Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα μας σώζουν κάθε χρόνο;

Τραγική είναι πλέον η διεθνής εικόνα της χώρας μας.Ανύπαρκτο το διεθνές της κύρος. Κανένας σεβασμός απέναντί της. Ο κάθε πρωθυπουργός αλλά και ο κάθε υπουργός οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας αισθάνεται πλέον ότι έχει κάθε δικαίωμα να κάνει δημόσιες δηλώσεις, επικρίνοντας την άλφα ή τη βήτα πτυχή της ελληνικής πολιτικής, να αποφαίνεται αν η χώρα μας πρέπει ή όχι να χρεοκοπήσει, να υποδεικνύει ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να κάνει η Αθήνα. Μια εξαιρετικά επίμονη εκστρατεία απαξίωσης της Ελλάδας πείθει σταδιακά δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες να θεωρούν πλέον τη χώρα μας ως ενοχλητικό ζητιάνο, που προσβάλλει την αισθητική τους και ταυτόχρονα συνιστά θανάσιμο κίνδυνο για το πορτοφόλι τους! Οσο για τους κερδοσκόπους, αυτοί έχουν υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιοπιστία της Ελλάδας στο επίπεδο της? Μπουρκίνα Φάσο!

«Ελληνική κατάρρευση» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος κύριου άρθρου της ισπανικής «Ελ Παΐς» - ενός άρθρου που ήταν? φιλικό (!) προς τη χώρα μας. «Αποτυγχάνει η διάσωση της Ελλάδας εκ μέρους της ΕΕ», συμπεραίνει επίσης σε κύριο άρθρο της και η αμερικανική «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ». «Η αποτυχία» ήταν ο τίτλος πρωτοσέλιδου κύριου άρθρου της γερμανικής «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Κραυγή αγωνίας για την πολιτική του Μνημονίου και εκ μέρους της Βάσως Παπανδρέου. Τα είπε κατάμουτρα στους εκπροσώπους των δυναστών της τρόικας την Πέμπτη, όταν τους συνάντησε ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής: «Επιβάλλετε αυστηρούς όρους που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση. Μιλάμε για ανθρώπους, όχι για νούμερα. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει, δεν πάει πουθενά! Υπογράψαμε με την πλάτη στον τοίχο. Να γίνουν αλλαγές, αποκρατικοποιήσεις, αλλά όχι του σκοτωμού!».

Η παταγώδης αποτυχία του Μνημονίου, που συνομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ, είναι πλέον πανθομολογούμενη. Δεν οφείλεται στο γεγονός το φτώχυνε όλος ο ελληνικός λαός, καταστρέφεται ο παραγωγικός ιστός της χώρας και εκτινάχθηκε σε πρωτοφανή ύψη η ανεργία. Είναι και το γεγονός πως με φρίκη διαπιστώνουν όλοι ότι, παρά τα δεινά που συνεπέφερε για τους Ελληνες το επαχθές καθεστώς υποτέλειας του Μνημονίου, δεν διέσωσε καν την Ελλάδα από την απειλή της χρεοκοπίας! Εξαιτίας της πολιτικής που επέβαλε, η χώρα δεν έχει λεφτά ούτε για να βγάλει το... 2012!

Θα μας? ξανασώσουν φέτος οι Ευρωπαίοι εταίροι! Υποτίθεται ότι μας έσωσαν άπαξ δια παντός πέρυσι με τα λεφτά που μας έδωσαν και την πολιτική που μας επέβαλαν, αλλά τώρα πρέπει να μας ξανασώσουν με νέο δάνειο ύψους τουλάχιστον 40-50 δισεκατομμυρίων ευρώ, γιατί διαπιστώνεται πως η πολιτική του Μνημονίου οδήγησε στο να μην υπάρχουν λεφτά ούτε για να βγουν οι τελευταίοι μήνες της φετινής χρονιάς του 2011! Νέο δάνειο, νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, εννοείται. Κι όλες αυτές οι θυσίες για να φτάσουμε ως τον Ιούνιο του 2013, οπότε θα μας βάλουν στο μόνιμο καθεστώς της «συντεταγμένης χρεοκοπίας» της ΕΕ! Εκτακτες οι προοπτικές μας...

Θέλει και συναίνεση στη γραμμή αυτή από την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός. Συναίνεση από τη ΝΔ, για να είμαστε ακριβέστεροι. «Αφού δεξιά όσο δεν παίρνει είναι η πολιτική του Μνημονίου, γιατί να μη συμφωνήσει το κόμμα της Δεξιάς;» σκέπτονται προφανώς στο Μέγαρο Μαξίμου. Φυσικά, ο Σαμαράς δεν έχει κανέναν λόγο να επωμιστεί την τεράστια φθορά της πολιτικής του Μνημονίου, αφού ο ελληνικός λαός έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση και όχι τη ΝΔ.

Αρνείται υποστήριξη ο Αντώνης Σαμαράς προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Αποκρούει μάλιστα αποφασιστικά τις αφόρητες πιέσεις που του ασκούν προς την κατεύθυνση αυτή τόσο ισχυροί κύκλοι του ελληνικού κατεστημένου όσο και σύσσωμη η ηγεσία της ευρωπαϊκής Δεξιάς. Σωστά πράττει από τη σκοπιά του. Μόνο με γραμμή απόλυτης άρνησης τέτοιας συναίνεσης έχει ελπίδες να δει εξουσία.

«Να συναινέσω σε τι; Σε αυτό που διαφωνώ; Σε αυτό που διαλύει τη χώρα μου; Στο λάθος, όπως λέει τώρα όλος ο ξένος Τύπος; Είναι έγκλημα!» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν θα ήταν ενότητα, θα ήταν συνενοχή» υπογράμμισε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]