Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Της «Ε.Υ.Π. το κάγκελο» ή πως η Εθνική Ασφάλεια έχει γίνει σκουπίδι…


Πολλά λέγοντα, πολλά ακούγονται, όμως πόσοι γνωρίζουν εκείνες τις αλήθειες που είναι ικανές να ρίξουν ακόμη και κυβέρνηση; Πόσοι γνωρίζουν πως η υπηρεσία που θεσμικά είναι επιφορτισμένη με τον βαρύ ρόλο της συλλογής πληροφοριών που αφορούν την ασφάλεια της χώρας μας (από κινδύνους εσωτερικούς ή… άλλους), αυτή τη στιγμή πνέει τα λοίσθια και αποσυντίθεται λόγω ιδιαίτερης «ανικανότητας» συγκεκριμένων πολιτικών αλλά και ανθρώπων;

Υπάρχει ήδη έτοιμο Προεδρικό Διάταγμα για υπογραφή, με το οποίο σοβαρά πράγματα (στα οποία τα «έκαναν μπάχαλο» οι… αρμόδιοι) περνάνε στις Ασφάλειες Αθηνών και Θεσσαλονίκης!!!

Αν μπει κάποιος στο σύστημα για να δει τις προσλήψεις της ΕΥΠ θα δει ότι για λόγους αυτονόητους είναι εκτός ΑΣΕΠ και οι πολιτικοί –αχ βρε Προκόπη και λοιποί «θλιβεροί»- έτρεξαν και βάλανε ό,ποιο σκουπίδι και χαμηλής νοημοσύνης άτομο βρήκανε και να τα καραγκιοζηλίκια… Δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε προσλήψεις (υ)ιών και θυγατέρων πανεπιστημιακών, που λόγω ανικανότητας (ή άραγε «ιδιαίτερης ικανότητας»;) μετά την είσοδό τους (αχ βρε Προκόπη) στάλθηκαν σε γραφεία του Εξωτερικού, για να παίζουν με τα τηλέφωνα και να ξύνουν τα… μολύβια τους!

Μαθαίνουμε πως κάποιος διευθυντής κλιμακίου -σε νησί- βρίσκεται σε κατάσταση «παραζάλης» και επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην καθαριότητα του γραφείου του το οποίο καθαρίζει μανιωδώς από την στιγμή προσέλευσής του σε αυτό μέχρι να… σχολάσει! Επίσης, μαθαίνουμε πως ανώτερος υπάλληλος -της ίδιας υπηρεσίας- που υπηρετεί στο εξωτερικό, όταν δέχθηκε πείραγμα για τον «ανδρισμό» του, απάντησε κατεβάζοντας τα παντελόνια του και επιδεικνύοντας το «πολύτιμο φορτίο» του στους παρευρισκόμενους συναδέλφους του!!!

Σε μία άλλη περίπτωση, σε κλιμάκιο της περιφέρειας, υπάλληλος βάρδιας "φόρτωσε" τους υπολογιστές με φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ!!! Μάλιστα, όταν ο επόμενος υπάλληλος βάρδιας της υπηρεσίας διαπίστωσε την "παρέμβαση" έκανε αναφορά, με αποτέλεσμα να "εισπράξει" υπηρεσιακή αδιαφορία (μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ποινή για τον υπάλληλο που έβαλε την φωτογραφία του Ερντογάν στους υπηρεσιακούς υπολογιστές), αλλά έγινε και αποδέκτης διαταγών "να σταματήσει να διαμαρτύρεται"!!!

Αυτή η κατάσταση δεν είναι σημερινή, μας λένε οι πηγές μας. Είναι δημιούργημα του γιγαντοτεράστιου, του μοναδικού σε πολιτικό μέγεθος και καλο-εκπαιδευμένου (στο εξωτερικό) κυρίου Χρυσοχοΐδη… Μάλιστα, μαθαίνουμε πως οι «αρεστοί» του πολιτικού έχουν επιδοθεί σε οικονομικές ατασθαλίες (κάτι για αγορές ζωοτροφών για ζώα που δεν υπάρχουν) και κατάλληλο «κλείσιμο στομάτων» που περιέχει μέχρι και νοσοκομειακή περίθαλψη… Μέσα σε όλα τα άλλα μαθαίνουμε πως μία δίωξη κατά ανώτατου στελέχους «βρήκε τοίχο» στο γραφείο του Εισαγγελέα και με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα δεν κρίθηκε προφιλακιστέος γιατί υπήρχαν ισχνά στοιχεία.

