Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νεκρός ο Μπιν Λάντεν από αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν


Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε σε ιστορικό διάγγελμα ότι μετά από αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν, Αμερικανοί σκότωσαν, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, σχεδόν μια δεκαετία από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Σύμφωνα με τον Ομπάμα, Αμερικανοί έχουν το σώμα του στην κατοχή τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε την Κυβέρνηση του Πακιστάν για τη συνεργασία της στην επιχείρηση. Επίσης, έδωσε τα εύσημα στον αμερικανικό στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες. "Όσο καιρό κι αν χρειαστεί η δικαιοσύνη θα αποδοθεί" πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο θάνατός του

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στο συγκρότημα κατοικιών που βρισκόταν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα οι τοίχοι ήταν ψηλοί, ενώ δεν χρησιμοποιούσε κανενός είδους τεχνολογία, ούτε καν κινητό τηλέφωνο, ώστε να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διήρκεσε 40 λεπττά, ένα από τα δύο ελικόπτερα έπαθε βλάβη και αναγκάστηκαν να το καταστρέψουν.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, οι πληροφορίες για το πού κρυβόταν ο Όσαμα Μπιν Λάντεν ήταν γνωστές εδώ και μήνες και σε όλο αυτό το διάστημα ετοιμαζόταν με άκρα μυστικότητα η επιχείρηση. Κατά το διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μπουν ποτέ σε πόλεμο με το Ισλάμ.

Η επιχείρηση έγινε από ειδικές αμερικανικές δυνάμεις, σε συνεργασία με τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες και τον συντονισμό της ανέλαβε η Joint Special Operation Command. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανικοί είχαν αποκρύψει αρχικά από τις πακιστανικές αρχές τις πληροφορίες για τον Μπιν Λάντεν, προκειμένου να μην υπάρξει διαρροή.

Η αμερικανική κυβέρνηση διαρρέει ότι η εντολή που είχε δοθεί ήταν να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και ότι ο ίδιος και η φρουρά του αντιστάθηκε και πυροβολήθηκε τουλάχιστον μια φορά με σφαίρα στο κεφάλι.

Ο Ομπάμα δήλωσε πως την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε ότι οι ΗΠΑ είχαν αρκετές πληροφορίες για να προχωρήσουν με την επιχείρηση. Ανακοίνωσε ακόμη πως πρόκειται για «ιστορική ημέρα» τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για το Πακιστάν.

Λίγη ώρα μετά από το διάγγελμα Ομπάμα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Λευκό Οίκο για να πανηγυρίσει το θάνατο του Μπιν Λάντεν. Αμερικανοί βρίσκονται ακόμη στη Νέα Υόρκη, στο σημείο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στο World trade Center.

Οι οπαδοί του τώρα τι θα κάνουν; Θα χειροκροτήσουν τις "δημοκρατικές" δυνάμεις για την επιτυχία ή μήπως θα εξαγριωθούν ακόμα περισσότερο με ότι αυτό συνεπάγεται;

Εάν αληθεύει, δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό θα βγει σε καλό...

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους;
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.
Καβάφης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]