Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Το Τουρκικό Προξενείο μετά τις λοβοτομές πολιτικών τώρα κάνει και… περιτομές...

  • Και οι λοβοτομημένοι πολιτικοί των Αθηνών δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν...
Στο Δροσερό Ξάνθης (οικισμός αθιγγάνων – ΡΟΜ) βρέθηκε χθες (30/4/2011) ομάδα ειδικών νοσηλευτών που ήρθαν από την Τουρκία -ειδικά για την περίσταση- με έξοδα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Σκοπός της ομάδας των νοσηλευτών, της οποίας ηγείτο ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Τουρκές Χατζημεμίς (φυσικοθεραπευτής στο επάγγελμα), ήταν η πραγμάτωση περιτομής σε όσους κατοίκους του οικισμού το επιθυμούσαν… Μάλιστα, η περιτομή (σουνέτι στα τουρκικά) ήταν δωρεάν, αφού την προσέφερε ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, ο οποίος προφανώς έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του κάνοντας μία σαφέστατη επίδειξη ισχύος και εμφανέστατη απόπειρα εκτουρκισμού των αθιγγάνων του οικισμού.

Οι «επεμβάσεις» έγιναν από νοσηλευτικό προσωπικό τουρκικής καταγωγής (ήρθαν από την Τουρκία ειδικά γι αυτό το σκοπό) σε Έλληνες πολίτες!!! Ο μη αποστειρωμένος χώρος εξέθεσε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών στα οποία έγινε η περιτομή, αλλά αυτό μάλλον είναι «ψιλά γράμματα» για τους «ανθρωπιστές» της χώρας μας και ιδιαίτερα για εκείνους που βρίσκονται στην κυβέρνηση.

Εμείς, αφελέστατα θέλουμε να ρωτήσουμε οποιονδήποτε υπεύθυνο υπάρχει (αν υπάρχει) σε αυτό το κράτος (αν υπάρχει κι αυτό): Αν αύριο το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής θελήσει να εμβολιάσει δωρεάν μουσουλμάνους της περιοχής ή οργανώσει μία αιμοδοσία για να ενισχύσει τα θύματα των εξεγέρσεων σε Συρία και στις χώρες της Βορείου Αφρικής και εάν θελήσουν οι προπαγανδιστικοί εγκέφαλοι της Άγκυρας να ζητήσουν από τους μετέχοντες να υπογράφουν έγγραφα του τουρκικού κράτους… πώς θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση; Δεν θα έχει υπάρξει (ήδη υπάρχει με την περιτομή) παρεμβατισμός και εκμετάλλευση δραστηριοτήτων Ελλήνων πολιτών; Γνωρίζουν αυτοί που σήμερα κυβερνάνε τη χώρα, πως τέτοιες κινήσεις είχανε γίνει και στην Κύπρο (πριν από την εισβολή του "Αττίλα");

Μία απλή ερώτηση θέτουμε, επειδή δεν θέλουμε να βάζουμε σκληρά και επίπονα ζητήματα στους μόνιμα απόντες κυβερνώντες και στους εκάστοτε υπαλλήλους τους στην Θράκη.

Βέβαια, ουδείς λόγος γίνεται για την τοπική αυτοδιοίκηση (μην ξεχνάμε πως από περιφερειάρχη μέχρι δημάρχους, όλοι τους προεκλογικά έτρεξαν να πάρουν βοήθεια από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τα διάφορα φερέφωνά του…), η οποία είναι κάτι περισσότερο από απούσα στο συγκεκριμένο γεγονός (της περιτομής), προφανώς επειδή δεν κατανοεί τους κινδύνους που εκτέθηκαν οι Έλληνες πολίτες, αλλά στην ουσία επειδή δεν επιθυμούν οι τοπικοί άρχοντες να δημιουργήσουν εστίες έριδος με την Άγκυρα…

Ελλάς το μεγαλείο σου! Η Τουρκία αποκτά επισήμως μέριμνα για τους μουσουλμάνους της Θράκης και κανείς δεν αντιδρά!!! Μήπως ξεχνούν οι «υπεύθυνοι» πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες; Μήπως αγνοούν οι «αρμόδιοι» πως υπάρχουν και χριστιανοί κάτοικοι των οποίων η Ελληνική υπόσταση αρχίζει να αμφισβητείται από «λάθη» και «ανθρωπιστικές πράξεις» των εκάστοτε ηγεσιών (τοπικών ή αθηνοκεντρικών); Δεν μπορούν άραγε να καταλάβουν οι επαγγελματίες πολιτικοί πως ενισχύουν την «μπότα» της Άγκυρας στην Θράκη, με αυτού του είδους τις συμπεριφορές; Οι λοβοτομημένοι πολιτικοί είναι δυνατόν να κατανοήσουν πως οι προσωπικές τους επιλογές, η προσωπική τους δειλία ή ανικανότητα, εκθέτουν σε εθνικούς κινδύνους την ακριτική Θράκη;

Τελικά, επειδή το «παιχνίδι» φαίνεται να χοντραίνει άσχημα, θα ήθελα να ρωτήσω αυτό που σκεφτόμαστε οι περισσότεροι Έλληνες που επιμένουμε να μένουμε στην Θράκη: Πόσο πουλήθηκε η Θράκη;

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

ΥΓ: Για την ιστορία, πρέπει να καταγράψουμε πως στο τέλος της "εκδήλωσης" της ομαδικής περιτομής μοιράσθηκε το παραδοσιακό πιλάφι (με έξοδα του τουρκικού προξενείου φυσικά)...




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. γιατί απελπίζεσαι κύριε αρθρογράφε;

    όπως σωστά επισημαίνεις τις αναλογίες με την κύπρο, θα πρεπε οι θρακιώτες να ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τί τους περιμένει, αρκεί να διαβάσουν τις δηλώσεις ερντοάν στους τουρκοκύπριους, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να είναι σαφέστερες: "δεν είμαστε εδώ για σας, αλλά γιατί έχουμε συμφέροντα" (εάν κι εφόσον η μετάφραση που έχω υπόψη μου είναι ακριβής).

    λοιπόν, το μέλλον της καθ ημάς θράκης το γνωρίζουμε. θα την "σώσει" η μαμά τουρκία. όπως "έσωσε" και τη κύπρο. θα κουβαλήσει τους κουβαλητούς όπως κουβάλησε και στην κύπρο. εδώ που τα λέμε, ίσως να κάνει ακριβώς αυτό, να κουβαλήσει στη θράκη γνήσιους τουρκοκύπριους από πάππου εις πάππον.

    και 20, 30, 40 χρόνια μετά, σε μια ενδεχόμενη οικονομική δυσπραγία, ένας νέος ερντοάν μπέη να τους δώσει την ίδια ακριβώς απάντηση.

    αυτά για το τουρκαριό.

    από πλευράς ελληναριού έχουμε και λέμε:

    αν δώσουμε θράκη στους τούρκους, μακεδονία σε σκοπιανούς, ήπειρο σε αλβανούς, επτάνησα+κρήτη σε βενετσιάνους, δωδεκάνησα σε ιταλούς, φέρουμε πίσω τον κοκό ελέω θεού μονάρχη και αναλάβει κι ο "άγιος" πειραιώς μέγας βεζύρης να καθαρίσει τον τόπο από τις προσφιλείς του ψυχώσεις, τότε νομίζω ότι θα λύσουμε όλα μας τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]