Πολλά μαχαίρια, πολύς πόνος, μα περισσότερη η απαξίωση και η μηδενική (σχεδόν) λειτουργικότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας…

Ποιοι και γιατί θέλουν να διαλύσουν την Ε.Υ.Π;
Ποιοι και γιατί την τροποποιούν και την μεταλλάσσουν σε ΚΥΠ;

Και εάν είστε δύσπιστοι και θεωρείτε πως δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά σε μία τόσο σοβαρή για την χώρα μας υπηρεσία, διαβάστε τα παρακάτω, για να πάρετε ένα «δείγμα» για το τι -δυστυχώς- συμβαίνει…

Πραγματικό μπάχαλο έχουν καταντήσει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών οι διοικούντες αυτήν με τις επιλογές τους. Από που να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς. Ατυχείς επιλογές προισταμένων όπως αυτόν στη Μυτιλήνη που έδειρε γυναίκα υπάλληλο η τον σκουλαρικάκια που τοποθέτησαν σε μεγάλη μονάδα και έχει γίνει ρεζίλι η υπηρεσία σε όλη την περιοχή, ή τον άσχετο που έβαλαν σε μεγάλη μονάδα του εξωτερικού που του έχει ξεφύγει ο έλεγχος και προσπαθεί με τη βοήθεια "συνδικαλιστών' και μη και μοιράζοντας υποσχέσεις να μαζέψει τα ασυμάζευτα. Αλλά βέβαια που να ξέρει από διοίκηση αφού ούτε Κ.Α. δεν είχε διοικήσει ποτέ. Τα ίδια βέβαια συμβαίνουν παντού γιατί οι επιλογές έγιναν χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια και στη βάση μόνο ξεκαθαρίσματος "λογαριασμών". Κατά τα άλλα τίποτα δεν δουλεύει, η υπηρεσία κατάντησε λενα απέραντο κοτέτσι (κοκοράκια διακοσμούσαν το Πάσχα τους διαδρόμους) και όλοι οι σοβαροί υπάλληλοι γελάνε με τα καμώματα της ιεραρχίας. Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτούς που το μόνο που έχουν καταφέρει, υπακούοντας στις εντολές των αφεντικών τους Χρυσοχοίδη - Καρχιμάκη και ΣΙΑ είναι να έχουν στρέψει τους μισούς υπαλλήλους εναντίον των άλλων μισών με αποτέλεσμα να πλουτίζουν τα δικηγορικά γραφεία. Και ναι μεν σήμερα τρέχουν κάποιοι, αύριο όμως. Αυτά γίνονται βέβαια γιατί έχει επικρατήσει η "χωροφυλακίστικη" αντίληψη της ρουφιανιάς και των καταδοτών. Ακούγονται και πολλά άλλα όπως για αναρτήσεις αντεθνικών συμβόλων μέσα στο μαγαζί, για πλαστογραφίες εκθέσεων αξιολόγησης, κατ΄ευθείαν αναθέσεις μικρών έργων για την προμήθεια μικρών γεωγραφικών συστημάτων, κά.
Στα συνδικαλιστικά δεν λειτουργει τίποτα γιατί οι επικρατούντες με την αβάντα της διοίκησης το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί την προηγούμενη ηγεσία, να εκβιάζει, να απειλεί και να υπόσχεται σε διαφωνούντες αλλά πλέον έπεσαν οι μάσκες και τους πήραν χαμπάρι τι καπνό φουμάρουν. Ο κόσμος είδε υπογραφές του Θοδωράκι σε συμφωνίες με μπουζουκομάζαγα που έκλεινε για λογαριασμό της ομοσπονδίας και είδε και τοποθετήσεις του σε πρακτικά συνεδριάσεων του συλλόγου που πρότεινε 20 χρόνια πριν να αποστέλλονται οι φάκελλοι με το εκλογικό υλικό με ιδιωτικές εταιρείες courier και όχι με τα ΕΛΤΑ γιατί λέει δεν τους είχε εμπιστοσύνη. Και τώρα έρχεται και κατηγορεί άλλους για αυτά που ήταν ο πρώτος διδάξας. Ε, ρε γέλιο που έχει να πέσει σε λίγο καιρό.
Όσο για το προμηθευτικό-καταναλωτικό συνεταιρισμό μόνο αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση. Η κα πρόεδρός του (Αρτεμισία) έβγαλε μια ανακοίνωση μετά τη γενική συνέλευση που έκανε (αλήθεια ποιό διοικητικό συμβούλιο την προκάλεσε γιατί από ότι έχει κυκλοφορήσει έχουν παραιτηθεί τα 5 από τα 9 μέλη του δσ) η οποία δημιουργησε τεράστιο σάλο εντός και εκτός της υπηρεσίας (λόγω των συνταξιούχων μελών). Προσπάθησε η κα πρόεδρος λοιπόν, να πάρει απαλλαγή ευθυνών από τα πεπραγμένα για αυτήν και για την εποπτική επιτροπή. τότε της την έπεσε η Σουλάρα η υποδιευθύντρια (χικ, χικ, χικ) και της είπε βέβαια ότι για να το πετύχει αυτό πρέπει μνα έχει το 50% των μελών. Άρα το "διοικητικό συμβούλιο" που όπως είπε σε ερώτηση που της έγινε η κα πρόεδρος αποτελείται από την ίδια, τον "υπερήφανο" κο Σούλη, τον κο "Φίγκο" το Γιαννάκη (που λέει ότι έχει παραιτηθεί0 και τον ταμία που βέβαια κατάφερε τελικά και την έκανε στο εξωτερικό μαζί με τη γυναίκα του που ασκούσε χρέεη λογιστού). Γράφει στην ανακοίνωση λοιπόν ότι πήραν απόφαση να απαγορεύσουν την παραίτηση μελών του δσ. Μήπως μπορούν να μας πουν σε ποιό νόμο το λέει αυτό; Επίσης γράφει ότι η απόφάσεις ήταν ομόφωνες (πλην ενός). Τότε πως ήταν ομόφωνες; Επίσης΄λέει θα παρακρατήσει 10,00 ευρώ από κάθε μέλος για να πληρώσουν ορκωτό λογιστή για να κάνει έλεγχο. Τόσα τους λείπουν; Και πως μια γσ των 25 ατόμων πήρε μια τέτοια απόφαση που αφενός δεν προβλέπεται αλλά και στην περίπτωση που η΄ταν απόφαση για έκτακτη εισφορά θα έπρεπε να έχει απαρτία ττης τάξης του 50% σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό. Αν τολμήσει η υπηρεσία να παρακρατήσει το ποσό βλέπω τη διοίκηση να τρέχει στα δικαστήρια γιατί πολλά μέλη του συνεταιρισμού τα έχουν πάρει με τη λειτουργία της κας προέδρου. ακούγονται πολλά. Γιατί λοιπόν δεν καλούν το ΣΔΟΕ να κάνει έλεγχο αν υπάρχουν υπόνοιες κατάχρησης ή κακοδιαχείρησης και τα δίνουν σε ιδιώτη λογιστή; Και πως η διοίκηση της Υπηρεσίας το επιτρέπει αυτό πάλι, να δοθούν σε ιδιώτες στοιχεία υπαλλήλων της υπηρεσίας τη στιγμή που κυνηγάει και διώκει (αδίκως βέβαια) άλλους για δήθεν αποστολή e-mail, ή για δήθεν εκτυπώσεις ψηφοδελτίων ή για δήθεν παράνομη κατοχή εγγράφων (εντός του γραφείου τους); Εκτός και αν "συνεργάζονται" με λογιστικά γραφεία και βρήκαν ευκαιρία να τα κονομήσουν κάποιοι. Φωνάξτε το ΣΔΟΕ κύριοι αν θέλετε πραγματικό και σοβαρό έλεγχο στο μαγαζί.

