοντας δημοσίως τους φαρμακοποιούς ότι: «Ή σταματάτε να αντιδράτε και δέχεστε τις καθυστερήσεις πληρωμών και ας είναι παράνομες, ή σας καταργώ τη Συλλογική Σύμβαση με τον Οργανισμό και σας μειώνω και το ποσοστό κέρδους σας για να συμμορφωθείτε», κάτι που φαρμακευτικοί και νομικοί κύκλοι θεωρούν ωμό εκβιασμό.

Μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών δήλωσε για το θέμα ότι οι ευθείς εκβιασμοί με απειλή άσκησης βίας πέραν των πλαισιών του νόμου, με σκοπό να υποταχθεί το θύμα στη θέληση του παραβάτη, αποτελεί γνωστή πρακτική του υποκόσμου που σχεδόν ποτέ δεν συναντάται σε άλλες δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής, καθώς είναι ποινικά κολάσιμη και τιμωρείται μέχρι και με πολύμηνη φυλάκιση.

Εξέφρασε, δε, την απορία του για τη συμπεριφορά του κου. Βουδούρη, καθώς είναι ανεξήγητο να εκτίθεται κάποιο δημόσιο πρόσωπο με τόσο επιλήψιμο τρόπο δημοσίως, κάτι όμως που πολιτικοί κύκλοι ερμηνεύουν ως κίνηση πανικού εκ μέρους του σημερινού διοικητή του ΟΑΕΕ,

καθώς το σκάνδαλο αυτό με τη διακοπή κάλυψης φαρμάκων για ασφαλισμένους που αποφάσισε ο κος. Βουδούρης έρχεται να συμπληρώσει μία σειρά και άλλων ανεπαρκειών και λαθών στα καθήκοντά του που παρουσίασε τους προηγούμενους μήνες.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια σε κύκλους της Κυβέρνησης και έχουν οδηγήσει πολλούς να επανεξετάζουν σοβαρά το αν τελικά είναι ή όχι κατάλληλος για να του ανατεθεί η διοίκηση του νέου μεγάλου Ταμείου με την ονομασία ΕΟΠΥΥ, που έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει από 1 Ιουνίου, και θα περιλαμβάνει τα πρώην ΙΚΑ,ΟΠΑΔ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ."

Αναγνώστης
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]