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Πού να δείτε και το τι γίνεται στην μεγαλύτερη μονάδα της Περιφέρειας όπου οι γυναίκες επικεφαλής εκεί έχουν γίνει οπαδοί της Χούντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΤΙΣ
    Μήπως ο εν λογω ΕΥΠατζής θέλει να αλλάξουμε τα σύμβολά μας και να τα αντικαταστήσουμε με τον Κεμάλ? Μήπως αυτό θα ευχαριστούσε κάποιους στα πλαίσια της Ελληνικο-Τουρκικής προσέγγισης και φιλίας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΥΠ του + Πτέραρχου Σταυρακάκη, των Πρέσβεων Αποστολίδη και Κοραντή και του Εισαγγελέα Παπαγγελόπουλου που όλοι υπερηφανευόμαστε πάει μας τελείωσε... Ξαναγυρίσαμε στην ΚΥΠ της χούντας.
    Αχιλλέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οποία κατάντια για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του 2011 και με Πολιτικό Προιστάμενο πρώην Πρόεδρο της ΕΦΕΕ που φυλάττει μάλιστα την αιματοβαμένη Σημαία του Πολυτεχνείου. Να υπάρχουν υπάλληλοι της που να έχουν το θράσος να αναρτούν στις οθόνες των Η/Υ των επιχειρησιακών κέντρων της Υπηρεσίας την φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων της Μ. Ασίας, εθναρχη της Τουρκίας Κεμάλ Αττατούρκ. Που την κατάντησαν την δύσμοιρη την Υπηρεσία οι επιλογές και τα τσιράκια του ("πέστα όλα στον αμερικανό πρέσβη")
    Μιχαλάκη Χρυσοχοίδη...

    ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]